Connect with us

EVENIMENT

S-a găsit filmarea de pe camerele de supraveghere cu momentul sechestrării Alexandrei, ziua în amiaza mare, în fața liceului din Caracal

Publicat


În baza noilor date trecute în motivarea arestării criminalului Gheorghe Dincă și după ce a apărut filmarea de pe camerele de supraveghere din zona de unde a luat-o la ocazie criminalul pe Alexandra, apar noi informații în cazul răpirii și uciderii fetei.

Criminalul a luat-o pe Alexandra din fața casei unde fata stătea la ocazie, iar tânăra l-a rugat să o lase la liceul din Caracal. La aproximativ 10 minute, cei doi au ajuns în fața liceului. Apoi, din filmări se vede cum Dincă a coborât de la volan și a urcat pe bancheta din spate. Acolo a stat aproximativ 20 de minute și acela a fost momentul în care a sechestrat-o pe Alexandra.

Citește și: Alexandra a sunat la 112 când criminalul era plecat la farmacie. Polițiștii din Caracal au sunat-o de două ori pe tânără pentru a-i cere informații suplimentare

Conform celor declarate de criminal, i-a acoperit Alexandrei ochii și gura, a urcat din nou la volan și a pornit spre casa groazei.

De asemenea, apar noi informații despre momentul când Alexandra cere ajutor la 112. Inițial, fata a vorbit cu operatorii de la 112, apoi cu un polițist.

Prima convorbire a avut-o cu un polițist care nu a ajutat-o cu sfaturi și nici nu i-a cerut informații detaliate despre locul unde se afla tânăra.

Prim-adjunctul STS, general de brigadă Sorin Bălan, a declarat, luni, la audierile din Comisia pentru apărare a Camerei Deputaţilor, că Poliția a deschis după mai bine de o oră aplicația de localizare a apelului pe care Alexandra l-a făcut la 112.

Se pare că polițiștii nu au știu să o deschidă. ”Accesarea informaţiilor de localizare au fost disponibile în sistem de la primul apel – 11,05 – iar deschiderea aplicaţiei de localizare pentru prima dată la operatorul de la poliţie s-a realizat la 12,08.

Apoi, cazul a fost distribuit unui alt polițist, care s-a dus la adresa indicată de Alexandra de pe cartea de vizită găsită în casă.

Polițistul a sunat-o pe Alexandra de două ori, iar ultimul apel a fost făcut către Alexandra la ora 11.30, iar convorbirea a durat aproape 20 de minute, timp în care fata a încercat să dea cât de multe detalii despre locație, iar polițistul a încercat să o liniștească și să afle indicii. Apoi, la sfârșitul conversației, Alexandra țipa și plângea, iar ultimele ei cuvinte au fost ”Vine, vine!”.

Se pare că momentul încheierii conversației telefonice a Alexandrei cu polițistul coincide aproximativ cu ora la care criminalul a declarat că a omorât-o pe tânără.

Potrivit generalului STS Sorin Bălan, operatorul de poliție care a primit apelul ar fi trebuit instant, în același moment cu operatorul de la STS, să vadă pe aplicație localizarea apelului. Polițistul abia după o oră de la generarea apelului a intrat pe aplicația de localizare. Polițistul aflat în post n-ar fi știut să folosească aplicația de localizare și a fost nevoie de un apel către operatorul STS pentru lămuriri.

 

 

 

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENT

FOTO: Un autoturism a luat foc în mers, într-o comună din Giurgiu. Mașina a ars în totalitate

Publicat

autoturism flacari
sursa foto: giurgiuveanul.ro

Pompierii giurgiuveni au intervenit, luni, pe şoseaua principală din comuna Frăteşti, după ce un autoturism a luat foc, în mers, şoferul reuşind să se autoevacueze înainte de sosirea echipajelor de salvatori.

autoturism flacari

“În această dimineaţă (luni-n.r.) am fost solicitaţi să intervenim în comuna Frăteşti, după ce un autoturism a luat foc. Şoferul a observat cum de la compartimentul motor începe să iasă fum, s-a autoevacuat şi a sunat la 112”, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al ISU Giurgiu, Florin Neguţ.

autoturism flacari

Potrivit acestuia, focul s-a extins cu repeziciune şi autoturismul a ars în totalitate.

