Connect with us

ACTUALITATE

Peste 2.500 de persoane, la deschiderea sezonului estival de la Complexul ”Weekend” din Târgu-Mureș, vizitat anual de peste 200.000 de turişti

Publicat

complex weekend
Sursa foto: Facebook

Peste 2.500 de persoane au participat, miercuri, în ciuda vremii ploioase, la deschiderea sezonului estival la Complexul de Agrement şi Sport ”Mureşul” din Târgu Mureş, care este vizitat anual de peste 200.000 de turişti, iar cu această ocazie Casa de Oaspeţi a Primăriei a oferit peste 3.500 de porţii de gulaş, mititei, cârnaţi şi bere.

Primarul din Târgu Mureş, Dorin Florea, a declarat că an de an locuitorii oraşului participă cu entuziasm la deschiderea sezonului estival la unul dintre cele mai frecventate locuri de agrement, căruia mureşenii îi spun „Weekend”.

Şeful Casei de Oaspeţi a Primăriei Târgu Mureş, Nicolae Zagon, a arătat că bucătarii au muncit aproape opt ore pentru a oferi specialitatea casei la petrecerea de 1 mai, gulaşul de cartofi făcut după o reţetă proprie.

„La un gulaş bun cele mai importante sunt legumele, care trebuie să fie proaspete – se curăţă, se aleg cu grijă, apoi se alege carnea, care trebuie să fie proaspătă şi nu congelată, apoi un gulaş bun începe de la o mie de porţii în sus. Se foloseşte ţelină, morcovi, ceapă, ardei usturoi şi cartofi, fiindcă în zona noastră se folosesc mai mult cartofi. Noi îl facem de obicei din pulpă de porc şi cârnaţi şi îi spunem Gulaş a la Casa de Oaspeţi. Prima dată se călesc toate legumele cu afumătură, după aceea se pune carnea şi se amestecă cu legumele, până ajunge de culoare albă, se pune bulion şi apoi alte ingrediente, care reprezintă secretul bucătarului, se pune apă cât cuprinde apoi se lasă să fiarbă carnea cam până la 80%, după care se pune cartoful şi se dă gustul. Patru ore durează prepararea gulaşului, însă operaţiunea pregătitoare durează mult mai mult. Am făcut 3.500 de porţii pentru care am folosit 420 kilograme de carne şi 460 kilograme de legume”, a declarat pentru AGERPRES Nicolae Zagon.

Petrecerea de 1 mai de la Complexul de Agrement şi Sport Mureşul a fost menţinută de membrii formaţiei Jukebox.

Complexul de Agrement şi Sport „Mureşul” din Târgu Mureş se întinde pe o suprafaţă de aproximativ 40 de hectare, dispune de o pajişte naturală, de două locuri de joacă pentru copii, de un canal pentru plimbări cu barca, de terenuri de tenis cu piciorul, baschet, fotbal, volei de nisip şi mini-fotbal şi numeroase bazine, inclusiv unul olimpic de 50 x 25 de metri, dotat cu 20 de blocstarturi.

Consilierul primarului din Târgu Mureş, Claudiu Maior, a anunţat în timpul festivităţii de deschidere a sezonului estival că în acest an municipalitatea va extinde dotările Complexului de Agrement şi Sport „Mureşul” şi va introduce noi facilităţi, între care şi montarea a trei tobogane acvatice cu grade diferite de dificultate, valoarea estimată a lucrărilor fiind de peste 1,6 milioane de lei fără TVA.

„Anul trecut am mai creat un parc de joacă pentru copii, pe o suprafaţă de peste 150 mp, dotat cu aparatură specifică, s-au montat şi aparate de fitness fixe, dar s-a suplimentat şi numărul locurilor de parcare. Pentru acest an avem în lucru noi proiecte menite să sporească confortul tuturor şi interesul târgumureşenilor de a trece pragul Complexului Mureşul, cunoscut de localnici drept ‘Weekend’. Dintre acestea, pot să vă spun că avem în desfăşurare o licitaţie pentru achiziţia de noi tobogane şi nu numai. Cele trei tipuri de tobogane vor avea grad diferit de dificultate (…). Totodată, pe lista de achiziţii se mai află o structură metalică şi platforme, instalaţii pompe, alimentare cu apă şi energie electrică”, a arătat Claudiu Maior. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

„Invitatul Zilei” la Botoșani24.ro: Prof. dr. Daniel Botezatu, candidat independent CL Botoșani

Publicat

botezatu 1 1000x600.jpg

Publicitate

„Invitatul Zilei” la Interviurile Botoșani24.ro a fost astăzi Daniel Botezatu, profesor doctor în istorie, candidat independent la Consiliul Local Botoșani.
Fost liberal și unul dintre cei mai cunoscuți profesori de istorie de la Botoșani, Daniel Botezatu a decis să candideze din poziția de independent la Consiliul Local Botoșani, iar astăzi a vorbit despre ideile sale și despre șansa de a deveni consilier local din această poziție. Un interviu realizat în studioul on-line al publicației Botoșani24.ro de editorul șef Tudor Carare.

Urmăriți Botosani24.ro și…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO: Acțiune comună a „Cutezătorilor” din Botoșani și „Cercetașilor” din Italia, filiala „Vulturii” din Veneția, la Ștefănești

Publicat

img 8294 1000x600.jpg

Publicitate

Pe 21 aprilie, Organizaţia Naţiunilor Unite aniversează anual „Ziua Mondială a Creativităţii şi Inovaţiei.” Cu acest prilej, la Muzeul „Ștefan Luchian” au avut loc o serie de activități desfășurate în parteneriat cu Cercetașii României, filiala „Cutezătorii” din Botoșani, și Cercetașii din Italia, filiala „Vulturii” din Veneția.

Pe lângă vizitarea muzeului, s-a desfășurat și un atelier de pedagogie muzeală, unde participanții au pictat și desenat, punându-și astfel în valoare creativitatea.

Publicitate

 


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Orașul catacombelor din nordul Moldovei, redescoperit cu ajutorul tehnologiei. Detaliile confirmării științifice a unei legende

Publicat

index 7 1000x600.webp.webp

Una dintre cele mai misterioase legende urbane din nordul Moldovei a fost confirmată. Catacombele Botoșaniului, o rețea de beciuri adânci, întinsă pe kilometri întregi, a fost scanată cu ajutorul tehnologiei moderne. Aceste catacombe de refugiu din calea năvălitorilor vor putea fi vizitate, scrie ADEVĂRUL.

Municipiul Botoșani are o vechime considerabilă fiind atestat documentar, ca târg, încă din secolul al XV-lea. Din punct de vedere arheologic, Botoșaniul este atestat chiar mai devreme, începând cu secolele XIII-XIV.

Oraș multi-etnic, târgul  a fost un hub comercial important până la începutul secolului XX. Și astăzi orașul este împânzit de case și monumente istorice care evocă acele vremuri. Tocmai datorită vechimii sale, Botoșaniul…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

„Bișnițar” din Piața mare din municipiul Botoșani, aspru amendat de polițiști după ce l-au prins cu țigări

Publicat

tigari.jpg

Sâmbătă, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani- Biroul de Ordine Publică, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, în Piața Centrală din municipiul Botoșani, au identificat un bărbat, de 46 de ani, din aceeași localitate, care avea asupra sa aproximativ 70 de pachete de țigarete, de diferite mărci, de proveniență Republica Moldova și Duty free, pentru care nu deținea documente legale.

 

Băarbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 20.000 de lei, iar țigaretele au fost supuse confiscării.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Ultimele articole pe…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe