Connect with us

ACTUALITATE

SANITAS vrea stimulent de risc pentru toţi asistenţii sociali

Publicat

Reprezentanţii Federaţiei SANITAS i-au solicitat, miercuri, ministrului Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru, acordarea stimulentului de 2.500 de lei pentru toţi salariaţii din asistenţa socială, şi nu doar acelora care au fost izolaţi la locul de muncă pe perioada stării de urgenţă, potrivit unui comunicat remis de organizaţia sindicală.

În cadrul discuţiei cu ministrul Muncii, reprezentanţii Federaţiei SANITAS au solicitat acordarea acestui stimulent, conform prevederilor Legii 82/2020. „Guvernul nu susţine acordarea stimulentului tuturor salariaţilor din asistenţa socială, aşa cum prevede legea, motiv pentru care a iniţiat un proiect de lege care prevede ca numai salariaţii care au fost izolaţi la locul de muncă în perioada stării de urgenţă să beneficieze de un singur stimulent, în valoare de 2500 de lei. Proiectul este pe traseul legislativ”, se menţionează în comunicatul Federaţiei SANITAS.

Potrivit Legii 82 din 17 iunie 2020, „se aprobă acordarea unui stimulent de risc în cuantum de 2.500 lei brut, pe lună, pentru personalul din domeniul asistenţei sociale şi comunitare, indiferent de forma de organizare a furnizorului de servicii sociale, implicat direct în sprijinirea şi/sau îngrijirea persoanelor în vârstă, a copiilor, a persoanelor cu dizabilităţi şi a altor grupuri vulnerabile, pe perioada stării de urgenţă, din fondul de salarii al unităţii angajatoare, prin transferuri de la bugetul de stat, de la titlul VI ŤTransferuri între unităţi ale administraţiei publiceť sau de la alte titluri unde sunt bugetate sume cu aceasta destinaţie, prin ordonatorul principal de credite, sau din fonduri europene.”

Pe de altă parte, în cadrul întrevederii de miercuri, ministrul Muncii a transmis reprezentanţilor Federaţiei SANITAS că este de acord cu prioritizarea deblocării posturilor în domeniul asistenţei sociale, dar în acest moment Guvernul nu dispune de resurse financiare suplimentare pentru acest sector, se precizează în comunicatul organizaţiei sindicale.

„Reprezentanţii Federaţiei SANITAS au solicitat deblocarea angajărilor în asistenţa socială. Ministerul Muncii agreează o prioritizare a deblocării posturilor în asistenţa socială. Asigurarea finanţării asistenţei sociale. Guvernul a asigurat aproximativ 70% din finanţarea necesară, restul de 30% revenind în sarcina autorităţilor locale – afirmă doamna ministru. În acest moment Guvernul susţine că nu dispune de resurse suplimentare pentru acest domeniu”, conform textului comunicatului Federaţiei SANITAS.

Reprezentanţii organizaţiei sindicale i-au mai solicitat Violetei Alexandru acordarea voucherelor de vacanţă tuturor salariaţilor.

„Ministrul Muncii agreează propunerea SANITAS ca aceste vouchere să fie acordate pe viitor tuturor salariaţilor, fiind considerat un drept de natură salarială. Ministerul Muncii ne va transmite o situaţie a acordării voucherelor pentru anul 2020”, se menţionează în comunicat.

De asemenea, liderii Federaţiei SANITAS i-au mai cerut ministrului Muncii clarificări şi metodologie de aplicare a Legii 56/2020, la care li s-a răspuns că „Ministerul Muncii va emite clarificări cu privire la aplicarea legii în ceea ce priveşte drepturile urmaşilor prevăzuţi în documentul legislativ”, se mai arată în comunicatul organizaţiei sindicale.

Pe de altă parte, Federaţia SANITAS şi conducerea Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale au convenit organizarea unei întâlniri, săptămâna viitoare, între reprezentanţii Comisiei de asistenţă socială a Federaţiei SANITAS şi o echipă de specialişti în domeniul asistenţei sociale ai Ministerului Muncii, condusă de secretarul de stat Mădălina Turza. AGERPRES

Urmărește știrile romania24.ro pe Google News


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ACTUALITATE

A început Festivalul medieval în Oradea! Cavalerii şi domniţele au „invadat” Piaţa Unirii (FOTO/VIDEO)

Publicat

my project 13.jpg

„Prea onoraţi domni şi domniţe, a venit momentul să îi cunoaşteţi pe cavaleri!”. Aşa a început, joi seară, prezentarea celor patru cavaleri care au venit la Festivalul medieval din Oradea pentru a participa la turnir. Însoțiți de zeci de domniţe, scutieri, menestreli şi cai, aceștia au „invadat” Piaţa Unirii spre uimirea celor prezenţi în centrul oraşului.
Citește mai mult pe eBihoreanul.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Admitere la ACADEMIE specialitatea jandarmi 2022: condiții pentru candidați din ALBA și din țară. Înscrieri până în 8 iulie

Publicat

jandarmi alba 1000x600.jpg

Admitere Academie 2022: Inspectoratul Județean de Jandarmi Alba anunță condițiile de admitere pentru tinerii interesați să urmeze cariera de ofițer de jandarmerie. Înscrierile se fac până în 8 iulie.

Cei interesați să se înscrie la concursul de admitere trebuie să completeze cererea-tip de înscriere și să o transmită, exclusiv în format electronic, la adresa de e-mail: admitere@jandarmeriaalba.ro până la data de 8 iulie 2022, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică.

Ulterior, întregul dosar de recrutare trebuie depus până la data de 22 iulie…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

VREMEA în ALBA până duminică: temperaturi extreme și furtuni. Prognoza meteo de weekend, 1-3 iulie, în localități din județ

Publicat

cetatea alba carolina soare apus.jpg

Vremea continuă să se încălzească și vineri în județul Alba. Abia de sâmbătă mai scad, însă doar cu câteva grade, temperaturile de caniculă.

Sunt anunțate maxime între 32 și 37 de grade în zonele joase. Disconfortul termic va fi ridicat.

Vor fi și câteva ploi și furtuni.

La munte, maximele vor varia între 21 și 24 grade la Oașa, respectiv 26-28 grade la Arieșeni.

Prognoza meteo de weekend, 1-3 iulie, în localități din județul Alba

Prognoza meteo: Vineri, 1 iulie

  • Alba Iulia: minime de 20 grade Celsius, maxime de 37 grade Celsius; o…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Un tânăr a murit în Oradea, după ce s-a înecat în Crişul Repede. Avea doar 30 de ani (VIDEO)

Publicat

inecat in cris oradea 30062022 2.jpg

Un bărbat în vârstă 30 de ani din Roșiori a murit, joi seară, după ce a fost scos în stare de inconștiență din apele Crișului Repede, în zona Silvaș. Se scălda în râu, iar la un moment dat nu a mai ieșit la suprafață.
Citește mai mult pe eBihoreanul.ro

Citește mai departe