Pompierii au acţionat pentru stingerea incendiului şi evitarea propagării focului la casele aflate în vecinătate. AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO: Noapte grea pentru pomperii din Tulcea. S-au luptat mai bine de 3 ore cu un incendiu izbucnit la o hală a unui incinerator din satul Smârdan

Publicat

incendiu

Circa 200 de tone de deşeuri animale şi de făină proteică au ars, în noaptea de duminică spre luni, într-un incendiu care a izbucnit la o hală a unui incinerator din satul tulcean Smârda.

Conform ISU Tulcea, flăcările au cuprins o hală metalică de 500 de metri pătraţi, în care se aflau aproximativ 100 de tone de deşeuri animale şi 50 de tone de făină proteică, iar în exterior, incendiul s-a manifestat pe o suprafaţă de aproximativ 200 de metri pătraţi, unde existau alte 50 de tone de deşeuri animale.

Conform sursei citate, exista risc de prăbuşire a construcţiei metalice.

Pentru stingerea incendiului a intervenit Secţia de Pompieri Măcin, cu trei autospeciale cu apă şi spumă, 18 lucrători şi un echipaj SMURD.

Pompierii au reușit să lichideze incendiul la aproape trei ore de la izbucnire.

Citește mai departe

EVENIMENT

O cunoscută plajă din Barcelona – Spania, evacuată după ce s-a descoperit în mare un dispozitiv exploziv

Publicat

barcelona plaja bomba

O cunoscută plajă din Barcelona a fost evacuată duminică, după ce un poliţist aflat în afara orelor de serviciu a descoperit în mare un dispozitiv exploziv despre care se crede că ar fi o bombă ce datează din timpul Războiului Civil din Spania, au anunţat autorităţile locale, citate de DPA.

Dispozitivul neexplodat, ce are o lungime de 1,1 metri şi un diametru de 80 de centimetri, a fost găsit duminică dimineaţă de un ofiţer de poliţie aflat în vacanţă, potrivit cotidianului La Vanguardia.

Bomba se afla la 25 de metri de plaja Sant Sebastia din Barcelona, la o adâncime de trei metri, a precizat consiliul municipal într-un comunicat de presă.

Echipe de genişti vor încerca să dezamorseze dispozitivul în cursul dimineţii de luni, a anunţat Albert Batlle, primarul-adjunct al oraşului, însărcinat cu probleme de securitate şi siguranţă publică.

Potrivit spuselor sale, geniştii spanioli vor încerca să identifice originea dispozitivului cu un grad mai mare de precizie. Până atunci, celebra plajă Sant Sebastia va rămâne închisă.

Războiul Civil din Spania a avut loc între anii 1936 şi 1939. AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

AVERTIZARE hidrologică: Cod GALBEN de inundaţii, cu depăşiri ale cotelor de atenţie, pe râuri din trei judeţe

Publicat

inundatii-lunca-ampoitei

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, luni, o atenţionare Cod galben de inundaţii, valabilă în trei bazine hidrografice din judeţele Hunedoara, Gorj şi Caraş-Severin.

Conform prognozei, până la ora 9:00, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide şi creşteri de debite şi niveluri, cu posibile depăşiri ale Cotelor de atenţie, pe râurile mici din bazinele hidrografice: Strei – bazin amonte acumularea Subcetate (judeţul Hunedoara), Timiş – bazin superior amonte S.H. Caransebeş, şi Cerna – bazin amonte acumularea Herculane (judeţele Gorj şi Caraş-Severin). AGERPRES

Citește mai departe