Connect with us

EVENIMENT

Proiectul de lege privind statutul personalului de probațiune, lansat în dezbatere publică

Publicat

Proiectul de lege privind Statutul personalului de probațiune a fost finalizat și lansat în dezbatere publică, a anunțat luni Ministerul Justiției.

Proiectul de act normativ a fost elaborat de Ministerul Justiției și a fost dezbătut cu organizațiile sindicale și asociațiile profesionale de la nivelul sistemului de probațiune.

Potrivit Ministerului Justiției, proiectul are un impact deosebit în ceea ce privește redefinirea carierei personalului de probațiune, condițiile și modalitățile de acces în funcțiile de conducere din cadrul sistemului de probațiune, drepturile și obligațiile ce revin personalului, regimul de interdicții și incompatibilități aplicabil acestei categorii de personal.

„Ca parte a Planului general de acțiune privind implementarea Strategiei de dezvoltare a sistemului național de probațiune din România pentru perioada 2021-2025, prin punerea în dezbatere publică, se creează premisele finalizării procesului de reformare a sistemului de probațiune, început în anul 2014, prin completarea cadrului normativ specific sistemului de probațiune și prin repoziționarea personalului de probațiune, potrivit importanței sale, în rândul categoriilor profesionale din sfera sistemului de justiție din România”, se arată într-un comunicat al ministerului.

Proiectul de lege privind statutul personalului de probațiune, lansat în dezbatere publică:  Care sunt serviciile de probațiune

Conform acestuia, serviciile de probațiune pun în executare măsurile și sancțiunile penale neprivative de libertate: amânarea aplicării pedepsei, suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, liberarea condiționată în cazul adulților și toate cele patru măsuri educative neprivative de libertate în cazul minorilor – stagiul de formare civică, supravegherea, consemnarea la sfârșit de săptămână, asistarea zilnică.

În anul 2021, sistemul de probațiune a gestionat supravegherea a peste 100.000 de persoane sancționate penal. 75% dintre aceste persoane au avut impusă obligația de a presta muncă neremunerată în folosul comunității, iar 60% obligația de a participa la un program de reintegrare socială. 67.016 de persoane se aflau în continuare în evidențe la 31 decembrie 2021, iar 36.883 au ieșit din evidențele sistemului de probațiune, în perioada 1 ianuarie-31 decembrie 2021.

Suma alocată unei persoane aflate în evidența sistemului de probațiune, pentru executarea unei măsuri sau sancțiuni neprivative de libertate, a fost, în anul 2021, de 258,16 euro/an, măsurile și sancțiunile comunitare pe care sistemul de probațiune le gestionează presupunând un cost mult mai redus comparativ cu sancțiunile pe care sistemul penitenciar le administrează.

(sursa: Mediafax)

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

FOTO: Sportivi ai ACS Karate Club Gemina din Alba Iulia, pe podium la Cupa Scorpion la Karate desfășurată în județul Olt

Publicat

foto: sportivi ai acs karate club gemina din alba iulia,

Cinci spotivi ai ACS Karate Club Gemina DBP Alba Iulia au obținut 11 medalii la Cupa Scorpion la Karate, desfășurată pe 23 martie în orașul Balș, județul Olt. Este vorba despre cinci medalii de aur, trei medalii de argint și trei medalii de bronz. 

După o așteptare cu emoții și o pregătire intensă, cu abnegație, perseverență, hărnicie și mare dorință de a concura, karateka de la ACS Karate Club Gemina DBP din Alba Iulia au făcut o nouă deplasare în Oltenia unde au…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Ce alcoolemie avea șoferul care a intrat pe sens interzis lângă Primăria Cluj-Napoca

Publicat

bmw 4 bun e1711515692561.jpg

Șoferul unui BMW care a intrat, marți seară, pe sens interzis și pe banda dedicată transportului public lângă Primăria Cluj-Napoca avea o alcoolemie de 0,71 mg/ l de alcool pur în aerul expirat, astfel că a fost condus de polițiști la spital pentru recoltarea de probe biologice.

Bărbatul venea cu mașina pe Calea Moților a fost oprit în trafic de Poliția Locală după ce a fost surprins că, în loc să facă dreapte pe strada Petru Maior pe lângă Primărie,…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

27 martie 1697: Sinodul de la Alba Iulia a adoptat unirea Mitropoliei Ardealului cu Roma. A apărut Biserica Greco-Catolică

Publicat

27 martie 1697: sinodul de la alba iulia a adoptat

27 martie 1697, actul de naștere al Bisericii Greco-Catolice: Sinodul de la Alba Iulia a adoptat unirea cu Roma.

Sinodul a fost convocat de mitropolitul Teofil Seremi decedat în același an, 1697, la Alba Iulia.

Teofil a fost un episcop ortodox și mitropolit al Bălgradului (al Ardealului) între 1692 și 1697. Numele său de mirean era Toma Seremi și făcea parte din mica nobilime din Teiuș (nemeși).

A pornit tratativele de unire a Mitropoliei Ardealului cu Biserica Catolică, punând…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. Șmecher cu BMW, a intrat pe sens interzis pe banda de bus în fața Primăriei Cluj-Napoca. Oprit de Poliția Locală

Publicat

bmw.jpeg

Un șofer cu BMW a intrat, marți seara, pe sens interzis pe banda dedicată pentru transportul în comun de pe Calea Moților după intersecția cu strada Petru Maior de lângă Primăria Cluj-Napoca.

Acesta a fost oprit de mai multe echipaje de la Poliția Locală.

Din primele informații, se pare că șoferul se afla sub influența alcoolului.

Vom reveni cu detalii.

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe