Connect with us

ACTUALITATE

Peste 26 de milioane de euro vor fi transferaţi pentru consolidarea cooperării UE cu Ucraina şi Republica Moldova

Publicat

bai euro sursa foto pixabay

Comisia Europeană a propus, vineri, transferul sumei de 26,2 milioane euro din cadrul Instrumentului de vecinătate, cooperare pentru dezvoltare şi cooperare internaţională, care fusese planificată iniţial pentru programele Interreg NEXT 2021-2027 cu Rusia şi Belarus, către programele similare cu Ucraina şi Republica Moldova, informează Executivul comunitar.

„Ucraina şi Republica Moldova sunt parteneri de încredere ai UE, iar UE se angajează ferm să coopereze pe termen lung cu acestea. Apropierea persoanelor care trăiesc de ambele părţi ale frontierelor externe ale UE şi întărirea colaborării dintre regiunile şi părţile interesate de la nivel local din UE cu parteneri ucraineni şi moldoveni reprezintă un pas concret în ceea ce priveşte promovarea păcii şi a securităţii în regiune”, a declarat comisarul pentru coeziune şi reforme, Elisa Ferreira.

Concret, aceste fonduri pot sprijini dezvoltarea serviciilor de sănătate, pot consolida capacitatea instituţională a autorităţilor publice ucrainene şi moldovene, pot finanţa dezvoltarea de proiecte de educaţie şi cercetare sau sisteme de incluziune socială şi programe de formare profesională pentru refugiaţi.

Peste 26 de milioane de euro vor fi transferaţi pentru consolidarea cooperării UE cu Ucraina şi Republica Moldova: Comisia a suspendat cooperarea cu Rusia şi cu aliatul acesteia, Belarus

În urma agresiunii militare a Rusiei împotriva Ucrainei şi în conformitate cu măsurilcooe adoptate de UE, în martie 2022, Comisia a suspendat cooperarea cu Rusia şi cu aliatul acesteia, Belarus, în cadrul programelor de cooperare transfrontalieră ale Instrumentului european de vecinătate (IEV CTF) şi în cadrul programului Interreg pentru regiunea Mării Baltice.

Prin urmare, patru programe Interreg transfrontaliere care implică Ucraina şi Republica Moldova ( Ungaria/Slovacia/România/Ucraina, Polonia/Ucraina, România/Moldova, România/Ucraina), precum şi două programe transnaţionale – Programul transnaţional pentru regiunea Dunării şi Interreg NEXT privind bazinul Mării Negre – vor beneficia de o finanţare majorată cu 68% pentru anul 2022. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

CALENDAR ORTODOX 2025: Sfântul Mucenic Terentie și cei împreună cu dânsul

Publicat

calendar ortodox 2025: sfântul mucenic terentie și cei împreună cu

Publicitate

Sfinţii Mucenici Terentie, Pompei, African, Maxim şi Dima erau africani la origine şi au trăit în anii domniei lui Deciu (249-251) şi a lui Fortunian dregătorul din Africa stăpânită de romani. Îndată după urcarea pe tron, Deciu a interzis creştinismul şi oricine era bănuit că se închină Dumnezeului creştinilor, trebuia să se lepede de Hristos şi să aducă jertfe idolilor.

Dacă cineva s-ar fi împotrivit, era întemniţat şi chinuit până…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Rezultate remarcabile obținute de elevii care au reprezentat județul Botoșani la Olimpiada Națională de Matematică pentru clasele V-VIII

Publicat

rezultate remarcabile obținute de elevii care au reprezentat județul botoșani

Publicitate

Inspectoratul Școlar Județean Botoșani felicită elevii care au reprezentat județul nostru la Olimpiada Națională de Matematică pentru clasele V-VIII, desfășurată în această săptămână, la Buzău.

Grădinariu Petru Mihai, elev în cl. a  VI-a la  Școala Gimnazială Nr. 7 Botoșani, pregătit de doamna profesoară Guriță Magda, a obținut Medalie de bronz.

Marișcu Ioana Amelia, elevă în cl. a VIII-a la Școala Gimnazială „Mihail…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Noi materii pentru elevii din România. De când vor avea la şcoală ore de „Educaţie Nutriţională”, „Armonie şi expresie corporală” şi „Aventură cunoaşterii Universului”

Publicat

noi materii pentru elevii din românia. de când vor avea

Publicitate

Ministrul Educaţiei şi Cercetării, Daniel David, a emis un ordin prin care sunt aprobate noi programe şcolare pentru discipline opţionale incluse în oferta educaţională naţională, valabile în anul şcolar 2025–2026, informează playtech.ro.

Materii noi în şcolile din România

Printre aceste discipline se regăsesc „Educaţie Nutriţională”, „Armonie şi expresie corporală” şi „Aventură cunoaşterii Universului”. Ordinul a fost…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Pescuitul se interzice în România începând de pe 9 aprilie. Cât durează prohibiția din 2025 și ce amendă riscă românii care nu respectă legea

Publicat

pescuitul se interzice în românia începând de pe 9 aprilie.

Publicitate

Începând de miercuri, pescarii din România trebuie să pună undițele în cui pentru o perioadă. Intră în vigoare prohibiția generală pentru pescuitul în apele naturale, o măsură anuală menită să protejeze resursele piscicole în cea mai importantă perioadă pentru reproducerea speciilor – primăvara. Potrivit Ordinului comun emis de Ministerul Agriculturii și Ministerul Mediului, interdicția se aplică la nivel național și va fi valabilă…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe