Connect with us

LIFESTYLE

”Plicuri bani nuntă”, ”Pulover urât de Crăciun”, ”Telefon Dorel” sau ”Urzeala manelelor”, în topul căutărilor online ale românilor pe eMag, în 2019

Publicatlaptop calculator

”Plicuri bani nuntă”, ”Pulover urât de Crăciun”, ”Telefon Dorel” sau ”Urzeala manelelor”, sunt doar câteva dintre cele mai amuzante căutări online ale românilor pe site-ul retailerului eMag.

Conform companiei, în 2019, utilizatorii au căutat pe eMag produse aflate în tendinţe, dar şi produse mai puţin obişnuite sau informaţii diverse. Astfel, în anul care se încheie, cel mai căutat cuvânt pe site-ul retailerului online a fost “iphone 11”, iar cel care a înregistrat cea mai mare scădere în căutări a fost “squishy”, aflat în 2018 pe primul loc în top.

În ceea ce priveşte cele mai neobişnuite căutări, în Categoria “În curând pe eMag”, regăsim “plicuri bani nuntă”, “piscină în pungă”, “bani falşi euro” sau “aparat de strâns salamul”.

La categoria “Întreabă eMAGu'”, utilizatorii s-au întrecut în idei de căutare, precum: “cursul bnr euro”, “unde e bine să te cazezi la predeal”, “câţi ani ai?”, “adresa becali”, “telefon dorel”, “preţ câine ciobănesc”.

Pentru categoria Trending, românii au fost curioşi să afle detalii şi informaţii, printre altele, despre “trotineta electrică”, “iphone 11”, “matura electrică”, “slime” şi “televizor 8k”.

Categoria “Nici eu nu m-am gândit, dar am găsit” cuprinde căutări amuzante, precum “zdrobitor struguri”, “accesoriu mulgătoare”, “carcasă porc”, “afumătoare” şi “arzător porc”, în timp ce la secţiunea “Am prieteni de elită”, românii au căutat “manele de copii de cinci ani”, “urzeala manelelor”, “manele de crăciun”, “vara manelelor 2005”, “florin salam la reducere” sau “stic plin cu manele”.

Cât priveşte categoria “Declaraţie de dragoste”, variantele centralizate de eMag sunt: “emoji pentru tibi”, “100 de te iubesc” sau “idea de iubit”.

Alte căutări amuzante au fost înregistrate la categoria “Căutare cu premeditare” (“adevarata care merge pe stradă”, “telescop buca”, “chiloţi cu blană”), categoria “Pune-ţi o dorinţă” (“vreau un pătuţ cu bebeluşi în el”, “adidaşi ca a lui dorian popa”, “cârnăţar pt cârnaţi”, “cap de păpuşă care se coafează”, “brăţara care are puterea lui elsa”), categoria “Cadou pentru duşmani” (“pulover urât de crăciun”, “cel mai urât costum”, “bomboane stricate”, “pulane”), categoria “Supersize” (“tutun la găleată”, “aer condiţionat mult”, “papuci scumpi”), categoria “Cum se aude, aşa se scrie” (“aparat de făcut sendfişi”, “maşină ân şurubat”, “ninjea”, “şi bunica mi-a”).

Pe de altă parte, în Top 10 al căutărilor serioase pe eMag se află, în ordine: iphone 11, Samsung, Iphone, Pampers, Huawei, iphone x, căşti, ceas, frigider şi bicicletă.

Companie românească fondată în anul 2001, eMAG a devenit un lider în retailul online în România, având prezenţe în Bulgaria, Ungaria şi Polonia. Prin intermediul platformei Marketplace, eMAG aduce valoare celor peste 27.000 de selleri din toate cele patru ţări în care activează.

În 2018, veniturile grupului eMag au crescut cu 17,5%, până la 4,77 miliarde de lei, comparativ cu datele din anul precedent. AGERPRES

ACTUALITATE

Ceremonia de decernare a premiilor Emmy din acest an – doar online, fără covor roşu și fără celebrităţi în ţinute de gală

Publicat

Fără covor roşu, fără celebrităţi în ţinute de gală şi fără “Game of Thrones”: cea de-a 72-a ediţie a premiilor Emmy, echivalentul Oscarurilor pentru producţiile de televiziune, se va desfăşura duminică în cadrul unui show 100% virtual, o premieră la Hollywood de la debutul pandemiei, transmite vineri AFP.

Coronavirusul a bulversat în ultimele şase luni industria divertismentului, iar toate filmările au fost anulate sau amânate în California pe perioada măsurilor de închidere şi izolare.

În faţa unei săli goale, comedianul Jimmy Kimmel va prezenta duminică seară, la Los Angeles, Gala Premiilor Emmy, iar actorii, regizorii şi producătorii nominalizaţi vor aştepta cu emoţie să afle numele laureaţilor din acest an din confortul salonului sau al camerei de zi, la domiciliul fiecăruia.

Iar pentru a face ca acest exerciţiu să pară un pic mai “periculos”, cei aproximativ 130 de candidaţi la premii din acest an au fost invitaţi să renunţe la rochiile de seară şi la smoking în favoarea pijamalelor.

“De ani de zile, numărul celor care urmăresc ceremonia este în scădere. Aceasta este ocazia de a schimba lucrurile, de a avea o ceremonie ca niciodată”, conform lui Libby Hill, specialista în Emmy din cadrul redacţiei publicaţiei online IndieWire.

“Chiar dacă duminică seara se va consemna un dezastru, cel puţin va fi un dezastru interesant. Şi este tot ce putem cere de la (anul) 2020”, a adăugat ea.

Miniseria de televiziune “Watchmen” (Netflix) porneşte ca favorită cu 26 de nominalizări la premii, iar universul sumbru şi haotic în care se desfăşoară acţiunea seriei reflectă extraordinar de bine atmosfera generală din cursul acestui an.

Axată asupra uciderii mai multor sute de afroamericani în oraşul Tulsa din Oklahoma, în 1921, miniseria “Watchmen” investighează resorturile aflate la originea violenţelor cu caracter rasist şi a brutalităţii poliţiei, teme din păcate încă de actualitate în SUA, de la sfârşitul lunii mai, în plină campanie electorală pentru preşedinţie. Printre altele, motivul purtării măştii reprezintă un element cheie al intrigii acestei miniserii derivată din revistele de benzi desenate semnate în anii ’80 de britanicul Alan Moore.

“Cred că oamenii se vor plictisi repede să tot audă de ‘Watchmen'”, pronostichează Libby Hill.

După încheierea seriei “Game of Thrones”, produsă de HBO, competiţia din acest an la categoria “serial dramatic” se anunţă, în sfârşit, mai deschisă. “Este şansa HBO de a veni cu ‘Succession’ într-un moment bun”, conform lui Pete Hammond, specialistul în Emmy al site-ului Deadline.com.

Această comedie neagră pune în scenă destrămarea unei puternice familii implicată în lupta pentru a prelua controlul asupra unui imperiu media şi a câştigat un premiu Emmy pentru primul sezon la ceremonia de anul trecut. De această dată, producţia “Succesion” a obţinut 18 nominalizări, la egalitate cu seria “Ozark”, produsă de Netflix. Gigantul Netflix, care este nominalizat în total de 160 de ori la ceremonia Emmy din acest an, aşteaptă încă ocazia de a câştiga un premiu Emmy la una dintre categoriile majore ale galei.

Printre candidaţii la premii se numără şi producţia “The Crown”, consacrată familiei regale britanice, precum şi “The Mandalorian”, prima serie de televiziune a cărei acţiune se desfăşoară în universul “Star Wars” şi este disponibilă pe platforma Disney+, care a câştigat deja 5 premii Emmy la categoriile tehnice, premii ce au fost decernate la începutul săptămânii.

În categoria rezervată comediilor, seria produsă de Amazon “The Marvelous Mrs. Maisel”, despre o soţie evreică dornică de afirmare pe scena de stand-up comedy din New York-ul anilor ’50, este considerată favorită. La această categorie surpriza ar putea fi produsă de comedia canadiană “Schitt’s Creek”, despre o familie privilegiată decăzută, o serie ce a trecut aproape neobservată timp de 4 sezoane, după care a cunoscut succesul prin preluarea sa de către Netflix.

“Schitt’s Creek” a ajuns anul acesta la cel de-al 6-lea sezon, care este şi ultimul, iar faptul că a intrat în competiţia pentru Emmy cu această aureolă a “ultimei şanse” ar putea să-i confere un avantaj în faţa producţiilor rivale, crede Pete Hammond de la Deadline.com. Agerpres

Sursa foto: Emmys / Television Academy/facebook.com

Citește mai departe

ACTUALITATE

Virgil Ogăşanu: Noi vom urca fără mască pe scenă

Publicat

Actorul Virgil Ogăşanu, care pe 19 septembrie va urca pe scenă la Teatrul ”Bulandra”, în spectacolul “Pisica pe acoperişul fierbinte”, afirmă că va juca fără mască, dar bucuria întâlnirii cu spectatorii va fi afectată de perioada de pandemie.

“Bucuria este că începem, dar ea va fi afectată şi pentru spectatori, şi pentru noi. Noi vom urca fără mască pe scenă, nu putem altfel. Din păcate, chiar dacă astea sunt condiţiile şi înţeleg toate aceste probleme, şi unii dintre colegii mei au şi ei dreptate, nu au jucat de mult, sunt fericiţi să joace, şi pot să spun că şi eu mă bucur de asta, dar situaţia este destul de grea. Este exact ca la tenis. Am văzut acum US Open-ul, unde se joacă fără spectatori. Nu are niciun haz acest turneu. La fel şi la teatru şi oamenii ar putea intra cu teamă. La teatru nu trebuie să intri cu teamă. În sala de teatru intri îmbrăcat frumos, stai să vezi un spectacol, să te bucuri, să te rupi de realitatea cotidiană, să intri într-o lume fantastică şi să te întorci acasă încărcat cu bagaje noi de cunoştinţe, de emoţii şi aşa mai departe. Or, lucrul ăsta nu se va întâmpla, actorii sunt şi ei stresaţi, să nu credeţi că joacă foarte relaxaţi, le e teamă şi lor, ne uităm unii la alţii să nu fim bolnavi, să nu cumva să se întâmple ceva. Deci, e un moment greu, nu sunt foarte încântat de această poveste”, a declarat Virgil Ogăşanu pentru AGERPRES.

El a amintit că spectacolul de la Bulandra este al doilea în care va juca, în ultima perioadă, după “Scrisoarea” lui Horaţiu Mălăele, jucat pe acoperişul Teatrului Naţional.

“E adevărat că eu am jucat un spectacol, la Teatrul Naţional, ‘Scrisoarea’ în regia lui Horaţiu Mălăele, am jucat-o pe acoperişul teatrului, la Sala Amfiteatru, aşa că am deja o experienţă – ‘Scrisoarea’ pe acoperişul teatrului şi acum urmează ‘Pisica pe acoperişul fierbinte’ la Bulandra. Şi acolo, chiar dacă s-a jucat în aer liber, nu a fost o atmosferă foarte bună. Publicul de abia dacă reacţiona, aproape că ni se părea că în sală nu este nimeni, n-am simţit deloc prezenţa publicului şi nu a fost deloc foarte plăcut. Sigur, ne-am făcut datoria şi acelaşi lucru îl vom face şi acum, dar trăirile noastre vor fi afectate. Vom juca, trebuie să înceapă spectacolele şi la interior, dar nu vom mai avea aceeaşi stare bună nici noi şi nici spectatorii, pentru că suntem legaţi unii de alţii”, a spus actorul.

Virgil Ogăşanu a precizat că în toate spaţiile din teatru se poartă mască – atât actorii, în culise, cât şi personalul tehnic. Şi fiecare are grijă să nu se îmbolnăvească.

“Cred că toţi vom aveam grijă să fim atenţi, să nu cumva să fim bolnavi, va fi o atenţie mărită şi vom avea grijă şi de modul în care ne vom pregăti pentru reprezentaţii. De exemplu, pentru aceste spectacole care se reiau acum, actorii trebuie să repete, să-şi aducă aminte. De exemplu, eu am jucat în ‘Scrisoarea’, în urmă cu două sau trei săptămâni, şi recunosc că m-am dus fără să-mi fac încălzirea vocală, m-am lenevit, şi acolo pe scenă, deşi rolul meu nu este unul în care să depun efort vocal foarte puternic, deşi trebuie să faci asta, pentru că este o sală în spaţiu deschis, am răguşit. La finalul spectacolului am răguşit pentru că nu am avut încălzirea vocală necesară”, a mai spus Virgil Ogăşanu. AGERPRES

Citește mai departe

ACTUALITATE

Prinţul Harry şi Meghan au rambursat banii folosiţi pentru renovarea reşedinţei lor de pe domeniul Windsor

Publicat

Prinţul Harry al Marii Britanii şi soţia sa, Meghan, au rambursat 2,4 milioane de lire sterline (3,16 milioane de dolari), bani publici folosiţi pentru renovarea reşedinţei lor de pe domeniul Castelului Windsor după ce au semnat un contract multianual cu platforma de streaming Netflix pentru care vor produce mai multe programe TV, relatează luni Reuters.

