Connect with us

EVENIMENT

Peste 260 de cazuri confirmate cu tulpina Delta în România

Publicat

Peste 260 de infectări cu varianta Delta a coronavirusului au fost înregistrate până acum în România, anunță Institutul Național de Sănătate Publică (INSP). Infectările cu tulpina Delta au crescut de la 1,5% la 13%.

Potrivit raportului INSP transmis marți, până la 1 august au fost raportate 2.610 secvențieri. Din acestea au fost confirmate 2.009 cazuri de variante SARS-CoV-2 care determină îngrijorare.

Rata de confirmare cu noi variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare este de 77%.

Dintre cele 2.009 cazuri, 262 sunt cu tulpina Delta, 23 cu tulpina Gamma, 11 cu tulpina Beta și 1.713 cu tulpina Alpha.

În privința cazurilor confirmate cu tulpina Delta, INSP anunță un trend crescător, de la 1,5% în urmă cu două luni la 13% în ultima săptămână din luna iulie.

Din cele 262 de cazuri cu varianta Delta, 42% (110 cazuri) se află în 56 focare, dintre care 48 familiale (77 cazuri) și opt de colectivitate (33 cazuri), din București (11) și 13 județe: Argeș (5), Bacău (3), Brașov (1), Brăila (1), Botoșani (1), Călărași (5), Constanța (2), Dolj (5), Ilfov (6), Iași (10), Olt (1), Teleorman (3) și Timiș (2).

Dintre focare, pentru opt a fost menționat istoric de călătorie în Finlanda (1), India (3), Italia (1), Spania (1), Turcia (1), UK (1).

Pentru 35% (92 cazuri) nu s-a putut face o o legătură epidemiologică.

18 la sută dintre cazuri, respectiv 46, sunt cazuri sporadice și au istoric de călătorie sau de ședere la lucru în alte țări.

Dintre cele 262 cazuri confirmate cu varianta Delta, 50 de persoane (19%) fuseseră vaccinate. Dintre ele, trei erau vaccinate incomplet și 47 erau complet vaccinate.

Au fost înregistrate 14 decese la cazuri confirmate cu varianta Delta în județele Argeș, Bacău (2), Iași (3), Olt, București, Botoșani, Constanța, Mureș (2), Vâlcea, Satu Mare

Sursa: Mediafax

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Fenomen astronomic spectaculos, de Paște 2024. Ce sunt Eta Aquaridele și când vor putea fi observate pe cer

Publicat

fenomen astronomic spectaculos, de paște 2024. ce sunt eta aquaridele

Un fenomen astronomic spectaculos coincide cu perioada sărbătorilor de Paște din acest an. Pe cer vor putea fi observate stele căzătoare.

Este vorba despre maximul curentului de meteori Eta Aquarid.

Curentul de meteori Eta Aquarid este activ între 15 aprilie – 27 mai. În acest an atinge vârful în nopţile de 5 mai şi 6 mai.

Atunci pot fi văzuţi între 40 – 85 meteori, care provin din celebra cometă Halley.

Aceşti meteori rapizi călătoresc pe cer cu aproximativ…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

4 din 5 români își vor petrece Paștele acasă, în familie. 75% vor să participe la slujba de Înviere

Publicat

paste in familie scaled.jpg

Peste 79% dintre români intenţionează să îşi petreacă Sărbătorile Pascale în familie. Proporția celor care îşi doresc să călătorească de Paște este scăzută: doar 16%.

Peste 79% dintre români intenţionează să îşi petreacă Sărbătorile Pascale acasă, în familie, iar 75% vor să participe la slujba de Înviere din acest an, conform unui studiu citat de Agerpres.

În ceea ce priveşte persoanele în compania cărora se va petrece ziua de Paşte,…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

ISU Alba: Reguli de respectat în Noaptea de Înviere și în perioada sărbătorilor de Paște, pentru prevenirea incendiilor

Publicat

isu alba: reguli de respectat în noaptea de Înviere și

ISU Alba: Reguli de respectat în Noaptea de Înviere și în perioada sărbătorilor de Paște, pentru prevenirea incendiilor. În Noaptea de Înviere, pompierii militari din cadrul ISU Alba vor fi la datorie în apropierea lăcașurilor de cult unde se preconizează un aflux mare de credincioși. Salvatorii sunt pregătiți să răspundă solicitărilor în cazul producerii unor situații de urgență.

Pentru ca bucuria Sfintelor Sărbătorilor Pascale sa nu fie umbrită de incidente…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Iepurașul de Paște. Semnificația, originile și tradiția simbolului de sărbători. De ce se spune că ascunde cadourile

Publicat

iepurașul de paște. semnificația, originile și tradiția simbolului de sărbători.

Iepurașul de Paște este unul dintre simbolurile acestei sărbători de primăvară, dincolo de semnificațiile religioase ale acesteia. Tradiţia îndrăgitului Iepuraş de Paşte îşi are originile în legendele păgâne. Acesta le va aduce cadouri copiilor care au fost cuminți.

Iepurele reprezintă la păgâni simbolul lui Eostre, zeiţa primăverii. Aceasta era adesea asociată cu ouăle şi iepurele. Se spune că zeiţa a găsit o pasăre rănită în timpul iernii, iar singura…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe