Connect with us

EVENIMENT

Rareş Demian, președintele Asociației Culturale “Valea Dacilor”, s-a spânzurat cu un steag tricolor, în ziua de 1 Decembrie

PublicatRareş Demian, președintele Asociației Culturale “Valea Dacilor”, care s-a spânzurat cu un steag tricolor chiar de 1 Decembrie, este plâns de familie şi prieteni pe Facebook.

Pe pagina de Facebook a bărbatului de 33 de ani curg zeci de mesaje de condoleanțe de la rudele și prietenii îndurerați.

Rareş Demian a fost găsit mort, în Orăștioara de Sus, Hunedoara.

Bărbatul şi-ar fi pus capăt zilelor de chiar de 1 Decembrie, folosindu-se de un tricolor. Până acum, nimeni nu știe motivul pentru care a recurs la acest gest extrem.

Pe pagina de Facebook a hunedoreanului curg zeci de mesaje de condoleanţe:

„Rămas bun prieten drag, ai lăsat un gol in sufletele noastre, Dumnezeu să te odihnească, Condoleanțe familiei!”.

„Dimineata am vrut sa te sun pentru ca nu vorbisem de vreo 3 luni si m-am luat cu diverse ca de obicei. Ceva ma facea sa ma gandesc la tine. Acum am inteles de ce. Te-am simtit frate! Drum lin Rares si…ne vom intalni curand!”, a scris Gabriel Boga.

„Dumnezeu sa iti odihneasca sufletul. Condoleante si putere familiei sa treaca peste aceasta grea încercare”.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENT

A scăzut numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus în Italia. Însă s-a înregistrat o ușoară creștere a deceselor

Publicat

Bilanţul pe o zi al deceselor provocate de noul coronavirus în Italia a înregistrat sâmbătă o uşoară creştere, fiind de 111, comparativ cu 87 la precedenta raportare, însă numărul cazurilor noi de infectare a scăzut de la 516 la 416, a comunicat Agenţia de Protecţie Civilă, transmite Reuters.

În ce priveşte decesele recenzate începând din 21 februarie, acestea au ajuns la 33.340, Italia fiind depăşită la acest capitol doar de Statele Unite şi de Marea Britanie.

Numărul total al persoanelor confirmate cu noul coronavirus este acum de 232.664, al şaselea cel mai ridicat bilanţ la nivel mondial, după SUA, Rusia, Spania, Marea Britanie şi Brazilia.

Tot potrivit Agenţiei de Protecţie Civilă, de vineri până sâmbătă, numărul purtătorilor activi de coronavirus a coborât de la 46.175 la 43.691.

Dacă vineri se aflau la terapie intensivă 475 de pacienţi, sâmbătă numărul lor s-a redus la 450, păstrându-se tendinţa descendentă.

În total, 155.633 de persoane au fost declarate vindecate, comparativ cu 152.844 în ziua precedentă.

Până în prezent, 2,405 milioane de persoane au fost testate pentru noul coronavirus, după ce vineri numărul lor era de 2,369 milioane, la o populaţie de circa 60 milioane de locuitori.

Mica regiune centrală Abruzzo nu a furnizat datele aferente ultimelor 24 de ore, a mai precizat Agenţia. AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Patru persoane rănite, dintre care una în stare gravă, în urma unui accident în Prahova. Coliziune între un autoturism și o motocicletă

Publicat

accient paulesti

Un grav accident rutier s-a produs duminică, pe raza localității Păulești din județul Prahova, în urma căruia patru persoane au fost transportate la spital, dintre care una în stare gravă.

Din primele informații furnizate de ISU Prahova, în accicdent au fost implicate un autoturism si o motocicletă cu 3 ocupanți.

Motociclistul a fost găsit de echipajele de salvare ajunse la fața locului în stare de inconștiență.

La fața locului au fost mobilizate un echipaj de stingere, unul de prim ajutor și unul de terapie intensivă mobilă.

Conform sursei citate, patru persoane au fost transportate la spital, dinte care motociclistul în stare gravă.

În urma accidentului, traficul rutier a fost blocat în zonă.

Citește mai departe

EVENIMENT

Încă 124 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus. Numărul total al persoanelor infectate a ajuns la 19.257, iar numărul deceselor – 1.262

Publicat

Potrivit datelor odiciale furnizate de Grupul de Comunicare Strategică, până astăzi, 31 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 19.257 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 13.256 au fost declarate vindecate și externate.

Totodată, până acum, 1.262 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor, Argeș, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj, Brașov, Mehedinți, Teleorman, Gorj, Prahova, Vâlcea, Călărași, Maramureș, Olt, Ilfov, Harghita, Tulcea și Buzău, au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 124 de noi cazuri de îmbolnăvire.

Numărul de cazuri confirmate, pe județe, potrivit raportării Institutului Național de Sănătate Publică:

Nr. crt.

Județ

Număr de cazuri confirmate

1.

Alba

382

2.

Arad

697

3.

Argeș

260

4.

Bacău

506

5.

Bihor

608

6.

Bistrița-Năsăud

335

7.

Botoșani

758

8.

Brașov

750

9.

Brăila

28

10.

Buzău

196

11.

Caraș-Severin

112

12.

Călărași

95

13.

Cluj

551

14.

Constanța

279

15.

Covasna

229

16.

Dâmbovița

290

17.

Dolj

223

18.

Galați

600

19.

Giurgiu

219

20.

Gorj

143

21.

Harghita

134

22.

Hunedoara

632

23.

Ialomița

361

24.

Iași

565

25.

Ilfov

529

26.

Maramureș

99

27.

Mehedinți

112

28.

Mureș

680

29.

Neamț

883

30.

Olt

85

31.

Prahova

113

32.

Satu Mare

61

33.

Sălaj

93

34.

Sibiu

504

35.

Suceava

3.523

36.

Teleorman

144

37.

Timiș

506

38.

Tulcea

150

39.

Vaslui

162

40.

Vâlcea

30

41.

Vrancea

621

42.

Mun. București

1.974

43.

35

TOTAL

19.257

La ATI, în acest moment, sunt internați 160 de pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 2.330 de persoane. Alte 95.456 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Citește mai departe

EVENIMENT

Președintele Iohannis, mesaj de Ziua Românilor de Pretutindeni: ”E nevoie de toţi, din ţară şi străinătate, pentru a construi România”

Publicat

iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis afirmă, într-un mesaj transmis cu prilejul Zilei Românilor de Pretutindeni, că “este nevoie de toţi românii, de ‘aici’ şi de ‘acolo’, din ţară şi din străinătate, pentru a construi împreună România prosperă şi sigură pe care ne-o dorim”.

“Ultima duminică a lunii mai ne oferă prilejul de a sărbători Ziua Românilor de Pretutindeni, o zi dedicată celor aflaţi dincolo de hotare, dar rămaşi aproape de ţara natală, în gând şi în suflet.

Fiecare român, acolo unde se află, este un ambasador al tradiţiilor, culturii şi obiceiurilor noastre, al creativităţii şi al spiritului românesc. Ultimele luni au pus o lume întreagă la grea încercare, dar oriunde s-au aflat, cei mai mulţi dintre români s-au comportat în mod exemplar. Responsabilitatea fiecăruia şi solidaritatea tuturor ne-au ajutat pe toţi să trecem mai uşor prin această pandemie”, spune şeful statului.

Președintele le mulţumeşte românilor din afara ţării pentru că au înţeles apelurile autorităţilor române în această perioadă a pandemiei. De asemenea, preşedintele Iohannis arată că prin măsurile din programul de reconstrucţie economică de după pandemie va putea fi valorificat potenţialul reprezentat de românii plecaţi în străinătate care se reîntorc în ţară.

“Am traversat momente dificile şi vă mulţumesc pentru că aţi înţeles apelurile autorităţilor române. Mulţi dintre dumneavoastră v-aţi întors acasă cu un bagaj important de cunoştinţe şi experienţe dobândite în străinătate, pe care sunteţi gata să le puneţi în slujba României. Prin măsurile şi politicile publice cuprinse în programul de reconstrucţie economică, acest capital preţios pe care îl reprezentaţi fiecare dintre dumneavoastră va putea să fie valorificat pentru dezvoltarea ţării noastre. Este nevoie de toţi românii, de ‘aici’ şi de ‘acolo’, din ţară şi din străinătate, pentru a construi împreună România prosperă şi sigură pe care ne-o dorim. La mulţi ani, dragi români de pretutindeni!”, se încheie mesajul transmis duminică de către preşedintele Klaus Iohannis. AGERPRES

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate