Connect with us

ACTUALITATE

Peste 80.000 de educatoare şi învăţători în sistemul de învăţământ românesc

Publicat

În sistemul de învăţământ românesc sunt peste 80.000 de educatoare şi învăţători, iar pentru fiecare dintre ei profesia aleasă este de fapt o vocaţie şi ne-o arată prin modul în care se implică în activitatea zilnică, se arată în mesajul preşedintelui Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Simion Hănescu, cu ocazia Zilei Învăţătorului.

„Îţi aminteşti emoţia primei zilei de şcoală? Cu siguranţă, pentru că nimeni nu uită care a fost prima întâlnire cu doamna învăţătoare sau domnul învăţător! Dar îţi aminteşti câte lucruri ai învăţat de la aceştia? De la scris şi citit, până la cum să asculţi muzică sau cum să descifrezi enigmele naturii sau ale istoriei? De acolo, de la clasele primare a început marea aventură a vieţii pentru fiecare copil care astăzi a devenit adult şi ar fi bine ca măcar astăzi, 5 iunie 2021, de Ziua Învăţătorului să ne amintim de toate aceste lucruri şi să le mulţumim celor care ne-au fost „Doamna” sau „Domnul” în clasele I-IV.

În sistemul de învăţământ românesc sunt peste 80 de mii de educatoare şi învăţători. Pentru fiecare dintre ei profesia aleasă este de fapt o vocaţie şi ne-o arată prin modul în care se implică în activitatea zilnică, prin pasiunea cu care îşi fac meseria, dar mai ales prin iubirea pe care şi-o exprimă faţă de generaţiile întregi de copii de a căror educaţie se îngrijesc”, se spune în comunicatul organizaţiei.

FSLI susţine că Ziua Învăţătorului ar trebui să beneficieze de atenţie din partea jurnalelor tv, ziarelor, precum şi a clasei politice.

„Ziua Învăţătorului ar trebui să fie ştirea principală din jurnalele tv sau titlul din prima pagină a ziarelor de astăzi, pentru că fiecare dintre noi avem multe să le datorăm şi să le mulţumim pentru că astăzi am ajuns oamenii care suntem şi datorită lor.

Probabil că această zi va trece neobservată şi în rândul clasei politice, care a dat dovadă doar de indiferenţă faţă de aceşti profesionişti, cum de altfel o face în raport cu întreg sistemul de învăţământ.

Ar trebui să ne gândim cu toţii cel puţin la eforturile pe care le fac aceşti oameni speciali pentru a-şi îndeplini vocaţia: unii dintre ei au ales localităţi izolate doar pentru a duce dragostea de carte unor copii, alţii au avut grijă să le ofere hăinuţe copiilor nevoiaşi pentru a-i ajuta să meargă la şcoală, iar cei mai mulţi dintre ei vin de acasă cu materiale didactice, cărţi şi jucării pentru a le oferi elevilor cât mai mult sprijin în educaţie şi pentru a compensa lipsa de interes a guvernanţilor care nu fac niciun efort în a asigura cele necesare unei educaţii de calitate”, se arată în comunicat.

De asemenea, preşedintele FSLI afirmă că „învăţătorul nu este doar un om al şcolii, este un simbol al educaţiei, demn de a fi preţuit de fiecare elev de-al său”.

„Sunt convins că niciunul dintre noi nu a uitat cât de grea i-a fost despărţirea din ultima zi de clasa a IV-a, de „Doamna învăţătoare” sau „Domnul învăţător”. La mulţi ani, dragi colegi!”, a mai spus, în mesaj, Simion Hănescu. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

FOTO: Gala Voluntarului, a doua ediție, la Teatrul „Vasilache” Botoșani

Publicat

foto: gala voluntarului, a doua ediție, la teatrul „vasilache” botoșani

Publicitate

Botoșani, 17 mai 2025 – Într-un demers de susținere a implicării civice și de recunoaștere a eforturilor tinerilor din comunitate, Primăria Municipiului Botoșani a organizat astăzi cea de-a doua ediție a Galei Voluntarului, eveniment desfășurat la Teatrul pentru Copii și Tineret „Vasilache”.

Manifestarea a avut loc cu prilejul Zilei Internaționale a Voluntariatului și a reunit mulți tineri botoșăneni implicați în activități educaționale…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Armonii de lumină și rugăciune la Botoșani: Mitropolitul Teofan va fi alături de credincioși la concertul „Koinonia”

Publicat

armonii de lumină și rugăciune la botoșani: mitropolitul teofan va

Publicitate

În seara zilei de 22 mai 2025, începând cu ora 18:00, scena Teatrului „Mihai Eminescu” din Botoșani se va transforma într-un altar sonor, unde muzica bizantină va deveni rugăciune înălțată din adâncul sufletului. Concertul „Koinonia”, parte a Festivalului de Muzică Bizantină de la Iași, reunește două ansambluri care își aduc jertfa artistică în fața frumuseții divine: Corul Psaltic „Emanuel Zmeu” din Botoșani și „Cappella…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

„Rabla 2025 pentru firme debutează pe 29 mai: Cum te înscrii și ce buget este alocat”

Publicat

rabla 2025: sumele oferite pentru mașinile cu motor termic și

Publicitate

Programul Rabla 2025 pentru firme începe pe 29 mai. Ministerul Mediului, prin intermediul Administrației Fondului pentru Mediu, a anunțat lansarea unei noi sesiuni a Programului Rabla dedicată persoanelor juridice de drept privat. Înscrierile pentru această ediție încep pe 29 mai și se vor încheia pe 27 noiembrie 2025 (sau până la epuizarea bugetului alocat), scrie alba24.ro.

„Programul Rabla Auto este un instrument strategic pentru sprijinirea…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Botoșani: Cel mai cochet oraş de la frontiera României: Are cele mai frumoase spații verzi din Moldova și mobilier stradal unicat

Publicat

botoșani: cel mai cochet oraş de la frontiera româniei: are

Publicitate

Un orășel de la capătul țării are cele mai frumoase spații verzi din Moldova. Este vorba despre Darabani, cea mai nordică așezare urbană din România, premiată de Ordinul Arhitecților din România pentru amenajările sale peisagistice. Orașul a cunoscut o dezvoltare spectaculoasă, scrie ADEVĂRUL

Parcurile din Darabani sunt considerate cele mai frumoase din Moldova FOTO Cosmin Zamfirache

Darabani este cel mai nordic oraș din România, dar și…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe