Connect with us

ACTUALITATE

Școli închise în Franța, pentru oprirea COVID

Publicat

Preşedintele Franţei Emmanuel Macron a anunţat miercuri o extindere pe întreg teritoriul ţării a măsurilor de combatere a coronavirusului şi închiderea şcolilor timp de trei săptămâni, în încercarea de a opri al treilea val al bolii, relatează AFP.

Aceste reguli valabile pentru întreg teritoriul prevăd restricţii de circulaţie de la ora locală 19:00 (17:00 GMT), închiderea anumitor centre comerciale şi restricţii de deplasare.

Două din cele trei săptămâni de închidere a şcolilor vor corespunde cu vacanţa de primăvară, măsură care va fi valabilă în toată ţara. AGERPRES

Urmărește știrile romania24.ro pe Google News


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

Ministrul Mediului: Până la sfârșitul anului 2026 vom avea 56.700 ha de păduri noi

Publicat

tanczos barna scaled e1648652735340.jpg

 Ministrul Mediului Tánczos Barna a anunțat marți că a fost alocat un buget de 730 milioane de euro pentru păduri prin Planul Național de Redresare și Reziliență și că până la sfârșitul anului 2026 vom avea 56.700 ha de păduri noi.

„România are nevoie de păduri noi, de păduri sănătoase, pentru că acestea reprezintă cea mai puternică armă în lupta împotriva schimbărilor climatice. De aceea, am alocat un buget de 730 milioane de euro pentru păduri prin Planul Național de Redresare și Reziliență”, a scris marți pe Facebook Tánczos Barna.

Acesta spune că au fost pregătite două scheme de ajutor, una pentru păduri noi și una pentru reîmpăduriri.

„Comisia Europeană a aprobat acum schema de ajutor de stat pentru regenerarea pădurilor degradate. Am pus bazele acestei scheme printr-o lege încă din anul 2020, iar acum se deschide posibilitatea finanțării prin PNRR.

Avem, în sfârșit, un instrument puternic în lupta împotriva degradării terenurilor forestiere, prin care putem impulsiona reîmpăduririle. Proprietarii de stat și privați pot primi granturi directe pentru refacerea pădurilor afectate în urma incendiilor forestiere, a fenomenelor meteorologice nefavorabile care pot fi asimilate unei calamități naturale, a infestărilor cu organisme dăunătoare sau a evenimentelor catastrofale”, susține ministrul Mediului.

Acesta anunță că până la sfârșitul anului 2026 România va avea 56.700 ha de păduri noi. „Avem pregătite ghidurile de finanțare și în curând le lansăm în consultare publică pentru a porni campania de împăduriri”, a mai adăugat Tánczos Barna.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

ACTUALITATE

„Invitatul Zilei” la Botoșani24.ro: Cozmiță Lascarache, virtuoz al acordeonului de la Botoșani

Publicat

cozmita 1000x600.jpg

„Invitatul Zilei” în studioul publicației Botoșani24.ro a fost astăzi Cozmiță Lascarache, virtuoz al acordeonului de la Botoșani.
Unul dintre cei mai buni acoderoniști de la Botoșani, Cozmiță Lascarache a vorbit despre secretul care a dus la dezvoltarea sa profesioninală, despre munca din spatele scenei și despre ce înseamnă să fii lăutar într-o lume tot mai tehnologizată.
Descoperitor și păstrător al tradițiilor populare românești, alături de formația sa Lăutarii Botoșanilor, Cozmiță Lascarache a vorbit și despre nunțile românilor astăzi dar și de altădată, dar și despre noii muzicieni și ceea ce îi va face să fie adevărați virtuozi ai intrumentelor pe care le studiază, într-un interviu realizat în studioul on-line al publicației Botoșani24.ro de editorul șef Tudor Carare.
Puteți urmări interviul și pe Facebook. Comentariile și reacțiile sunt deschise:

 Urmăriți știrile Botosani24.ro și pe Google News


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO. Poveștile tinerilor bolnavi cronici, într-un proiect al taberelor Yuppi lansat la Cluj

Publicat

laszlo zsuzsa dosa csaba ionut simion scaled.jpg

Tinerii bolnavi cronici au nevoie de curaj: curajul de a putea fi ei înșiși, curajul de a-și face vocea auzită. #IAmMyAdvocate este un proiect lansat oficial marți, 24 mai, la Cluj-Napoca, prin care Yuppi Camp dorește să creeze o comunitate unde actuali și foști participanți ai taberelor de terapie prin experiență Yuppi Camp își pot împărtăși problemele întâmpinate din cauza bolii și se pot ajuta reciproc pentru a depăși acele momente dificile, își pot crește încrederea în sine, se pot simți acceptați și înțeleși și sunt încurajați să-și facă vocea auzită. Un loc unde pot prinde curaj.

Între activitățile proiectului se numără crearea a două grupuri de susținere pe Facebook, acțiuni de identificare a problemelor în comunitatea tinerilor bolnavi cronic și implementarea, chiar de către ei, a unor proiecte care să găsească soluții la aceste probleme, organizarea unor cursuri de…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO: Sens unic pe unul dintre cele mai importante bulevarde din Alba Iulia. Cum se va schimba circulația în centrul municipiului

Publicat

intersectie gara proiect mobilitate 1 1000x600.jpg

Circulația rutieră în zona centrală a municipiului Alba Iulia, pe B-dul Ferdinand I, între intersecția din zona Consiliul Județean Alba / Prefectura Alba și zona Gară urmează să fie reorganizată în curând. Se propune realizarea unui sens unic din zona centrală a municipiului, pe direcția Partoș. 

Pe Bulevardul Ferdinand, pe ambele sensuri, vor fi introduse benzi dedicate transportului public, dar, din cauza lățimii reduse a zonei care poate fi utilizată pentru realizarea străzii, „se mai poate asigura numai o singură bandă pentru traficul general”, se precizează în documentele primăriei.

Această bandă va asigura traficul vehiculelor…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate