Connect with us

EVENIMENT

S-a redeschis Portul Dover. S-a reluat și circulația trenurilor pentru călătorii din Marea Britanie cu destinaţia Europa continentală

Publicatsursa foto: wikipedia.org

Portul din Dover s-a redeschis, în noaptea de marţi spre miercuri, slăbind puţin cordonul sanitar care strânge Marea Britanie după anunţul descoperirii unei noi tulpini a virusului SARS-CoV-2, informează AFP.

Redeschiderea urmează unui acord pentru a depăşi criza la care au ajuns Londra şi Parisul pentru a permite şoferilor de camioane blocaţi în Regatul Unit să părăsească ţara pe baza unui test COVID-19 rapid.

Citește și Sute de români, şoferi de TIR şi turişti, blocaţi în trafic între Marea Britanie şi Franţa

Această decizie care atenuează ameninţarea unei penurii de produse, după ce mii de camioane au fost blocate în Anglia ca urmare a suspendării timp de 48 de ore a transportului însoţit de marfă anunţată de Franţa, de care Marea Britanie este foarte puternic dependentă.

Totodată, în cursul serii de marţi, Franţa şi Belgia au anunţat o uşoară relaxare a anumitor restricţii introduse după anunţarea duminică a răspândirii rapide în Marea Britanie a acestei noi tulpini a virusului care provoacă COVID-19, a cărei rată de transmisie este cu 40% până la 70% mai mare, conform informaţiilor furnizate de Londra.

Franţa va autoriza începând de miercuri, sub rezerva unui test COVID-10 negativ, revenirea în Marea Britanie a cetăţenilor săi şi a persoanelor cu domiciliul pe teritoriul său sau în UE, precum şi a celor care “trebuie să realizeze deplasări esenţiale”. Belgia şi Olanda au adoptat măsuri similare.

S-a reluat circulația trenurilor pentru călătorii din Marea Britanie cu destinaţia Europa continentală

Eurostar a anunţat, de asemenea, reluarea circulaţiei trenurilor sale miercuri pentru “călătorii din Marea Britanie cu destinaţia Europa continentală”, care rămâne supusă unor “condiţii”.

Franţa va anunţa, de asemenea, măsuri care să permită reluarea transportului de marfă miercuri, potrivit unei surse diplomatice.

Comisia Europeană recomandase mai devreme în cursul zilei de marţi ca statele membre ale UE să faciliteze reluarea traficului pentru a “evita întreruperea lanţului de aprovizionare” şi pentru “călătorii esenţiale”, recomandare care are ca scop facilitarea revenirii acasă a mii de cetăţeni UE şi britanici.

Germania, asemănător altor zeci de ţări care au întrerupt legăturile cu Regatul Unit, nu a anunţat o relaxare a restricţiilor impuse până pe 6 ianuarie, similar deciziei adoptate de Spania. Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENT

FOTO: Toate cele 12 persoane blocate în zona forestieră Nereju din Vrancea au fost salvate

Publicat

Toate cele 12 persoane aflate într-o zonă forestieră din Nereju, care au rămas izolate, de vineri, din cauza creșterii nivelului și debitului râului Zăbala, au fost salvate.

Salvarea celor 12 persoane izolate în zona forestieră din Vrancea a început în jurul orei 15.00.

Primul salvat a fost un adolescent de 16 ani.

Au urmat două femei de 60 de ani, un băiat de 18 ani, o femeie 44 de ani, patru bărbați de 70 de ani, un bărbat de 52 de ani, altul de 32 de ani și altul de 50 de ani.

Printr-un sistem provizoriu tip tiroliană, un salvamontist a reușit, sâmbătă, să ajungă la persoanele izolate.

12 persoane aflate într-o zonă forestieră din Nereju au rămas izolate, vineri, din cauza creșterii nivelului și debitului râului Zăbala. Oamenii s-au refugiat într-o remorcă.

Tot în județul Vrancea este o altă situație grea, în comuna Nistorești. În satul Podu Târdei un pod care asigura accesul auto a fost avariat, iar accesul se face acum doar pe jos, pe o punte.

În localitatea Mircești a fost evacuată în siguranță, la vecini, o familie formată dintr-o mamă și 3 copii. MEDIAFAX

Citește mai departe

EVENIMENT

Mașină de la un concurs de off road luată de viitură în Slănic Moldova. Pilotul a murit

Publicat

O mașină de concurs de off road a fost luată de viitură în zona Slănic Moldova, sâmbătă, iar pilotul a fost găsit mort. Intervin mai multe echipaje de salvare din Bacău și Covasna pentru a salva participanții la concursul care nu a fost oprit de organizatori, în ciuda avertizărilor meteorologice.

Potrivit ISU Bacău, problemele sunt între localitățile Brețcu (jud. Covasna) și Poiana Sărată (jud. Bacău).

„Se pare că un autoturism participant la competiția de off road s-a răsturnat în râul Oituz. În zona din care s-au făcut apelul pe 112 a ajuns echipajul SMURD Covasna, însă nu poate înainta din cauza drumului forestier greu accesibil”, au anunțat reprezentanții ISU Bacău.

Mai multe echipaje din cadrul ISU Bacău sunt pe drum spre locul incidentului și au fost chemați în sprijin și pompieri din cadrul ISU Covasna.

Reprezentanții Prefecturii Bacău au spus că a fost recuperat în viață copilotul, însă pilotul a fost găsit decedat.

Hidrologii au emis o avertizare Cod portocaliu de inundaţii pe râuri din Bacău.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO, VIDEO: Acțiune de amploare în Argeș. A fost căutat un bărbat rătăcit în pădure

Publicat

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Pitești – Secția de Poliție Rurală Bascov, alături de jandarmi, pompieri și voluntari au desfășurat ample acțiuni pentru localizarea, căutarea și salvarea unui bărbat, rătăcit într-o pădure din zona Budeasa-Micești.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Județean Argeș au fost sesizați, sâmbătă, de către soția unui bărbat din Budeasa Mică, despre faptul că acesta a plecat, de dimineață, în pădure, după ciuperci, iar în jurul orei 14.00  a luat legătura telefonic cu aceasta și i-a spus că nu știe unde se află.

La locul indicat s-au deplasat echipaje de polițiști, inclusiv echipa canină, cu câinele de urmă, dar și jandarmi și pompieri.

Având în vedere terenul accidentat din zona de căutare, polițiștii au mobilizat voluntari cu ATV-ul, pentru a-i ajuta în ceea ce privește deplasarea.

Acțiunile de căutare în teren au fost sprijinite de polițiștii din Dispeceratul IPJ Argeș, care au ținut permanent legătura, prin SNUAU 112, cu soția bărbatului, deoarece, știindu-l cu probleme medicale, aceasta plecase în căutarea lui.

De asemenea, atunci când bărbatul a apelat SNUAU 112, politiștii l-au liniștit, l-au îndrumat să rămână în zona respectivă și i-au explicat ce are de făcut, astfel încât să îl poată localiza.

Ulterior, informațiile privind locația în care se afla bărbatul au fost transmise echipajelor din teren.
Astfel, după aproximativ 2 ore de căutări, bărbatul a fost găsit, la aproximativ 7 km de locul în care își parcase mașina și a fost adus cu ajutorul voluntarilor cu ATV-ul.

A fost predat unui echipaj medical, în vederea evaluării stării de sănătate și acordarea îngrijirilor medicale care se impun.

Citește mai departe

EVENIMENT

Mașină înfiptă într-un stâlp, pe drumul de centură a municipiul Bistrița

Publicat

O mașină s-a înfipt, sâmbătă, într-un stâlp, pe drumul de centură a municipiul Bistrița.

Conform ISU, autoturismul a intrat în coliziune cu un stâlp pe drumul de centură a municipiul Bistrița, spre Năsăud.

Din primele date, cele trei persoane din autoturism au ieșit pe cont propriu.

Intervin un echipaj de la Serviciul de Ambulanță Județean Bistrița Năsăud și un echipaj de pompieri pentru măsuri de apărare împotriva incendiilor.

Citește mai departe