Connect with us

EVENIMENT

Petrecăreţi din toate colţurile lumii se pregătesc să întâmpine anul 2020. Ce stat va fi primul care intră în noul an

Publicat

revelion petrecere 2020 an

Petrecăreţi din toate colţurile lumii se pregătesc marţi să intre în noul an şi noul deceniu cu festivităţi şi focuri de artificii, informează DPA.

Samoa, un stat insular din Oceanul Pacific, va fi primul care va sărbători intrarea în anul 2020 după ce, în urmă cu opt ani, a trecut la fusul orar vestic.

Va fi urmat la distanţă de doar o oră de vecinii din Noua Zeelandă, iar apoi de oraşul australian Sydney.

Circa un milion de persoane sunt aşteptate în portul din Sydney pentru a asista la impresionantul foc de artificii, după ce autorităţile au respins solicitările de anulare a spectacolului în contextul incendiilor de vegetaţie severe care afectează Australia.

Clopotele templelor budiste vor răsuna pentru a marca finalizarea unui an şi începutul unei noi decade în Japonia, unde milioane de persoane sunt aşteptate să vină în temple în primele trei zile ale lui 2020 pentru a se ruga pentru fericire şi prosperitate.

Hong Kong a luat marţi o decizie de ultim moment să renunţe focurile de artificii de la miezul nopţii în contextul protestelor planificate pentru ajunul Anului Nou şi în prima zi din noul an. În schimb, va fi organizată o versiune tematică a spectacolului de lumini din timpul zilei.

În capitala Taiwanului, Taipei, sute de mii de persoane sunt aşteptate în centrul oraşului pentru a privi spectacolul de artificii de la Taipei 101, o clădire cu o înălţime de 509 metri, una dintre cele mai înalte din lume.

Potrivit administratorilor clădirii, spectacolul de artificii cu durata de 300 de secunde de la miezul nopţii va include 16.000 de artificii combinate cu animaţii proiectate pe un perete gigantic format din 140.000 de leduri şi instalat pe exteriorul clădirii între etajele 35 şi 90.

În Europa, Germania va întâmpina 2020 la Poarta Brandenburg în contextul unor noi reglementări care interzic utilizarea pocnitorilor şi a rachetelor de artificii în apropierea acestui important punct de reper din Berlin. Alte două zone din Berlin – Alexanderplatz, în est, şi Schoenefeld, în vest – vor avea interdicţii similare.

Costul ridicat al spectacolelor de artificii, pentru care Germania a cheltuit circa 133 de milioane de euro (149 de milioane de dolari) anul trecut, a dus la o dezbatere serioasă pentru interzicerea lor completă.

În Franţa, există temeri privind o grevă în domeniul transporturilor care ar putea umbri festivităţile de Revelion în Paris, care, de obicei, atrag milioane de petrecăreţi.

Marea Britanie va intra în noul an cu un imens foc de artificii la roata gigant London Eye Ferris, pe malul fluviului Tamisa, în timp ce în Scoţia, în nord, zeci de mii de persoane sunt aşteptate să ia parte la festivităţile de Hogmanay (denumirea scoţiană a ultimei zi din an) de la Edinburgh.

La New York, peste un milion de persoane sunt aşteptate să vină în Times Square – intersecţia mai multor artere comerciale din centrul Manhattan – pentru coborârea globului la miezul nopţii.

Los Angeles şi Honolulu vor completa petrecerile din Statele Unite, iar Buenos Aires şi Rio de Janeiro se numără printre principalele atracţii pentru petrecerea Revelionului din America Latină.

Festivităţile se vor încheia mai mult sau mai puţin în acelaşi loc în care au început – în Samoa Americană, stat vecin cu Samoa.AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Cetățenii din Sebeș pot preda medicamentele expirate și nefolosite la Spitalul din oraș. Precizările Primăriei

Publicat

cetățenii din sebeș pot preda medicamentele expirate și nefolosite la

Cetățenii din Sebeș și din localitățile limitrofe pot preda medicamentele expirate și nefolosite la Spitalul Municipal din oraș, în fiecare zi de sâmbătă. Acestea urmează să fie predate ulterior firmelor specializate în preluarea și distrugerea lor. 

Potrivit reprezentanților administrației locale, conform Legii nr. 269/2023, publicată în MO nr. 916/11.10.2023, medicamentele expirate și/sau neutilizate provenite de la populația municipiului Sebeș și localitățile…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Clădirea Anatomia a UMF ”Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca se modernizează. Proiect de peste 11 milioane de euro

Publicat

anato 1.jpg

Universitatea de Medicină și Farmacie (UMFIH) ”Iuliu Hațieganu” și Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest au semnat contractul de finanțare pentru implementarea proiectului de modernizare și reabilitare a clădirii Anatomia, situată pe str. Clinicilor nr. 3-5, valoarea proiectului depășind 11 milioane de euro.

Proiectul este implementat de UMF „Iuliu Hațieganu” prin Programul Regional Nord-Vest 2021-2027, Prioritatea 6 – „O Europă educată”, iar…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Permis auto cumpărat cu 2000 de euro de pe Facebook. Ce a pățit un bărbat din Alba după ce a mers cu ”documentul” la poliție

Publicat

permis auto cumpărat cu 2000 de euro de pe facebook.

Un bărbat din Alba a fost condamnat pentru fals în acte, după ce a mers la poliție, să își schimbe permisul. Însă, permisul pe care îl avea era fals, cumpărat de pe Facebook. 

Cu 2000 de euro, acesta și-a cumparat un permis englezesc pentru a conduce următoarele categorii de autoturisme: B1/ B/ BE/ C1/ C/ C1E/ CE/ f/ k/ p / q.

Deși știa că este fals acesta a crezut că îi poate păcăli pe polițiști. Însă, cei de la Permise Auto și-au dat seama că actul este un fals….

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Lucrări pe DJ 107 M, la Poiana Aiudului. Proiect pentru amenajarea acceselor, acostamentelor și a șanțuri pentru scurgerea apelor

Publicat

lucrări pe dj 107 m, la poiana aiudului. proiect pentru

Lucrări pe DJ 107 M, la Poiana Aiudului. Primăria comunei Livezile vrea să refacă accesele la proprietăți și acostamentele și să amenajeze șanțuri pentru scurgerea apelor pluviale pe o porțiune de circa 760 de metri lungime din drumul județean DJ 107 M, la Poiana Aiudului.

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Alba a anunțat recent depunerea solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul „Amenajare parcări, acostamente și șanțuri în zona DJ 107 M”,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe