Connect with us

EVENIMENT

Peste 13.600 de hectare reîmpădurite în acest an. Perdele forestiere, plantate pe o lungime de 22,6 km

Publicat

Suprafaţa forestieră regenerată în acest de Romsilva a fost de 13.631 de hectare, cu 1.016 de hectare mai mult faţă de programul anual, care prevede regenerări pe 12.615 hectare, potrivit datelor prezentate, joi, într-o conferinţă de presă, de către directorul general al Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva, Gheorghe Mihăilescu.

Bilanţul pe acest an al Regiei arată că, în total, în cele două campanii de împăduriri, au fost regenerate 8.589 de hectare pe cale naturală şi 5.042 pe cale artificială, fiind plantaţi astfel circa 31 de milioane de puieţi forestieri proveniţi din pepinierele proprii.

„Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva a investit în acest an circa 130 de milioane de lei în regenerarea pădurilor proprietatea publică a statului. De asemenea, pentru spijinirea acţiunilor de împăduriri derulate de voluntari, Romsilva o oferit în acest an, gratuit, 542.290 de puieţi forestieri”, a spus Mihăilescu.

Conform oficialului, în ultimii cinci ani, RNP – Romsilva a regenerat natural şi artificial 79.601 hectare, plantând 170,59 milioane de puieţi forestieri, cu o investiţie cumulată în valoare de 593 de milioane de lei.

În privinţa perdelelor forestiere, bilanţul Romsilva arată că, în acest an, a înfiinţat perdele forestiere pe o suprafaţă de 68 de hectare, cu o lungime totală de 22,6 kilometri, prin realizarea de lucrări de împădurire pe mai multe şantiere din judeţele Călăraşi şi Constanţa, fiind plantaţi circa 340.000 de puieţi forestieri.

Costul total al lucrărilor de înfiinţare a perdelelor forestiere pentru anul 2019 este de circa 890.000 de lei.

„În anii precedenţi, Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva a înfiinţat perdele forestiere pe o suprafaţă de peste 30 de hectare şi o lungime de peste 10 kilometri pentru protejarea autostrăzii A2. Programul actual de realizare a perdelelor forestiere de protecţie a căilor de comunicaţii prevede înfiinţarea acestora pe 591,83 hectare, pe o lungime de 197 kilometri, din care 120,6 kilometri pentru protecţia autostrăzilor A1, A2 şi A3, şi restul pentru protejarea Centurii Bucureşti şi a drumurilor pe raza judeţelor Argeş, Arad, Brăila, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Dâmboviţa, Ilfov, Ialomiţa, Giurgiu şi Vrancea”, a menţionat şeful Romsilva.

Potrivit sursei citate, până în prezent, s-au depus la autoritatea publică centrală care răspunde de silvicultură proiecte de Hotărâri de Guvern privind aprobarea amplasamentului şi declanşarea procedurilor de expropriere pentru realizarea a 12 obiective de investiţii, cu o suprafaţă totală de 324,73 hectare, din care au fost adoptate trei Hotărâri de Guvern pentru suprafaţa totală de 87,62 hectare. „Se lucrează în prezent la planurile parcelare, planurile topografice şi listele de imobile pentru 16 obiective de investiţii. În acest moment, sunt întocmite şi recepţionate de Oficiul pentru Cadastru şi Publicitate Imobiliară planurile topografice pentru suprafaţa de 119,99 hectare”, relevă datele prezentate de Gheorghe Mihăilescu.

Directorul general al Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva, Gheorghe Mihăilescu, susţine joi, la sediul instituţiei, o conferinţă de presă în cadrul căreia prezintă activitatea din 2019 a instituţiei pe care o conduce, precum şi planurile pentru anul viitor.

Romsilva funcţionează sub autoritatea Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP) şi administrează 3,14 milioane de hectare păduri proprietate publică a statului, aproximativ 48% din totalul pădurilor din România şi are ca scop gospodărirea durabilă şi unitară, în conformitate cu prevederile amenajamentelor silvice şi ale normelor de regim silvic, a fondului forestier proprietate publică a statului.

În cadrul Romsilva lucrează 16.500 de persoane. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Analiză UBB a antreprenoriatului din România. Daniel David: Politicienii au intenții bune, dar trebuie evitate extremele

Publicat

whatsapp image 2024 11 20 at 13.29.37 1.jpeg

Situația antreprenoriatului din România a fost analizată de o echipă de cercetători de la FSEGA din cadrul UBB. Rezultatele arată că peste 63% dintre români consideră că există condiții favorabile pentru a începe o afacere în zona în care locuiesc

O echipă de cercetători de la Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor (FSEGA) din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) a lansat miercuri, 20 noiembrie, Raportul de țară…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Ninge în Apuseni și Șureanu: La munte, iarna a venit din 20 noiembrie. Imagini surprinse de camerele video de pe pârtiile de schi

Publicat

ninge în apuseni și Șureanu: la munte, iarna a venit

În seara de 20 noiembrie 2024,  prima ninsoare s-a așternut peste Munții Apuseni și Munții Șureanu. Imaginile capturate de camerele live din Arieșeni și Șureanu arată pârtii și împrejurimi acoperite de zăpadă, pregătind terenul pentru activitățile specifice sezonului rece.

Prognozele meteo indică faptul că temperaturile scăzute din zonă vor continua, ceea ce poate favoriza acumularea zăpezii și pregătirea…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

La sfârșitul lunii noiembrie va fi lansat Patronatul Societăților din Construcții, Filiala Transilvania

Publicat

academia de muzica constructie 1 e1709285973888.jpg

Evenimentul va avea loc în data de 28 noiembrie și va marca o etapă importantă în creșterea reprezentativității asociației în zona de centru și nord.

Patronatul Societăților din Construcții – Filiala Transilvania este o subdiviziune care se ocupă de specificul pieței și al regiunii Transilvania, care include județele din centrul și nordul țării și reprezintă interesele angajatorilor din domeniul construcțiilor din zona Transilvaniei, unii dintre cei mai…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Toate pensiile se majorează de la 1 ianuarie 2025: Valoarea Punctului de Referință crește cu 12,1% și ajunge la 91 de lei

Publicat

toate pensiile se majorează de la 1 ianuarie 2025: valoarea

Începând cu 1 ianuarie 2025, valoarea punctului de referință (VPR) va crește de la 81 de lei la 91 de lei, marcând o majorare de 12,1%. Această ajustare, anunțată de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, asigură o creștere sustenabilă a pensiilor și reflectă angajamentul față de echitate și predictibilitate în sistemul public de pensii.

Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura-Oprescu, a…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe