Connect with us

ACTUALITATE

Recensământ 2022. Aproape 80% dintre cei care s-au autorecenzat vor profita de ziua liberă oferită (studiu)

Publicat

recensamant

Peste 6,5 milioane de români au completat chestionarul pentru recensământ până la 7 mai 2022, iar aproape 80% dintre participanţii la recensământ din etapa de autorecenzare vor profita de ziua liberă oferită de stat, arată studiul Reveal Marketing Research despre recensământul general al populaţiei şi locuinţelor.

Conform sursei citate, metoda preferată de românii din mediul urban pentru participarea la recensământ este autorecenzarea.

Citește și Recensământ 2022: A fost PRELUNGITĂ perioada de autorecenzare

„Recensământul general al populaţiei şi locuinţelor este în plină desfăşurare pe teritoriul României, după amânarea de un an cazată de pandemia Covid-19”, susţin autorii studiului.

Recensământ 2022: 15 mai, ultima zi de autorecenzare

Prima etapă, cea de autorecenzare, se va încheia la data de 15 mai, iar începând cu ziua următoare recenzorii vor ieşi pe teren şi vor vizita adresele de unde nu s-a trimis niciun chestionar online.

Conform cercetării, majoritatea românilor din mediul urban care nu au participat la recensământ intenţionează să se autorecenzeze până la jumătatea lunii mai.

„Dacă ne referim la intenţia românilor din mediul urban care nu au participat până în prezent la recensământ, aceştia declară într-o proporţie de 88% că îşi doresc să participe, 68% dintre aceştia preferând modalitatea autorecenzarii”, mai arată sondajul.

În ceea ce priveşte ziua liberă oferită de stat pentru completarea chestionarului de autorecenzare, 74% dintre respondenţi intenţionează să îşi ia liber, în timp ce 26% declară că nu doresc să beneficieze de ziua liberă sau că nu că este cazul (pensionari, nesalariaţi etc).

Recensământ 2022. Românii cred că ar trebui un recensământ odată la 5 ani sau mai des

„Având în vedere că au trecut 11 ani de la ultimul Recensământ general al populaţiei şi locuinţelor, românii din mediul urban sunt de părere că recensământul ar trebui organizat odată la 5 ani sau chiar mai des”, susţin autorii studiului.

Peste trei sferturi dintre românii din mediul urban consideră că acesta ar trebui organizat mai des decât este în prezent.

Cercetarea mai arată că mobilitatea sporită a populaţiei, dezvoltarea rapidă a economiei şi modificările pe plan social ar putea determina o mai mare necesitate pentru români de a avea o imagine clară a structurii populaţiei, actualizată cât mai des.

Recensământ 2022. Românii din mediul urban consideră că principalii beneficiari ai recensământului sunt mai degrabă instituţiile de stat, decât populaţia generală

Aproximativ 75% dintre români spun că instituţiile administrativ-teritoriale, cele guvernamentale şi cele publice vor beneficia de pe urma organizării recensământului şi doar 50% dintre aceştia consideră populaţia generală un beneficiar.

Printre avantajele organizării recensământului, românii enumeră, în top, o imagine de ansamblu cât mai relevantă a structurii populaţiei (65%) şi posibilitatea calculării exacte a densităţii populaţiei din motive tehnice – consum utilităţi, spaţii publice etc. (64%).

Totodată, neîncrederea populaţiei în instituţiile publice (64%) şi reticenţa populaţiei la a oferi informaţii voluntare (61%) sunt considerate a fi principalele bariere în ceea ce priveşte organizarea recensământului.

Aspectele tehnice ale recensământului, precum costurile de organizare (36%) sau timpul ridicat de completare a chestionarului (23%), sunt luate în considerate mult mai puţin ca dezavantaje ale studiului.

Agerpres

Știrile Romania24.ro pot fi urmărite și pe Google News

 

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

FOTO: „Diferiți, dar egali”: Mobilitate de învățare pentru profesori la Școala Gimnazială Nr. 2 Tudor Vladimirescu – Albești

Publicat

foto: „diferiți, dar egali”: mobilitate de învățare pentru profesori la

Publicitate

În perioada 12 -16 mai 2025, la Școala Gimnazială Nr. 2 Tudor Vladimirescu-Albești a avut loc cea de-a treia mobilitate din cadrul proiectului Erasmus + „Diferiți, dar egali”, o mobilitate de învățare pentru profesorii din cele patru școli partenere: Școala Gimnazială Nr. 2 Tudor Vladimirescu-Albești – ROMÂNIA; OU „Sv. sv. Kiril i Metodiy“ – BULGARIA; OOU Petar Pop Arsov – MACEDONIA DE NORD și Canakkale Provincial National Education…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Prezidențiale2025: Nicușor Dan spune că ar putea depune jurământul în fața Parlamentului lunea viitoare

Publicat

prezidențiale2025: nicușor dan spune că ar putea depune jurământul în

Publicitate

Președintele ales, Nicușor Dan, a afirmat că ar putea depune jurământul în fața Parlamentului lunea viitoare, în condițiile în care Curtea Constituțională urmează să valideze joi rezultatul alegerilor prezidențiale.

‘Dacă nu se întâmplă nimic extraordinar, o să fie o ședință a Curții Constituționale joi, la amiază, în care se validează alegerile și jurământul se depune în fața Parlamentului, foarte probabil, luni, la amiază’, a…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Ninsorile opresc lucrările pe Transalpina: Redeschiderea drumului, amânată din cauza vremii

Publicat

ninsorile opresc lucrările pe transalpina: redeschiderea drumului, amânată din cauza

Publicitate

Transalpina rămâne temporar închisă, după ce ninsorile recente au determinat autoritățile să suspende lucrările de redeschidere a unuia dintre cele mai spectaculoase drumuri montane din România – DN 67C.

Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Craiova a anunțat luni că operațiunile de curățare și reabilitare au fost întrerupte din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile din zonă.

Lucrările pentru redeschiderea circulației…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

„Nu e corect să evaluăm doar la două materii!”. Ce planuri are ministrul Educației pentru admiterea în liceu

Publicat

ministerul educației a anunțat organizarea unei sesiuni speciale a examenului

Publicitate

Ministrul Educației, Daniel David, susține că nu este corect ca la Evaluarea națională de la clasa a VIII-a să fie doar două materii, atât timp cât elevilor li se cer mai multe competențe.

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe