Connect with us

EVENIMENT

Perioadă de foc pentru angajații de la Ambulanța din Bistrița-Năsăud. Ture cu activitate record, ca urmare a creşterii numărului de testări COVID

Publicat

ambulanta

Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Bistriţa-Năsăud se confruntă, în aceste zile, cu creşteri substanţiale ale misiunilor efectuate pe tură, cauzate de numărul mare de persoane care solicită să fie testate pentru COVID-19, potrivit datelor publicate duminică pe pagina de socializare a instituţiei.

Media de teste antigen aplicate într-o tură de 12 ore a ajuns să fie mai mare de 100 în ultima săptămână, iar peste 40% dintre acestea au indicat rezultate pozitive.

„Perioada de foc continuă pentru salariaţii din Ambulanţă, din cauza incidenţei, atât în municipiu, cât şi în judeţ. Au fost înregistrate ture cu activitate-vârf nemaiîntâlnite, chiar şi cu 148 misiuni/12 ore sau zile în care s-au efectuat 210 TR-Ag (teste rapide antigen) în interval de 24 ore.

Toate astea în condiţiile în care se lucrează cu acelaşi număr de personal, mai extenuat şi mai vulnerabil cu fiecare zi care trece. Cu toate că beneficiem de un echipaj de sprijin zilnic din partea SVSU Bistriţa, cifrele vorbesc de la sine.

Astfel, între 15 ianuarie – 22 ianuarie 2022, au fost derulate (…) în medie 52,19 misiuni de testare COVID/12h/judeţ, au fost efectuate în medie 100,25 TR-Ag/tură de 12h/judeţ, din care cu rezultat pozitiv în medie 41,06 TR-Ag/12 ore/judeţ”, se arată în mesajul postat pe Facebook de către conducerea SAJ.

Apel către populație

Cei de la Ambulanţă au făcut un apel către populaţie să manifeste responsabilitate în această perioadă, să respecte măsurile de protecţie, să se vaccineze şi, în caz de simptome, să contacteze de urgenţă medicul de familie şi să se izoleze la domiciliu.

SAJ Bistriţa-Năsăud este prima instituţie din judeţ al cărei personal s-a vaccinat în totalitate împotriva COVID-19.

Potrivit celei mai recente raportări legate de incidenţa COVID-19 în judeţ, cele mai mari rate de infectare sunt în comuna Negrileşti – 16,54 la mia de locuitori, comuna Rebra – 12,11, oraşul Sângeorz-Băi – 11,91, oraşul Beclean – 11,06, municipiul Bistriţa – 10,91 şi comuna Uriu – 10,32. Agerpres

Citește Romania24.ro pe Google News

Urmărește știrile romania24.ro pe Google News


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

EVENIMENT

Primul lider străin care susţine un discurs în Parlamentul din Ucraina

Publicat

andrzej duda

Numai Ucraina are dreptul de a-şi decide viitorul, a declarat duminică preşedintele polonez în parlamentul ucrainean, devenind primul lider străin care susţine un discurs în persoană în legislativul acestei ţări de la începutul invaziei ruse, relatează Reuters.

Kievul a exclus orice acord de pace care ar implica cedarea de teritorii şi a respins apelurile la un armistiţiu care ar implica rămânerea forţelor ruse în zonele pe care le-au ocupat, afirmând că asta nu ar face decât să dea timp Moscovei pentru a-şi reface forţele.

„Voci îngrijorătoare au apărut, afirmând că Ucraina ar trebui să cedeze la cererile lui Putin. Numai Ucraina are dreptul să decidă în privinţa viitorului său… nimic despre voi sau fără voi”, a spus Andrzej Duda, fiind ovaţionat în picioare în Verhovna Rada.

Duda a mai afirmat că comunitatea internaţională trebuie să-i ceară Rusiei să se retragă complet din Ucraina.

 

Primul lider străin care susţine un discurs în Parlamentul din Ucraina: va fi o lovitură uriaşă

„Dacă Ucraina este sacrificată pentru motive economice sau ambiţii politice – fie şi un singur centimetru din teritoriul său – va fi o lovitură uriaşă nu numai pentru naţiunea ucraineană, ci pentru întreaga lume occidentală”, a spus Duda.

Locul de naştere al sindicatului Solidaritatea care a jucat un rol în căderea comunismului în Estul Europei, Polonia are de multă vreme relaţii tensionate cu Rusia. După invazia rusă din Ucraina, Varşovia a fost unul dintre aliaţii cei mai fermi ai Kievului.

Primul lider străin care susţine un discurs în Parlamentul din Ucraina: sancţiuni mai dure împotriva Rusiei

Polonia este un avocat puternic al unor sancţiuni mai dure împotriva Rusiei şi a fost vocală în susţinerea acordată Ucrainei în demersul său de a adera la UE.

„Nu voi avea odihnă până când Ucraina nu va deveni membră a Uniunii Europene”, a dat asigurări Duda duminică.AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

Ucraina spune că aproape 30.000 de militari ruși au murit în război

Publicat

ukraina

Ministerul Apărării din Ucraina a anunțat că aproape 30.000 de militari ruși au murit în război.

Potrivit statisticii prezentate de partea ucraineană, 29.050 de militari ruși au murit de la începutul războiului din Ucraina.

 

Ucraina spune că aproape 30.000 de militari ruși au murit în război: Rusia are și alte pierderi

 

De asemenea, Rusia are pierderi foarte mari la vehicule și echipamente militare. 1.285 de tancuri, 204 avioane, 170 de elicoptere, 3.141 de mașini, 599 de sisteme de artilerie și 13 nave au fost distruse, mai susține Ministerul Apărării din Ucraina.

Informațiile nu au putut fi verificate prin surse independente. MEDIAFAX

Sursă foto: Mikhail Khodorkovsky

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO: Carambol pe o șosea din județul Cluj. Patru mașini s-au ciocnit, două persoane au ajuns în spital

Publicat

untitled

Un carambol cu 4 mașini s-a produs, duminică, pe o șosea din județul Cluj. Două persoane au ajuns în spital.

Accidentul a avut loc pe varianta Vâlcele – Apahida, conform ISU Cluj.

 

Carambol pe o șosea din județul Cluj. Patru mașini s-au ciocnit, două persoane au ajuns în spital: ocupanții erau ieșiți din mașini

 

Pompierii au găsit la fața locului patru autoturisme avariate, iar ocupanții erau ieșiți din acestea.

Trei persoane au solicitat consult medical, iar două dintre ele au fost transportate la spital. Prezentau afecțiuni ușoare.

Citește mai departe

EVENIMENT

Un adolescent din Botoșani parcă a intrat în pământ. Familia a cerut ajutorul polițiștilor. Dacă l-ați văzut, sunați la 112

Publicat

78e3a45a f96c 4519 8a6d 41dc9885ea31 899x600.jpg

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unui tânăr de 17 ani, din comuna Cristinești, care, în noaptea de 21 spre 22 mai a.c., a părăsit domiciliul, iar până în prezent nu a revenit și nici nu și-a contactat familia.

Semnalmente: 1,69 m înălțime, aproximativ 60 de kilograme, păr blond, ochi căprui, constituție atletică.

Vestimentație: hanorac colorat galben cu negru, pantaloni negri, în picioare purta adidași negri.

Rugăm cetățenii care dețin informații cu privire la această persoană să apeleze 112, sau să se adreseze celei mai apropiate unități de poliție!

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe