Connect with us

EVENIMENT

Primul caz de coronavirus – CONFIRMAT în România. Este vorba despre o persoană din Gorj

Publicat

Primul caz de îmbolnăvire cu coronavirus a fost confirmat de către secretarul de stat la Ministerul Sănătății, Horațiu Moldovan. Din primele date, este vorba despre o persoană din Gorj, care a intrat în contact cu cetățeanul italianul în vârstă de 71 de ani, în perioada de cinci zile în care acesta s-a aflat în țară.

Ministrul Sănătății și secretarul de stat Raed Arafat au susținut o conferință de presă:

Ministrul Sănătății a confirmat primul caz de infectare cu coronavirus. ”Pacientul este din Gorj și imediat după ce va ajunge la București va intra în schema de tratament. Starea lui este bună, nu prezintă simptome și nu trebuie să ne alarmăm. Mai avem în lucru 33 de teste din acea zonă, iar rezultatele vor fi comunicate imediat ce este posibil”, a declarat ministrul Sănătății.

Secretarul de stat Raed Arafat: ”Un echipaj de la ISU Dolj cu autospeciala cu izoletă sunt plecați de la Craiova pentru preluarea pacientului pâna la Spitalul Matei Balș. La domiciliul pacientului mai sunt șapte persoane, toate sunt testate negativ. Însă, fiind în contact direct, ele vor rămâne la domiciliul, sub pază, 14 zile, apoi vor fi testați. Transportul pacientului se va face în condiții de siguranță la București”.

Update: Din primele informații, persoana – un bărbat – era asimptomatic și nu prezenta nici unul din semnele infecției cu noul coronavirus. Potrivit secretarului de stat, bărbatul se află în carantină și urmează să se decidă internarea sa.

Conform Antena3.ro, pacientul nu ar fi intrat în contact direct cu cetățeanul italian și este o persoană tânără. Persoana a fost depistată în urma unei anchete epidemiologice, ceea ce presupune că virusul a fost preluat de la un intermediar. Familia acesteia – compusă din 8 persoane – este de asemenea în carantină și li s-au recoltat deja probe.

Tânărul locuiește într-o localitate unde cetățeanul italian ar fi mers, în zilele când a stat în România.

Citește și CORONAVIRUS – HARTA LIVE: Evoluția epidemiei de COVID-19 la nivel global

Potrivit Digi24.ro, există suspiciuni că ar mai putea fi un al doilea caz de coronavirus în România, însă testele nu sunt însă finalizate în acest caz. Dacă se confirmă și a doua persoană infectată, atunci ambele persoane vor fi transferate la Institutul Matei Balș din București.

O persoană a fost infectată, iar o adoua este suspectă. Rezultatul pozitiv a fost confirmat de Institutul ”Matei Balș” din București.

Citește și ALERTĂ în Gorj și Dolj după vizita italianului cu coronavirus. Ar fi intrat în contact cu cel puțin 50 de persoane, în perioada în care a stat în România

Aproximativ 50 de persoane au intrat în contact cu cetățeanul italian care a fost în Gorj și Dolj. Reamintim că cătățeanul italian a vizitat România în perioada 18-22 februarie și a călătorit cu avionul.

Urmează declarații la Ministerul de Interne la care participă ministrul Sănătății, Victor Costache și Raed Arafat.

 

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Sfântul Gheorghe, unul dintre cei mai cunoscuți apărători ai creștinismului. Tradiții și superstiții

Publicat

sfantu gheorghe cjcpt cluj.jpg

Sfântul Mucenic Gheorghe, unul dintre cei mai cunoscuți apărători ai creștinismului, este sărbătorit de ortodocși la 23 aprilie.

Pe lângă semnificațiile religioase, ziua Sfântului Gheorghe este legată și de o serie de tradiții și superstiții de primăvară.

Din 23 aprilie și până în ziua Sfântului Dumitru, 26 octombrie, este vara păstorilor, începutul anului pastoral.

Sfântul Gheorghe, unul dintre cei mai cunoscuți apărători ai creștinismului….

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

ELECTRICA (DEER): Întreruperi de curent în Alba Iulia, Blaj și alte localități din Alba. Lucrări programate până în 29 aprilie

Publicat

electrica (deer): Întreruperi de curent în alba iulia, aiud și

ELECTRICA (DEER): Întreruperi de curent în Alba. Electrica – Distribuție Energie Electrică România – Transilvania Sud anunță programul lucrărilor de întreținere a rețelei. 

Furnizarea energiei electrice va fi întreruptă temporar pe străzi din Alba Iulia, Aiud, Blaj și din alte localități din județ.

Întreruperi programate la energie electrică în localități din județul Alba

Marți, 23 aprilie

  • Alba Iulia, străzile Dealul Furcilor, Emile Zola, Gardeniei,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Sfântul Gheorghe: câți români își sărbătoresc ziua numelui în 23 aprilie 2024. Cui îi poți spune ”La mulți ani”

Publicat

sfântul gheorghe: câți români își sărbătoresc ziua numelui în 23

Sfântul Gheorghe, 23 aprilie 2024. Sfântul Mucenic Gheorghe este cunoscut pentru modul în care a susținut creștinismul și este considerat ocrotitorul forțelor terestre ale armatei române.

Sfântul Gheorghe: Numele de Gheorghe provine din limba greacă. Acesta se traduce prin: ţăran, agricultor sau lucrător al pământului.

Peste un milion de români poartă numele Sfântului Mucenic Gheorghe, care este sărbătorit marți.

MESAJE de Sfântul Gheorghe 2024: SMS de „La mulți…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Fetiță de 13 ani din Cluj dispărută de acasă. Familia și poliția o caută. Sunați la 112 dacă o vedeți

Publicat

copil disparut1.jpg

O fetiță de 13 ani din Cluj=Napoca a fost dată dispărută după ce nu s-a mai întors acasă de la școală.

Poliția municipiului Cluj-Napoca a fost sesizată despre faptul că minora Mirabela Coloji a ieșit de la școala luni, 22 aprilie, dar până în prezent nu s-a întors la domiciliu.

Fetiță de 13 ani din Cluj dispărută de acasă. Familia și poliția o caută. Sunați la 112 dacă o vedeți

Copila are o înălțime aproximativă de 1.30 metri, păr brunet…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe