Connect with us

EVENIMENT

Pompieri din trei judeţe, la un exerciţiu de testare pe platforma Kronospan Sebeş

Publicatkronospan

Pompieri din trei judeţe, Alba, Hunedoara şi Sibiu, participă miercuri seara pe platforma Kronospan Sebeş la un exerciţiu pentru gestionarea unei situaţii de urgenţă generată de producerea unui accident pe amplasamentul operatorului economic, în care sunt implicate substanţe periculoase.

Exerciţiul ar fi trebuit să aibă loc vineri, dar a fost amânat în condiţiile în care pompierii din Alba au intervenit în 5 iulie pentru stingerea unui incendiu de mari proporţii la mănăstirea Rîmeţ.

La exerciţiu participă, pe lângă forţele şi mijloacele proprii ale ISU Alba, pompieri din cadrul ISU Sibiu şi Hunedoara. De asemenea, sunt prezenţi reprezentanţi ai altor instituţii cu atribuţii în situaţiile de urgenţă de la nivel judeţean – Poliţie, Jandarmerie, Ambulanţă, dar şi ai Agenţiei pentru Protecţia Mediului, Sistemului de Gospodărire a Apelor, precum şi Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Sebeş.

Potrivit ISU Alba, pe platforma Kronospan se desfăşoară un exerciţiu cu forţe şi mijloace în teren pentru gestionarea unei situaţii de urgenţă generată de producerea unui accident pe amplasamentul operatorului economic în care sunt implicate substanţe periculoase.

“Toate forţele şi mijloacele tehnice angrenate simulează o situaţie reală”, a transmis ISU Alba.

Exerciţiile de acest gen au ca scop verificarea viabilităţii planurilor de intervenţie, de urgenţă internă şi externă, cooperarea interinstituţională, asigurarea fluxului informaţional şi, nu în ultimul rând, evaluarea nivelului de pregătire a personalului în situaţii complexe.

În urmă cu doi ani, pe platforma Kronospan din Sebeş, producător de plăci pe bază de lemn, a avut loc un incendiu în urma căruia au fost înregistrate pagube de aproximativ o jumătate de milion de lei. Cauza incendiului a reprezentat-o atunci efectul termic al unui obiect incandescent.

Localnici din Sebeş au relatat, în 2017, pe o reţea de socializare, că flăcările erau “imense”. Aceştia au susţinut, de asemenea, că incendiul a fost precedat de un zgomot asemănător unei explozii. “Parcă s-a tras cu tunul”, “am auzit o bubuitură mare” şi “am avut senzaţia că s-a mişcat patul în casă” au fost câteva din postările acestora.

Kronospan este prezent la Sebeş din anul 2004 prin producţia de plăci aglomerate de lemn (PAL) şi plăci de densitate medie (MDF).

Concernul Kronospan a achiziţionat în urmă cu 15 ani de la Grupul Frati platforma industrială din Sebeş. Din acelaşi an, Kronospan a operat şi o instalaţie de formaldehidă care producea 30.000 de tone pe an. AGERPRES

EVENIMENT

Peste 200 de sancțiuni în valoare de 44.850 de lei pentru nerespectarea masurilor anti-COVID

Publicat

masina politia

Poliţiştii şi jandarmii au aplicat în ultimele 24 de ore 222 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 44.850 de lei, ca urmare a încălcării prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

De asemenea, prin structurile abilitate ale Poliţiei, au fost constatate, luni, două infracţiuni pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 Cod Penal, mai arată sursa citată.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 1.219 apeluri la numărul unic de urgenţă 112.

GCS reaminteşte că Ministerul Afacerilor Interne a operaţionalizat, începând cu 4 iulie, o linie TELVERDE (0800.800.165), la care pot fi sesizate încălcări ale normelor de protecţie sanitară. Apelurile sunt preluate de un dispecerat în sistem integrat şi repartizate structurilor teritoriale pentru verificarea aspectelor sesizate. AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

După o întârziere de nouă ani, noul aeroport internațional din Berlin va fi inaugurat în octombrie

Publicat

Noul aeroport internaţional din Berlin (Berlin Brandenburg Airport – BER) va fi inaugurat în data de 31 octombrie 2020, cu nouă ani mai târziu şi costuri mult superioare estimărilor iniţiale.

“La data de 31 octombrie 2020, se va deschide BER. Capitala Germaniei va dispune, în sfârşit, de un aeroport care să răspundă standardelor internaţionale”, a afirmat preşedintele societăţii care deţine aeroportul BER, Engelbert Luetke Daldrup, într-o conferinţă de presă.