Frogmore Cottage a devenit anul trecut reşedinţa oficială a cuplului, însă după ce au anunţat în ianuarie că vor renunţa la calitatea de membri cu roluri active în rândul casei regale britanice, Harry şi Meghan au afirmat că vor rambursa banii cheltuiţi pentru renovarea imobilului.

“O contribuţie a fost făcută către Sovereign Grant (sistemul financiar care subvenţionează monarhia britanică) de către ducele de Sussex (Harry)”, a spus un purtător de cuvânt al cuplului.

“Această contribuţie oferită de prinţul Harry acoperă integral costurile necesare renovării Frogmore Cottage, proprietate a Majestăţii Sale Regina, şi care va rămâne reşedinţa din Marea Britanie a ducelui şi familiei sale”, a mai spus el.AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO Box-office internaţional: Filmul ”Tenet” a obţinut încasări de peste 100 de milioane de dolari

Publicat

Filmul ”Tenet”, regizat de Christopher Nolan, a depăşit sâmbătă pragul încasărilor de 100 de milioane de dolari în box-office-ul internaţional, după ce a vândut pe parcursul acestui weekend bilete în valoare de peste 20 de milioane de dolari în cinematografele din China, informează site-ul revistei Variety.

Astfel de cifre sunt destul de obişnuite pentru cineastul Christopher Nolan, care, considerat un maestru al superproducţiilor, a regizat filme precum “Inception”, “Dunkirk” şi “The Dark Knight”, care au obţinut încasări impresionante. Totuşi, ţinând cont de contextul dificil în care se află Hollywoodul în această perioadă din cauza pandemiei de COVID-19, aceste rezultate financiare robuste pot fi considerate un semnal care atestă faptul că industria cinematografică începe să revină la viaţă după ce s-a confruntat cu o criză existenţială.

Filmul istoric chinezesc “The Eight Hundred”, o producţie epică, ocupă locul al doilea în spatele lungmetrajului “Tenet” în box-office-ul din China. Warner Bros., studioul care a produs “Tenet”, va dezvălui încasările obţinute de această peliculă în America de Nord abia duminică seară. “Tenet” a avut premiera în Statele Unite în această săptămână, dar nu va fi proiectat în câteva pieţe majore nord-americane precum Los Angeles şi New York, unde cinematografele rămân închise din cauza epidemiei de coronavirus.

Acest film este considerat un test important pentru lanţurile cinematografice, grav afectate de pandemie. Proprietarii de cinematografe mizează pe o lansare mai amplă a peliculei “Tenet” şi sunt de părere că reputaţia lui Christopher Nolan de a produce filme de aventuri cu efecte vizuale spectaculoase va contribui la revigorarea unei industrii care a rămas închisă în mare parte a lumii începând din luna martie. Deocamdată nu este clar dacă un număr suficient de cinematografe se vor redeschide la timp pentru a ajuta Warner Bros. să obţină profit de pe urma filmului “Tenet”, care a avut un buget de producţie de 200 de milioane de dolari.

Totuşi, specialiştii se aşteaptă ca acest film să obţină încasări care vor depăşi cu puţin pragul de 20 milioane de dolari în weekendul său inaugural de proiecţii din Statele Unite. Producătorii speră că “Tenet”, care nu prea are concurenţi în această perioadă, va putea să aibă o prezenţă de durată în circuitul cinematografic şi să obţină încasări substanţiale. Dacă se va apropia de pragul de 450 de milioane de dolari în box-office-ul mondial, atunci acest film va fi considerat un succes din punct de vedere financiar.

În Statele Unite, filmul “The New Mutants” a obţinut încasări de peste 800.000 de dolari vineri, iar box-office-ul total al acestui lungmetraj cu supereroi a ajuns la 9,5 milioane de dolari. Filmul “The Personal History of David Copperfield” a vândut tot vineri bilete în valoare de 100.000 de dolari, iar încasările sale totale au ajuns la 763.473 de dolari.

Din multe puncte de vedere, cel mai puternic concurent al filmului “Tenet” de pe plan intern ar fi putut să fie “Mulan”, o peliculă fantasy de proporţii epice, ai cărui producători au renunţat însă să o proiecteze pe marile ecrane şi au optat pentru o difuzare pe platforma de streaming Disney+. Acel film poate fi vizionat online contra unei taxe de aproape 30 de dolari.

În “Tenet”, rolurile principale sunt interpretate de John David Washington, Robert Pattinson, Kenneth Branagh şi Elizabeth Debecki. AGERPRES

Sursa foto: (c) www.imdb.com

Citește mai departe