EVENIMENT
Registrul Auto Român lansează aplicaţia ”ISTORIC VEHICUL”, unde pot fi verificate date despre daunele autovehiculelor

Istoricul de daune al vehiculelor înmatriculate în România poate fi verificat, începând de marţi, prin intermediul unei aplicaţii lansate de Registrul Auto Român (RAR), ce poate fi accesată contra cost.
Potrivit unui comunicat de presă al RAR, transmis marţi AGERPRES, cu ajutorul aplicaţiei „Istoric Vehicul”, în câteva minute, utilizatorii pot afla informaţii despre majoritatea vehiculelor pentru care au fost înregistrate oficial, la societăţile de asigurări, avarii produse pe teritoriul României.
Interogarea prin aplicaţie, împreună cu informaţiile oferite gratuit de RAR (de exemplu valoarea indicată de odometru) precizează şi faptul că pentru acel vehicul există disponibil un istoric de daune, care poate fi oferit contra cost, la un tarif de 35 de lei. Suma se achită online.
Pentru a accesa aplicaţia, clienţii trebuie să introducă seria de caroserie/saşiu şi o adresă de e-mail validă. În situaţia în care clientul doreşte să obţină istoricul de daune al autovehiculului, el este redirecţionat către zona de plată cu cardul, iar apoi va primi prin e-mail Istoricul de daune. Acesta conţine următoarele informaţii: zona de avarii, inclusiv poziţionarea acestora pe un vehicul – machetă; intervalul valorii devizului de reparaţie; intervalul indicaţiei odometrului la data întocmirii devizului; dacă a fost o daună majoră din punct de vedere economic; dacă au fost afectate principalele elemente de siguranţă sau din structura de rezistenţă.
RAR precizează că toate informaţiile introduse în sistemul informatic, pentru a afla datele solicitate, sunt protejate conform normelor incluse în Regulamentul General de Protecţie a Datelor cu Caracter Personal (GDPR). AGERPRES
Urmărește știrile romania24.ro pe Google News


Cel puţin şapte persoane au murit şi aproximativ 100 au fost salvate luni în Filipine, după declanşarea unui incendiu pe un feribot, pasagerii fiind nevoiţi să sară peste bord, au declarat paza de coastă şi martori, relatează AFP.
Incendiul a izbucnit pe Mercraft 2 în timp ce transporta 124 de pasageri de pe insula Polillo spre Real, provincia Quezon, pe insula principală Luzon.
Şapte persoane au murit şi 120 au fost salvate, a declarat purtătorul de cuvânt al Gărzii de Coastă din Filipine, Armando Balilo.
La bord se aflau în total 134 de pasageri şi membri ai echipajului. Operaţiunile de căutare pentru găsirea supravieţuitorilor sunt în desfăşurare.
”Am reuşit să salvăm 40 de persoane. Avem două victime”, a afirmat căpitanul Brunette Azagra, a cărui navă se afla la 500 de metri de Mercraft când a izbucnit incendiul.
Cel puţin 21 de persoane au fost internate în spital, a precizat Ricky Poblete, responsabil cu gestionarea dezastrelor în oraşul Real. AGERPRES

Testele serologice efectuate în cazul unui turist englez din Grecia, primul caz suspect de variola maimuţei din ţară, nu au depistat această boală, ci varicelă, a anunţat duminică Departamentul elen de Sănătate Publică, relatează AFP.
Turistul englez, despre care se credea că ar avea variola maimuţei, şi partenera sa de călătorie au fost transportaţi sâmbătă la spital şi plasaţi în izolare.
„Variola maimuţei nu a fost detectată în urma analizelor serologice la bărbatul internat la spitalul Attikon, însă varicela a fost detectată în urma a două testări succesive”, a anunţat organizaţia de sănătate publică într-un comunicat.
„Există simptome şi apariţia de leziuni cutanate similare” între cele două boli, a precizat organizaţia.
Variola maimuţei, infirmată în cazul turistului englez suspect în Grecia: este o boală rară
Mai multe ţări occidentale, printre care Franţa, Germania, Marea Britanie, Statele Unite, Spania şi Suedia au identificat cazuri de variola maimuţei.
Variola maimuţei este o boală rară al cărei agent patogen poate fi transmis de la animale la om şi invers.
Simptomele sale seamănă, dar în formă mai puţin severă, cu cele observate în trecut la subiecţii cu variolă: febră, cefalee, dureri musculare, dureri de spate, în primele cinci zile. Apoi apar erupţii cutanate, leziuni, pustule şi în final cruste.
Variola maimuţei, infirmată în cazul turistului englez suspect în Grecia: nu există tratament
Nu există tratament pentru această boală care de obicei se vindecă spontan şi ale cărei simptome durează între 14 şi 21 de zile. AGERPRES
EVENIMENT
FOTO: GRAV accident în Vâlcea. O mașină a intrat într-un camion plin cu autoturisme. Femeie încarcerată, copil rănit

Un grav accident a avut loc, luni, în județul Vâlcea. O mașină a intrat într-un camion plin cu autoturisme. O femeie a rămas încarcerată, un copil e rănit.
ISU Vâlcea intervine în localitatea Călimănești, pe DN 7, unde, un autoturism a intrat într-un camion încărcat cu autoturisme.
GRAV accident în Vâlcea. O mașină a intrat într-un camion plin cu autoturisme. Femeie încarcerată, copil rănit: declarațiile apelantului
Din spusele apelantului, în urma impactului au rezultat două victime: o femeie încarcerată și un copil de aproximativ 7 ani scos din autoturism.
Ambele victime sunt conștiente.
La fața locului acționează trei echipaje ale ISU (unul de descarcerare, unul SMURD și o autospecială de stingere cu apă și spumă.
Traficul rutier este momentan blocat pe ambele sensuri.
EVENIMENT
FOTO: Șofer căutat după ce a dărâmat un stâlp și și-a lăsat mașina în șanț, pe un drum din Giurgiu

Un șofer a provocat un accident, în noaptea de duminică spre luni, pe o șosea din Giurgiu, și a fugit.
Pompierii anunță că accidentul s-a produs pe șoseaua Principală din localitatea Crevedia Mică.
Când au ajuns la fața locului, aceștia au găsit un autoturism avariat, în afara părții carosabile, și au constatat faptul că, în apropiere, era și stâlp de electricitate rupt.
Șofer căutat după ce a dărâmat un stâlp și și-a lăsat mașina în șanț, pe un drum din Giurgiu: șoferul nu a fost găsit
Conducătorul auto nu a fost găsit de echipaje la locul evenimentului, cercetările în acest caz fiind continuate de Poliție.
Pompierii au asigurat măsurile PSI până la sosirea unui echipaj al societății de furnizare a energiei electrice.