Connect with us

EVENIMENT

S-a găsit filmarea de pe camerele de supraveghere cu momentul sechestrării Alexandrei, ziua în amiaza mare, în fața liceului din Caracal

Publicat

În baza noilor date trecute în motivarea arestării criminalului Gheorghe Dincă și după ce a apărut filmarea de pe camerele de supraveghere din zona de unde a luat-o la ocazie criminalul pe Alexandra, apar noi informații în cazul răpirii și uciderii fetei.

Criminalul a luat-o pe Alexandra din fața casei unde fata stătea la ocazie, iar tânăra l-a rugat să o lase la liceul din Caracal. La aproximativ 10 minute, cei doi au ajuns în fața liceului. Apoi, din filmări se vede cum Dincă a coborât de la volan și a urcat pe bancheta din spate. Acolo a stat aproximativ 20 de minute și acela a fost momentul în care a sechestrat-o pe Alexandra.

Citește și: Alexandra a sunat la 112 când criminalul era plecat la farmacie. Polițiștii din Caracal au sunat-o de două ori pe tânără pentru a-i cere informații suplimentare

Conform celor declarate de criminal, i-a acoperit Alexandrei ochii și gura, a urcat din nou la volan și a pornit spre casa groazei.

De asemenea, apar noi informații despre momentul când Alexandra cere ajutor la 112. Inițial, fata a vorbit cu operatorii de la 112, apoi cu un polițist.

Prima convorbire a avut-o cu un polițist care nu a ajutat-o cu sfaturi și nici nu i-a cerut informații detaliate despre locul unde se afla tânăra.

Prim-adjunctul STS, general de brigadă Sorin Bălan, a declarat, luni, la audierile din Comisia pentru apărare a Camerei Deputaţilor, că Poliția a deschis după mai bine de o oră aplicația de localizare a apelului pe care Alexandra l-a făcut la 112.

Se pare că polițiștii nu au știu să o deschidă. ”Accesarea informaţiilor de localizare au fost disponibile în sistem de la primul apel – 11,05 – iar deschiderea aplicaţiei de localizare pentru prima dată la operatorul de la poliţie s-a realizat la 12,08.

Apoi, cazul a fost distribuit unui alt polițist, care s-a dus la adresa indicată de Alexandra de pe cartea de vizită găsită în casă.

Polițistul a sunat-o pe Alexandra de două ori, iar ultimul apel a fost făcut către Alexandra la ora 11.30, iar convorbirea a durat aproape 20 de minute, timp în care fata a încercat să dea cât de multe detalii despre locație, iar polițistul a încercat să o liniștească și să afle indicii. Apoi, la sfârșitul conversației, Alexandra țipa și plângea, iar ultimele ei cuvinte au fost ”Vine, vine!”.

Se pare că momentul încheierii conversației telefonice a Alexandrei cu polițistul coincide aproximativ cu ora la care criminalul a declarat că a omorât-o pe tânără.

Potrivit generalului STS Sorin Bălan, operatorul de poliție care a primit apelul ar fi trebuit instant, în același moment cu operatorul de la STS, să vadă pe aplicație localizarea apelului. Polițistul abia după o oră de la generarea apelului a intrat pe aplicația de localizare. Polițistul aflat în post n-ar fi știut să folosească aplicația de localizare și a fost nevoie de un apel către operatorul STS pentru lămuriri.

 

 

 

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

UPDATE. AȚI VĂZUT-O? Femeie de 68 de ani, DISPĂRUTĂ de la domiciliul din Băișoara. Sunați la 112

Publicat

1714086891 call center pixabay e1641391878287.jpg

La data de 24 aprilie 2024, în jurul orei 17.40, Secția 9 Poliție Rurală Turda a fost sesizată despre faptul că Corlat Maria, în vârstă de 68 de ani, în cursul dimineții de 24 aprilie a.c. a plecat de la imobilul din localitatea Băișoara, fără a se cunoaște direcția de deplasare, iar până în prezent nu a mai revenit.

„SEMNALMENTE – înălțime aproximativă – 1,65 m, 67 de kilograme, păr alb, ochi căprui, ten deschis.

La momentul plecării…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Boc, despre depunerea candidaturii: Aici sunt și aici m-am DEDICAT. Trebuie să CONTINUĂM lucrurile bune care sunt la Cluj

Publicat

emil boc1.jpg

Prezent, joi, prin telefon la Napoca Live, primarul Clujului, Emil Boc, a precizat de ce a ales candidatura la primăria Clujului în detrimentul altor variante vehiculate în presă, cum ar fi la Europarlamentare sau chiar și la președinție.

„Acesta este farmecul democrației, dreptul fiecăruia de a emite opinii, păreri… Președintele partidului mi-a făcut onoarea de a deschide lista PNL la Europarlamentare, în 2022 am avut și opțiunea de a candida la funcția de…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Universitatea Craiova – CFR Cluj, 0-1. Clujenii obțin victoria în deplasare și păstrează șanse să obțină locul doi în Superligă

Publicat

cfr cluj craiova.jpg

Universitatea Craiova și CFR Cluj s-au întâlnit joi, pe Stadionul Ion Oblemenco în etapa a 6-a din play-off-ul Superligii României.

Clujenii s-au impus pe terenenul universității și păstrează șanse pentru obținerea locului secund în Superligă.

Universitatea Craiova – CFR Cluj, 0-1. Clujenii obțin victoria în deplasare și păstrează șanse să obțină locul doi în Superligă

Echipele de start

Universitatea Craiova: Popescu – Vlădoiu, Badelj,…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. Podcast Cluj24 Contraste. Aurelia Cristea sau despre eleganța în politică

Publicat

relic 1 e1714050700276.jpg

Aurelia Cristea este printre puținii politicieni români care și-au legat numele de o lege. Se alătură astfel, prin legea anti-fumat, deputatului PNȚCD Vasile Lupu, cu a sa lege a restituirii proprietăților funciare, senatorului Aurelian Ticu-Dumitrescu, autor al legii deconspirării Securității ca poliție politică sau colegului său de partid, profesorul și senatorul Vasile Dîncu, inițiator al celebrei legi 544, care permite accesul la informațiile de interes public și…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe