EVENIMENT
Perturbări în circulația trenurilor din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile: Întârzieri de până la 440 de minute anunțate de CFR Călători

CFR Călători anunță că, în noaptea de 21 spre 22 iulie, condițiile meteorologice nefavorabile în zonele din vest și sudul țării, precum și în zona Petroșani, au cauzat perturbări în infrastructura feroviară, inclusiv lipsa de tensiune în linia de contact și căderi de copaci.
Aceste incidente au determinat întreruperea temporară a circulației pe mai multe secții feroviare, ceea ce a dus la întârzieri cuprinse între 30 și 440 de minute în mersul trenurilor.
Potrivit unui comunicat de presă al companiei feroviare, transmis sâmbătă AGERPRES, trenurile afectate sunt: IR 78 Bucureşti Nord – Budapesta (întârziere de 218 minute), IR 79 Budapesta – Bucureşti Nord (439 de minute), IR 1922 Arad – Mangalia (400 de minute) şi IR 1920 Mangalia – Arad (230 de minute).
Reprezentanţii CFR Călători menţionează că, în funcţie de evoluţia situaţiei, sunt posibile şi alte decalări ale orarului trenurilor, precum şi faptul că pasagerii acestor trenuri au primit produse preambalate şi apă în staţiile Târgu Jiu şi Craiova.
„Circulaţia în zonele afectate se va desfăşura în funcţie de măsurile operative stabilite şi dispuse de managerul infrastructurii feroviare – CFR SA. Detalii despre situaţia circulaţiei pot fi solicitate la managerul infrastructurii feroviare – CFR SA, cel care organizează şi dirijează circulaţia tuturor trenurilor pe calea ferată.
CFR Călători a pus la dispoziţia managerului de infrastructură – CFR SA, tracţiune diesel, imediat după producerea deranjamentelor.
În urma acestor deranjamente, circulaţia trenurilor va fi afectată la nivelul Întregii reţele, fiind necesare decalări ale orelor normale de circulaţie pentru asigurarea legăturilor la destinaţia finală pentru toţi pasagerii trenurilor întârziate”, se arată în comunicatul citat.
CFR Călători le cere scuze pasagerilor pentru problemele întâmpinate. Agerpres
EVENIMENT
Muniție preluată de pirotehniști în vederea DISTRUGERII controlate, în poligon. Sfaturile ISU Cluj

Pirotehniștii din cadrul ISU Cluj au preluat, azi, muniție neexplodată din două locații din județul Cluj, Strucuț, respectiv Crăești, în vederea distrugerii ei controlate în poligon. Este vorba de un proiectil de 105mm și un proiectil de aruncător de 82mm, ambele din al Doilea Război Mondial.
„Echipajul pirotehnic din cadrul unității noastre a fost solicitat să desfășoare în această după-amiază două misiuni de asanare a unor elemente de muniție găsite pe…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
VIDEO FOTO. Concert de pricesne, poezii și învățăturile părintelui Amfilohie Brânză la Casa de Cultură a Studenților Cluj-Napoca

Asociația Oastea Domnului a organizat în colaborare cu Mitropolia Clujului și Casa de Cultură a Studenților,,Dumitru Fărcaș” Cluj-Napoca un concert de pricesne și conferința cu tema ,,Demnitate și smerenie în suflet creștin”, susținută de părintele Amfilohie Brânză.
Copii și pricesne, combinația perfectă pentru a crea emoții
În debutul evenimentului s-a rostit o rugăciune de binecuvântare, iar apoi părintele Claudiu Melean a ținut un discurs în care…
Citește mai mult pe Cluj24.ro

În a doua ședință a pieței valutare din aprilie s-a observat o tendință de depreciere a leului față de euro, evoluție în contrast cu cea a altor monede din regiune, în condițiile în care situația politică incertă a provocat ieșiri de fonduri din piața locală, unul dintre factorii care au redus rezerva valutară a BNR.
Cursul euro a urcat de la 4,9770 la 4,9774 lei, valoarea maximă atinsă în acest an, în timp ce tranzacțiile se realizau între 4,976 și 4,978…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Hainele noi de Paști, mândria și dovada de hărnicie a fiecărei familii în ziua Învierii. Tradiții din satele clujene

În Postul Paștilor, în mai toate casele dn satele din județul Cluj răsuna bătaia brâglelor de la războiul de țesut.
Asta pentru că, arată specialiștii de la Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) Cluj, în Postul Mare erau pregătite hainele noi, purtate de Paști.
Hainele noi de Paști, mândria și dovada de hărnicie a fiecărei familii
În vechime, în satul tradițional, femeia ocupa un rol important, ea fiind…
Citește mai mult pe Cluj24.ro