EVENIMENT
Purtarea măştii, OBLIGATORIE în toate spaţiile publice deschise în Târgu Mureş şi în alte şase localităţi

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Mureş a hotărât, luni, ca purtarea măştii de protecţie să devină obligatorie în toate spaţiile publice deschise din Târgu Mureş şi din Ungheni, Cozma, Cristeşti, Sâncraiu de Mureş, Sângeorgiu de Mureş, Sântana de Mureş, pe fondul creşterii numărului cazurilor pozitive de COVID-19.
Mesajul cu impunerea obligativităţii purtării măştii, începând din data de 20 octombrie, timp de 14 zile, în cele şapte localităţi, a fost transmis prin serviciul RO-ALERT.
„Amintim faptul că, potrivit HG nr. 856/2020, purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spaţiile publice deschise, în localităţile unde incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori (…) Totodată, în localităţile unde incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori (în 16 localităţi n.r.), masca de protecţie este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, prezente în spaţiile publice deschise, cum ar fi pieţele, târgurile, zonele de aşteptare (staţii de autobuz, peroane şi altele asemenea), falezele, zonele în care se desfăşoară serbări publice sau pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice, zonele pietonale comerciale şi în proximitatea instituţiilor de învăţământ până la o distanţă de 50 m de intrarea în perimetrul şcolii”, a anunţat, luni, Instituţia Prefectului – Judeţul Mureş.
În baza HG nr. 856/2020, CJSU Mureş a interzis în cele şapte localităţi, inclusiv în Târgu Mureş, activităţile cu publicul în interiorul restaurantelor şi cafenelelor, a închis cinematografele, sălile de spectacole şi cele de jocuri de noroc.
„În situaţia în care activitatea operatorilor economici menţionaţi mai sus este restricţionată sau închisă, se permite prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective (…) Reamintim că organizarea de evenimente private (nunţi, botezuri, mese festive, etc) în spaţii deschise şi închise precum saloane, cămine culturale, restaurante, terase, baruri, cafenele, săli/corturi de evenimente – fără a se limita la acestea – este interzisă prin Hotărâre de Guvern”, au precizat reprezentanţii Prefecturii Mureş. AGERPRES
EVENIMENT
Vreme instabilă la Cluj. Temperaturi sub normal și ploi frecvente până la începutul lunii iunie

Vreme mai rece decât în mod obișnuit pentru această perioadă a anului la Cluj, arată meteorologii, care au făcut o estimare pentru următoarele două săptămâni, respectiv pentru perioada 19 mai – 1 iunie 2025.
De asemenea, nu scăpăm de ploi până la finalul lunii.
Vreme instabilă la Cluj. Temperaturi sub normal
Astfel, potrivit estimărilor meteorologilor, la începutul intervalului, valorile termice maxime vor fi cuprinse între 14 și 18 grade Celsius, în timp…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Zeci de școli din județul Cluj trec la cursuri online din cauza întreruperii apei potabile. VEZI care sunt acestea


CFR Cluj a întâlnit în această seară, în Giulești, echipa Rapid București, în ultima partidă a etapei a noua din play-off-ul Superligii. Acesta a fost ultimul meci pentru jucătorul Rapidului Cristian Săpunaru.
CFR Cluj a făcut deplasarea la Rapid fără tehnicianul principal. Dan Petrescu se confruntă cu probleme de sănătate și nu va fi prezent pe banca tehnică nici la ultimul meci din campionat.
Cu toate acestea, elevii lui Dan Petrescu au făcut un joc bun și…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Despre emoții, nervi și ”Mobilă și durere” pe scenă la Alba Iulia: Parveniții simbol național, iar textul lui Mazilu imn al țării

Un spectacol de teatru trebuie să trezească în spectatori emoții. Să te enerveze, să te calce pe bătături, să te facă să te scarpini cu putere cu degetele în cap. Dar să te și provoace să realizezi că ești într-o sală de spectacole și în același timp să răscolească totul în tine.
Iar un spectacol despre parveniți, inculți, oameni care citează din ”prietenul lor Seneca” poate răscoli foarte mulți nervi în tine. Dacă muți acțiunea de pe scenă, în contextul…
Citește mai mult pe Alba24.ro