Terminalul 1 al acestui aeroport amplasat în zona de sud a Berlinului se va deschide la această dată cu aterizarea primelor avioane aparţinând companiilor Lufthansa şi EasyJet. Tot atunci vor fi deschise şi o serie de magazine, precum şi un birou de turism.

De asemenea, actualul aeroport Schonefeld, amplasat şi el în sudul capitalei Germaniei, ar urma să devină în timp Terminalul 5 al aeroportului BER, iar alte terminale nu se vor deschide decât abia anul următor ca urmare a nivelului redus de activitate provocat de pandemia de coronavirus.

Primele zboruri comerciale de pe noul aeroport ar urma să fie asigurate începând cu dimineaţa zilei de 1 noiembrie de EasyJet, spre o destinaţie care nu a fost încă stabilită de compania aeriană. În plus, legătura cu trenurile S-Bahn ar urma să fie asigurată încă din 25 octombrie.

Tot din cauza pandemiei, festivităţile de inaugurare vor fi foarte limitate.

“Nu va avea loc o mare sărbătoare, doar o deschidere”, a precizat Daldrup.

Destinat să înlocuiască aeroporturile existente – Tegel şi Schonefeld – Aeroportul Internaţional Berlin Brandenburg Willy Brandt (BER) trebuia să fie inaugurat festiv pe 3 iunie 2012.

În pofida reputaţiei Germaniei de lider mondial în domeniul ingineriei, acest proiect, care a început în 2006 şi trebuia să se încheie la finele lui 2010, a suferit din cauza unor probleme tehnice care au amânat inaugurarea sa.

“Drumul spre inaugurare nu a fost uşor”, a recunoscut Engelbert Luetke Daldrup, care a mărturisit sentimentul de jenă resimţit de inginerii germani pentru toate aceste întârzieri. După atâţia ani de întârzieri ,”nu există niciun motiv să ne lăudăm”, a admis el.

Odată cu amânarea repetată a datei de inaugurare şi cu prelungirea lucrărilor de construcţii au crescut şi costurile proiectului. Dacă iniţial acestea au fost evaluate la 1,7 miliarde euro, ele au ajuns în final la 6,5 miliarde de euro.

Însă, înaintea pandemiei, pe fondul exploziei turismului şi a noilor sosiri în capitala Germaniei, analiştii au avertizat că există riscul ca, încă de la inaugurare, BER să fie prea mic pentru a face faţă numărului de pasageri.

Aeroportul Tegel îşi va închide porţile pe 8 noiembrie, după un ultim zbor asigurat de compania Air France cu destinaţia Paris. Cu peste 24 de milioane de pasageri în 2019, Tegel este al patrulea cel mai frecventat aeroport din Germania după cele de la Frankfurt, Munchen şi Dusseldorf.

Acest aeroport a fost construit în doar 90 de zile de muncitorii germani şi forţele aliate franceze şi americane în timpul blocadei Berlinului de către sovietici în 1948-1949. AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Cinci persoane rănite, în urma unui grav accident în Iași. Trei autoturisme implicate

Publicat

Un grav accident rutier s-a produs, marți seara, în localitatea Păun, comuna Bârnova din județul Iași. 9 persoane au fost implicate în total în accident, după coliziunea dintre trei autovehicule.

Potrivit ISU Iași, accidentul a fost anunțat în jurul orei 21.00 prin apel la numărul unic 112.

Din primele informații în accident au fost implicate trei autovehicule în care se aflau în total nouă persoane, dintre care doi minori de 16 ani și 7 adulți.

Cinci victime au primit îngrijiri medicale. În urma evaluării medicale, trei adulți au fost transportați la spital.

Conform ISU Iași, la fața locului  au intervenit o autospecială de stingere cu modul de descarcerare, un echipaj de prim ajutor calificat, cu 9 pompieri militari, iar de la SAJ Iași au fost direcționate 2 ambulanțe.

Știre in actualizare

Citește mai departe

EVENIMENT

Coliziune între un autoturism și un tractor, pe DN 22 în județul Tulcea. O persoană rănită

Publicat

arhiva foto

O persoană a fost rănită în urma unui accident rutier produs, marți seara, pe DN 22 Constanța-Tulcea, după coliziunea dintre un autoturism și un tractor.

Potrivit Centrului INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române, accidentul s-a produs pe DN 22 Constanța-Tulcea, în zona localității Baia, județul Tulcea.

Conform sursei citate, un autoturism și un tractor s-au ciocnit, iar în uma impactului o persoană a fost rănită.

Victima a primit îngrijiri medicale la fața locului.

Poliția efectuează cercetări.

În urma accidentului, în zonă traficul rutier a fost complet blocat.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate