Connect with us

ACTUALITATE

Șase vieți salvate în câteva ore, prin transplant de organ

Publicat

Șase vieți au fost salvate în doar câteva ore. Aparținătorii a doi pacienți aflați în moarte cerebrală au fost de acord cu donarea de organe. Prelevările s-au făcut duminică la Spitalul Clinic de Urgență București.

Potrivit Agenției Naționale de Transplant (ANT), duminică, la Spitalul Clinic de Urgență București Floreasca au fost realizate două prelevări multiorgan. Prelevarea a avut loc de la doi pacienți aflați în moarte cerebrală. Este o premieră la nivel național.

Citește și O adolescentă din Giurgiu a primit primit o inimă nouă. Primul transplant de cord din 2022 realizat cu succes la Târgu Mureș

Totul a decurs într-un interval de câteva ore.

„Echipa ATI a Spitalului Floreasca, formată în ani de zile sub conducerea doamnei Prof. Dr. Ioana Grințescu, alături de Conf. Dr. Liliana Mirea şi de coordonatorul transplant, Dr. Rosana Turcu, şi-a dovedit încă o dată profesionalismul, fiind unitatea sanitară reper în modul de funcţionare a activităţii de donare”, a transmis ANT.

Efortul lor a fost preluat de echipele de la Institutul Clinic Fundeni, care au intevenit pentru prelevarea de ficat și rinichi.

Astfel, sub coordonarea profesorului Irinel Popescu, la Centrul de Transplant Hepatic Fundeni, doi pacienți, de 41 de ani și de 54 de ani, au primit o nouă șansă la viață datorită intervențiilor de transplant hepatic. În același timp, la Centrul de Transplant Renal Fundeni, alți patru pacienți au primit o nouă șansă la viață prin transplant renal.

„Gestul de omenie al familiilor și profesionalismul tuturor specialiștilor implicați în activitatea de transplant au salvat într-o singură zi 6 oameni a căror unică șansă la viață era un transplant de ficat sau rinichi”, a transmis luni ANT. MEDIAFAX

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Dacă plecați la drum: Ninge în mai multe județe din țară. Traficul se desfășoară normal

Publicat

dacă plecați la drum: ninge în mai multe județe din

Publicitate

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la ora transmiterii ştirii, nu sunt înregistrate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia oprită ca urmare a condiţiilor meteorologice, relatează mediafax.ro.

„Sunt prezente precipitaţii sub formă de ninsoare în judeţele Braşov, Covasna, Harghita, Neamţ, Prahova, Suceava şi Vaslui, însă fără depuneri pe partea carosabilă şi fără a fi impuse restricţii…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

CALENDAR ORTODOX 2024: Sfântul Eutihie, patriarhul Constantinopolului

Publicat

calendar ortodox 2024: sfântul eutihie, patriarhul constantinopolului

Publicitate

Sfantul Eutihie s-a nascut in Frigia din parinti crestini. Potrivit Sfintilor Parinti, pe cand Eutihie era copil si se juca cu altii de varsta lui, jocul lor a fost acela de a scrie fiecare pe un zid numele lui, iar alaturi ceea ce vor fi ei in viata. Cand a venit randul lui, Eutihie a scris: „Eutihie – Patriarh”!

La 30 de ani, Eutihie a fost ales staret al unei manastiri din Amasia. La varsta de patruzeci de ani a fost trimis de Mitropolitul Amasiei ca…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Actul care te lasă fără moştenire, în 2025. Ce trebuie scris pe document exact

Publicat

actul care te lasă fără moştenire, în 2025. ce trebuie

Publicitate

În România, legislația privind moștenirea poate părea simplă, dar realitatea din teren ne arată că un detaliu trecut cu vederea, o semnătură lipsă sau chiar o exprimare greșită într-un document pot duce la pierderea definitivă a dreptului de a primi o moștenire. Iar în 2025, aceste aspecte devin cu atât mai importante, mai ales în contextul intensificării controalelor și digitalizării actelor notariale, scrie playtech.ro.

.

Care este termenul…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Raed Arafat susține că adăposturile de protecție civilă sunt obligatorii, chiar dacă riscurile sunt mici

Publicat

raed arafat susține că adăposturile de protecție civilă sunt obligatorii,

Publicitate

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, a declarat, sâmbătă, la Focșani, că adăposturile de protecție civilă sunt obligatorii, chiar dacă riscurile sunt mici.

‘A fi pregătit nu înseamnă că noi știm că va fi ceva. Dar există riscuri. Există riscul inundațiilor, există riscul fenomenelor meteo extreme, există riscul cutremurului, există riscul incendiilor, există riscul infecțiilor și există și riscul unui…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe