Connect with us

EVENIMENT

Se diversifică atacurile cibernetice asumate de gruparea pro-rusă Killnet

Publicat

securitate cibernetica hacker internet 590x354

Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) susține că atacurile cibernetice de tip DDoS asumate de gruparea pro-rusă Killnet continuă și atrage atenția că se observă o diversificare a acestora.

„Continuă atacurile cibernetice de tip DDoS (Distributed Denial-of-Service) auto-asumate de gruparea pro-rusă Killnet asupra unor site-uri web din România, atacuri motivate de acțiunile de sprijin ale României pentru Ucraina, în contextul invaziei acestui stat de către Federația Rusă”, a transmis duminică DNSC.

Specialiștii instituției anunță că colaborează cu administratorii site-urilor web impactate, cu instituțiile abilitate și cu parteneri internaționali pentru investigarea și contracararea acestor atacuri.

DNSC anunță că se observă o diversificare a atacurilor prin utilizarea unor noi metode care vizează infectarea cu aplicații malware de tip ransomware a sistemelor informatice ale organizațiilor deja atacate prin DDoS. În acest context, tehnicile utilizate de atacatori includ spear phishing și spoofing.

„Atacatorii cibernetici transmit mesaje pe email, WhatsApp, Signal, Telegram, Messenger, Slack, etc. pretinzând că sunt o sursă / persoană de încredere, pentru a convinge victimele potențiale să divulge informații confidențiale, date personale sau să efectueze acțiuni care permit preluarea controlului unor infrastructuri sau dispozitive informatice de către atacatori. Pentru a încerca să inducă în eroare potențialele victime și pentru o rată de succes mai ridicată, atacatorii intenționează să utilizeze inclusiv adrese de email sau conturi de utilizator falsificate ca aparținând unor instituții publice sau organizații cunoscute din România”, arată DNSC.

Specialiștii recomandă prudență în cazul în care se recepționează mesaje ce au următoarele caracteristici: sunt prezentate ca fiind solicitări urgente, inclusiv din partea autorităților, sunt ciudat formulate și apar ca provenind de la o sursă sau persoană „de încredere”, includ linkuri sau atașamente care nu au fost solicitate ori cer furnizarea unor date cu caracter personal sau tehnice (parole, PIN, IP etc.).

Pentru a limita riscul infectării cu ransomware și a evita criptarea sau distrugerea datelor, este obligatorie și realizarea de copii de siguranță (backup) pentru site-uri, baze de date sau orice alt tip de date expuse în mediul Internet, precum și stocarea acestor copii în locații separate.

În ultimele zile, mai multe atacuri ale hackerilor au vizat site-urile instituțiilor din România. Este vorba despre atacuri motivate de acțiunile de sprijin ale României pentru Ucraina, în contextul invaziei acestui stat de către Federația Rusă, susțin oficialii români.MEDIAFAX

Stirile Romania24.ro pot fi urmărite și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Simularea exemenului de Evaluare Națională. Niciun elev din Cluj nu a luat nota 10. Rezultatele evaluării

Publicat

1743015040 examen ai generated pixabay.jpg

Elevii claselor a VIII-a din județul Cluj, care au susținut probele scrise din cadrul simulării examenului de Evaluarea Națională, au aflat luni, 31 martie 2025, rezultatele obținute.

La nivelul județului Cluj, simularea examenului de Evaluare Națională 2025 s-a desfășura în 112 unități de învățământ preuniversitar, dintre care 45 de unități de învățământ sunt din Cluj-Napoca.

Niciun elev din Cluj nu a luat nota 10 la simularea examenului de Evaluare…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Marți: Două tablouri pereche semnate de pictorul ardelean Mișu Popp în 1878, exponatul lunii la Muzeul Unirii din Alba Iulia

Publicat

marți: două tablouri pereche semnate de pictorul ardelean mișu popp

La Muzeului Național al Unirii Alba Iulia va avea loc marți, 1 aprilie, de la ora 11:00, prezentarea Exponatului lunii aprilie 2025. Cu această ocazie vor fi expuse două piese valoroase din patrimoniul instituției culturale din Alba Iulia, două tablouri pereche semnate de pictorul ardelean Mișu Popp în 1878. De fapt sunt două portrete care surprind două personaje din Abrud: Ana și Alexandru Filip, o familie cunoscută în epocă atât pentru implicarea în mișcarea națională…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Polițistul de la Serviciul de Pașapoarte Alba, acuzat că și-a violat fiul, ACHITAT de Curtea de Apel Alba Iulia: ”Fapta nu există”

Publicat

polițistul de la serviciul de pașapoarte alba, acuzat că și a

Polițistul de la Serviciul de Pașapoarte Alba, Aurelian Mircea Muntean, a fost achitat de acuzația că și-ar fi violat fiul, după 3 ani de procese. Decizia a fost pronunțată de Curtea de Apel Alba Iulia și este definitivă. 

Solutia pe scurt:

I.În baza art. 421 pct. 2 lit. a) C.pr.pen. admite apelul formulat de inculpatul împotriva Sentinţei Penale nr. 234/30.05.2024 pronunțată de Judecătoria Alba Iulia în dosarul penal nr. 2735/176/2022*.

Desfiinţează în integralitate…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Bărbat din Cluj-Napoca, arestat pentru că a condus o mașină fără permis, sub influența alcoolului sau a unor substanțe

Publicat

fiola alcool volan.jpg

Un bărbat din Cluj-Napoca a fost arestat preventiv de Judecătoria Cluj-Napoca, pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Acesta a fost urmărit 18 km de polițiști.

Potrivit Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, inițial, în 4 noiembrie 2022 în jurul orei 18,15, bărbatul a condus fără a deține permis de conducere, autoturismul marca…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe