Connect with us

EVENIMENT

Peste 13.600 de hectare reîmpădurite în acest an. Perdele forestiere, plantate pe o lungime de 22,6 km

Publicat

Suprafaţa forestieră regenerată în acest de Romsilva a fost de 13.631 de hectare, cu 1.016 de hectare mai mult faţă de programul anual, care prevede regenerări pe 12.615 hectare, potrivit datelor prezentate, joi, într-o conferinţă de presă, de către directorul general al Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva, Gheorghe Mihăilescu.

Bilanţul pe acest an al Regiei arată că, în total, în cele două campanii de împăduriri, au fost regenerate 8.589 de hectare pe cale naturală şi 5.042 pe cale artificială, fiind plantaţi astfel circa 31 de milioane de puieţi forestieri proveniţi din pepinierele proprii.

„Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva a investit în acest an circa 130 de milioane de lei în regenerarea pădurilor proprietatea publică a statului. De asemenea, pentru spijinirea acţiunilor de împăduriri derulate de voluntari, Romsilva o oferit în acest an, gratuit, 542.290 de puieţi forestieri”, a spus Mihăilescu.

Conform oficialului, în ultimii cinci ani, RNP – Romsilva a regenerat natural şi artificial 79.601 hectare, plantând 170,59 milioane de puieţi forestieri, cu o investiţie cumulată în valoare de 593 de milioane de lei.

În privinţa perdelelor forestiere, bilanţul Romsilva arată că, în acest an, a înfiinţat perdele forestiere pe o suprafaţă de 68 de hectare, cu o lungime totală de 22,6 kilometri, prin realizarea de lucrări de împădurire pe mai multe şantiere din judeţele Călăraşi şi Constanţa, fiind plantaţi circa 340.000 de puieţi forestieri.

Costul total al lucrărilor de înfiinţare a perdelelor forestiere pentru anul 2019 este de circa 890.000 de lei.

„În anii precedenţi, Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva a înfiinţat perdele forestiere pe o suprafaţă de peste 30 de hectare şi o lungime de peste 10 kilometri pentru protejarea autostrăzii A2. Programul actual de realizare a perdelelor forestiere de protecţie a căilor de comunicaţii prevede înfiinţarea acestora pe 591,83 hectare, pe o lungime de 197 kilometri, din care 120,6 kilometri pentru protecţia autostrăzilor A1, A2 şi A3, şi restul pentru protejarea Centurii Bucureşti şi a drumurilor pe raza judeţelor Argeş, Arad, Brăila, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Dâmboviţa, Ilfov, Ialomiţa, Giurgiu şi Vrancea”, a menţionat şeful Romsilva.

Potrivit sursei citate, până în prezent, s-au depus la autoritatea publică centrală care răspunde de silvicultură proiecte de Hotărâri de Guvern privind aprobarea amplasamentului şi declanşarea procedurilor de expropriere pentru realizarea a 12 obiective de investiţii, cu o suprafaţă totală de 324,73 hectare, din care au fost adoptate trei Hotărâri de Guvern pentru suprafaţa totală de 87,62 hectare. „Se lucrează în prezent la planurile parcelare, planurile topografice şi listele de imobile pentru 16 obiective de investiţii. În acest moment, sunt întocmite şi recepţionate de Oficiul pentru Cadastru şi Publicitate Imobiliară planurile topografice pentru suprafaţa de 119,99 hectare”, relevă datele prezentate de Gheorghe Mihăilescu.

Directorul general al Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva, Gheorghe Mihăilescu, susţine joi, la sediul instituţiei, o conferinţă de presă în cadrul căreia prezintă activitatea din 2019 a instituţiei pe care o conduce, precum şi planurile pentru anul viitor.

Romsilva funcţionează sub autoritatea Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP) şi administrează 3,14 milioane de hectare păduri proprietate publică a statului, aproximativ 48% din totalul pădurilor din România şi are ca scop gospodărirea durabilă şi unitară, în conformitate cu prevederile amenajamentelor silvice şi ale normelor de regim silvic, a fondului forestier proprietate publică a statului.

În cadrul Romsilva lucrează 16.500 de persoane. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

AMENZI de aproape 2,4 milioane de lei aplicate de Garda de Mediu în Cluj pe 2023

Publicat

1711603619 poluare e1709130692539.jpg

Pentru că poluarea olfactivă la Cluj a reapărut pe tapet zilele acestea, Cluj24 a solicitat Gărzii de Mediu o situație a sancțiunilor aplicate în anul trecut la nivelul județului și care au fost principalele fapte pentru care s-au aplicat acestea.

„În anul 2023 au fost efectuate 1.140 inspecții planificate și neplanificate la agenți economici și persoane fizice, aplicându-se 192 sancțiuni contravenționale (86 amenzi și 106 avertismente), în valoare totală…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Care sunt fructele cu cele mai mari beneficii pentru sănătate. Antioxidanți, vitamine, nutrienți și imunitate

Publicat

care sunt fructele cu cele mai mari beneficii pentru sănătate.

Care sunt fructele cu cele mai mari beneficii pentru sănătate: Există multe fructe care sunt recunoscute pentru beneficiile lor pentru sănătate, iar selecția lor poate depinde și de preferințele individuale.

Iată câteva exemple de fructe cu multe beneficii pentru sănătate:

Portocalele: Bogate în vitamina C și alte antioxidante, portocalele sunt benefice pentru sistemul imunitar, sănătatea pielii și a ochilor și pot ajuta la reducerea riscului de boli cronice.

Merele: Sunt o…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Schimbări la WhatsApp din 11 aprilie. Va fi modificată vârsta minimă pentru a utiliza aplicația în Regiunea Europeană

Publicat

schimbări la whatsapp din 11 aprilie. va fi modificată vârsta

Schimbări la WhatsApp din 11 aprilie: Vârsta minimă pentru a utiliza WhatsApp în Regiunea Europeană va fi modificată de la 16 la 13 ani. Schimbarea va intra în vigoare din data de 11 aprilie 2024. 

Totodată, vor fi actualizați termenii de utlizare și toți cei care folosesc aplicația vor trebui să îi accepte. Altfel, WhatsApp nu va mai funcționa.

Informațiile au apărut pe siteul aplicației, la secțiunea noutăți.

”Ne actualizăm Termenii de utilizare și Politicile de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

ANALIZĂ. Radu Georgescu: Euro ar putea CREȘTE în septembrie la 5 lei

Publicat

euro 2 ok e1658928584829.jpg

De la începutul acestui an volatilitatea cursului euro a fost minimă și s-a menținut în jurul pragului de 4,97 lei.

Miercuri media monedei unice a scăzut marginal de 4,9712 la 4,9710 lei, iar tranzacțiile s-au realizat între 4,969 și 4,972 lei, valori identice cu cele de luni și marți.

ANALIZĂ. Radu Georgescu: Euro ar putea CREȘTE în septembrie la 5 lei

Majoritatea participanților la sondajul realizat în februarie de către CFA România anticipează o…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe