Connect with us

ACTUALITATE

Producţia industrială a scăzut cu 1,5% în octombrie

Publicat

Producţia industrială a scăzut în luna octombrie a acestui an cu 1,5% ca serie brută şi cu 0,9% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, faţă de luna precedentă, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică publicate luni.

Declinul producţiei industriale pe serie brută a fost generat de industria prelucrătoare, care a scăzut cu 4,4%. Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat şi industria extractivă au crescut cu 15,1%, respectiv cu 5,5%.

Pe serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, industria prelucrătoare a scăzut cu 1,6%, în timp ce producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat şi industria extractivă au crescut cu 5,2%, respectiv cu 2,8%.

Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială a fost mai mică atât ca serie brută (-8,6%), cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate (-6,1%).

Pe serie brută, au fost consemnate scăderi în industria prelucrătoare (-12,1%) şi industria extractivă (-3,1%). Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat au crescut cu 15,3%.

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a fost mai mică cu 6,1%, ca efect al scăderilor înregistrate de industria prelucrătoare (-9,1%) şi industria extractivă (-3,1%). Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat au crescut cu 15,8%.

În perioada ianuarie – octombrie 2021, producţia industrială a crescut cu 8,3% ca serie brută şi cu 9,1% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, comparativ cu intervalul similar din anul precedent.

Creşterea producţiei pe serie brută a fost impulsionată de avansul înregistrat de producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+12,1%) şi industria prelucrătoare (+8,3%). Industria extractivă a scăzut cu 2,3%.

Pe serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în primele 10 luni din 2021 creşterea producţiei în industrie a fost generată de creşterile înregistrate de producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+12,3%) şi industria prelucrătoare (+8,6%). Industria extractivă a scăzut cu 2,7%. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

„Plicul pentru medic”, transformat în donație pentru spital. Legea prin care pacienții își pot exprima recunoștința, promulgată

Publicat

ajutoare de urgență sute de familii și persoane singure din

Publicitate

Schimbare importantă și interesantă în sistemul de sănătate din România. Legea promulgată de Ilie Bolojan oferă o alternativă legală și transparentă la binecunoscutul „plic pentru medic” — un obicei informal care a persistat ani de zile din cauza deficiențelor sistemului și a recunoștinței personale a pacienților. Acum, pacienții care vor să își arate aprecierea față de cadrele medicale pot face donații oficiale direct către unitatea…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Analize la domiciliu pentru a reduce aglomerația din camerele de gardă din spitale. Parlamentul pregătește o nouă lege a sănătății

Publicat

analize la domiciliu pentru a reduce aglomerația din camerele de

Publicitate

O nouă lege a sistemului sanitar va fi elaborată de parlamentari, a anunțat luni, președintele comisiei de specialitate, Adrian Streinu-Cercel, scrie alba24.ro.

”La nivelul Comisiei pentru sănătate din Senat, s-a luat decizia dezvoltării unei noi structuri legislative pentru sectorul sanitar, un nou design punându-se acces pe persoana sănătoasă, astfel încât metodele de prevenție să fie la locul lor, așa cum este normal să fie într-o societate…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Finanțări pentru legume cultivate în sere și solarii. Ce sumă poți lua, în funcție de suprafață

Publicat

finanțări pentru legume cultivate în sere și solarii. ce sumă

Publicitate

Finanțări pentru legume cultivate în sere și solarii: Este vorba despre un ajutor de minimis prin care fermierii pot primi până la 1.500 euro pe 1.000 de metri pătrați, în limita a 50.000 euro pe 3 ani, între 2025–2027. Sumele care se pot lua țin de suprafața cultivată, dar, atenție, este nevoie ca un procent din teren să fie cultivat cu tomate. Găsiți detalii mai jos, informează alba24.ro

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

IȘJ Botoșani: „Școala de Bani – tineri pregătiți pentru viitor”, cel mai amplu eveniment de educație financiară dedicat

Publicat

iȘj botoșani: „Școala de bani – tineri pregătiți pentru viitor”,

Publicitate

Inspectoratul Școlar Județean Botoșani, în parteneriat cu Banca Comercială Română – Sucursala Botoșani, Consiliul Județean al Elevilor și Camera de Comerț și Industrie Botoșani, anunță organizarea celui mai amplu eveniment de educație financiară dedicat elevilor din județ – „Școala de bani – tineri pregătiți pentru viitor”.

Evenimentul va avea loc vineri, 11 aprilie 2025, în intervalul orar 11:00-13:00, la Sala Polivalentă…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe