Connect with us

Uncategorized

Peste 360.000 de lei şi 15.000 euro, precum şi cannabis, ecstasy şi amfetamină, confiscate de polițiști în perioada 16-29 ianuarie

Publicat


Peste 330 de poliţişti de combatere a criminalităţii organizate, împreună cu DIICOT, au acţionat, în perioada 16-29 ianuarie 2020, pentru documentarea activităţii infracţionale a 105 persoane, dintre care 36 au fost reţinute sau arestate.

În cadrul activităţilor operative pentru destructurarea grupurilor infracţionale specializate în trafic de persoane, criminalitate informatică, trafic de droguri şi spălare de bani au fost confiscate cannabis, ecstasy, amfetamină şi heroină şi au fost indisponibilizaţi circa 346.000 de lei, 15.000 de euro şi 439 de euro falşi, 6.100 de dolari şi 1.200 de dolari falşi, informează Biroul de presă al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) transmis luni AGERPRES.

Potrivit sursei citate, poliţiştii au confiscat, din categoria drogurilor şi a produselor accizabile: 3.287 de pachete ţigări, o ţigară artizanală cu miros specific de cannabis, 340 de comprimate posibil ecstasy, 460 de grame de amfetamină, 11 plicuri de amfetamină, 59 de comprimate de ecstasy, 2 doze de heroină, 8 grame de rezină de cannabis, 6,5 grame de haşiş, 7.461 de grame de cannabis, 7.636 de grame de muguri de cannabis, 50 de grame de substanţe psihoactive, 63 de grame de substanţă pulverulentă, un bong, două cântare electronice şi 14 grindere.

De asemenea, au mai fost indisponibilizate patru hard-diskuri, 27 de laptopuri, două unităţi centrale, 2 tablete, 74 de telefoane mobile, 20 de cartele SIM şi 479 de medii de stocare şi trei pistoale cu gaze.

“În activităţile desfăşurate de 336 de poliţişti specializaţi în combaterea criminalităţii organizate, sub coordonarea DIICOT, au fost angrenaţi şi poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene, luptători de la acţiuni speciale şi jandarmi”, arată sursa citată. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENT

Un număr de 27 de cetăţeni români aflaţi în străinătate au decedat din cauza coronavirusului. 401 au fost confirmați ca infectați cu COVID-19

Publicat

Un număr de 27 de cetăţeni români aflaţi în străinătate au decedat de la începutul pandemiei de COVID-19 până în prezent, informează duminică Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

Un număr de 401 cetăţeni români aflaţi în străinătate au fost confirmaţi ca fiind infectaţi cu noul tip de coronavirus.

“În ceea ce priveşte situaţia cetăţenilor români aflaţi în alte state, potrivit informaţiilor obţinute de misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României în străinătate, până în prezent, 401 cetăţeni români au fost confirmaţi ca fiind infectaţi cu COVID-19 (coronavirus): 129 în Spania, 236 în Italia, 15 în Franţa, 8 în Germania, 4 în Marea Britanie, 2 în Namibia, 2 în Indonezia şi câte unul în Tunisia, Irlanda, Luxemburg, Belgia şi SUA. De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) şi până la acest moment, 27 de cetăţeni români aflaţi în străinătate, 9 în Italia, 7 în Franţa, 4 în Marea Britanie, 6 în Spania şi unul în Germania, au decedat”, afirmă sursa citată.

GCS le reaminteşte cetăţenilor să ia în considerare doar informaţiile verificate prin sursele oficiale şi să apeleze pentru recomandări şi alte informaţii la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgenţă, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetăţenilor.

De asemenea, românii aflaţi în străinătate pot solicita informaţii despre prevenirea şi combaterea virusului la linia special dedicată lor, +4021.320.20.20. AGERPRES

 

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Două feliuțe de pâine, o bucățică de salam și un cubuleț de unt – micul dejun al unui pacient cu COVID-19, internat la spitalul din Neamț

Publicat

mic dejun spital

Două feliuțe de pâine, o bucățică de salam plină de grăsime și un cubuleț de unt – acesta este micul dejun pe care îl primește un pacient internat la Spitalul Județean din Neamț. Fotografia a fost postată pe Facebook de o femeie, care se află internată în spital după ce a fost confirmată ca infectat cu noul coronavirus.

Asta înseamnă că femeia se află izolată și sub nicio formă nu poate primi altceva de mâncare, așa cum de obicei se întâmplă în spitalele din România, când de cele mai multe ori cei internați ori își cumpără mâncare, ori primesc ”sufertaș” de la familie.

Iată ce scrie pacienta:

“M-am hotărât să postez condițiile din spital pentru că urlu în mine de indignare. Sunt frustrată maxim, când Statul ne mulge de atâția ani și când avem nevoie de el, ca de fiecare dată, trebuie să ne descurcăm singuri.

Unde sunt banii noștri? Ne-am săturat să fim furați si mințiți de zeci de ani! Dacă nu acum, când vom lua atitudine? De noi depinde să schimbăm ceva! Să nu-i mai lăsăm să ne calce în picioare!”

Citește mai departe

Uncategorized

Altercație între un polițist local și un polițist de la rutieră, la Constanța. S-a lăsat cu o amendă

Publicat

arhivă foto

Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Constanţa a demarat o anchetă în urma unei sesizări că un poliţist local a fost sancţionat contravenţional de către un poliţist rutier, ambii aflându-se în timpul serviciului.

IPJ a menţionat totodată, vineri, că temeinicia şi legalitatea procesului-verbal de contravenţie pot fi analizate doar de instanţa de judecată.

“Referitor la evenimentul din data de 31 martie a.c., în care au fost implicaţi un poliţist din cadrul Biroului Rutier Constanţa şi un poliţist din cadrul Poliţiei Locale Constanţa, va comunicăm următoarele: La data de 31 martie a.c., Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa a fost sesizat de către reprezentanţii Poliţiei Locale Constanţa cu privire la faptul că un poliţist local a fost sancţionat de către un poliţist rutier. La aceeaşi dată, conducerea I.P.J. Constanţa a dispus activităţi de cercetare prealabilă în vederea stabilirii existenţei sau inexistenţei vreunei abateri disciplinare a poliţistului în cauză. Menţionăm faptul că temeinicia şi legalitatea procesului-verbal de contravenţie pot fi analizate doar de către instanţa de judecată”, a transmis IPJ Constanţa.

Reprezentanţi ai IPJ Constanţa au declarat, pentru AGERPRES, că este vorba de un incident petrecut în noaptea de 30/31 martie, pe strada Mircea cel Bătrân din municipiul Constanţa, după ce Poliţia Locală a oprit în trafic un autoturism care “se deplasa haotic, cu farurile stinse”, constatând că şoferul şi cei doi pasageri aflaţi în autovehicul nu au aveau declaraţiile necesare conform Ordonanţelor Militare, iar conducătorul auto mirosea a alcool”.

“Poliţia Locală a anunţat IPJ referitor la respectivul şofer, la faţa locului venind un lucrător de la Secţia 3 de Poliţie, precum şi un poliţist rutier care a testat conducătorul auto cu aparatul etilotest, reieşind o alcoolemie de 0,32 mg/l. În plus, şoferul nu deţinea permis de conducere”, potrivit surselor.

Între poliţistul rutier şi poliţistul local ar fi apărut o altercaţie după ce reprezentantului Poliţiei Locale i s-ar fi cerut să se legitimeze iar acesta nu ar fi vrut, în vederea completării unui raport necesar întocmirii unui dosar penal şoferului menţionat, în condiţiile în care poliţistul rutier nu fusese cel care a depistat în trafic respectivul conducător auto. Pentru că ar fi refuzat să se legitimeze, poliţistul local a fost sancţionat contravenţional de către poliţistul rutier cu 500 de lei. AGERPRES

Citește mai departe

EDUCATIE

Concediu plătit pentru părinţi, în vacanta de Paşte. Proiectul, se află pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern

Publicat

ministrul muncii

Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale a solicitat introducerea pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern de joi a unei Hotărâri de Guvern care să permită unuia dintre părinţi să stea în concediu plătit şi pe durata vacanţei de Paşte a copiilor.

“La momentul în care reglementăm situaţia aplicării Legii 19 privind acordarea unuia dintre părinţi a posibilităţii plătite de a îngriji copilul acasă, nu ştiam de evoluţia lucrurilor. Astăzi, când discutăm, se impune şi sunt pregătită în acest sens, se impune o reglementare cu privire la vacanţa şcolară şi voi prezenta rugămintea să acceptaţi să introducem pe ordinea de zi o Hotărâre de Guvern în completarea celei dinainte, pentru ca, şi în vacanţa şcolară, atât părinţii copiilor de la grădiniţă şi şcoală şi cei de la creşă, să poată beneficia în continuare de sprijinul acordat, având în vedere situaţia prezentată în care se impune să rămână acasă pentru îngrijirea copilului. Sunt pregătită. Este dată pe circuitul de avizare, am toate avizele”, a spus Violeta Alexandru în deschiderea şedinţei de Guvern.

Legea privind acordarea unor zile libere părinţilor pentru a-şi supraveghea copiii atunci când se închid şcolile în situaţii extreme, a intrat în vigoare pe data de 17 martie.

Despre aplicarea acestui act normativ, ministrul Muncii afirma, pe 20 martie, că niciun copil cu vârsta de până la 12 ani nu trebuie lăsat nesupravegheat acasă.

Ministrul de resort a subliniat atunci că legea nu permite ca ambii părinţi cu copii să primească zile libere pe perioada închiderii instituţiilor de învăţământ. AGERPRES

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate