Connect with us

EVENIMENT

Se lucrează la capacitate maximă la Vama Nădlac. Timpi de așteptare de trei ore pentru românii care vin din Austria

Publicat

nadlac

Autorităţile folosesc capacitatea maximă a Punctului de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac II pentru a putea prelua convoiul de mii de români care au ajuns în ţară, în noaptea de marţi spre miercuri, după ce fuseseră blocaţi în Austria din cauza închiderii graniţelor Ungariei.

Citește și VIDEO: Peste 3.000 de români, blocați la granița dintre Austria și Ungaria. Oamenii vor să se întoarcă în România

Miercuri dimineaţa, în PTF Nădlac II erau deschise pentru verificarea românilor zece artere, dar, cu toate acestea, timpul de aşteptare pentru trecerea graniţei era de peste 180 de minute, potrivit aplicaţiei online de monitorizare a timpilor de aşteptare, de pe site-ul Poliţiei de Frontieră.

Poliţia de Frontieră a anunţat, în cursul nopţii, că a triplat efectivele implicate în controlul de la PTF Nădlac II.

Primele grupuri de români au ajuns în cel mai mare punct trecere a frontierei din vestul ţării în jurul orei ora 2,00, după ce au străbătut Ungaria pe un culoar special aprobat de autorităţile de la Budapesta. Majoritatea celor sosiţi sunt români, dar şi cetăţeni bulgari aflaţi în tranzit spre ţara lor, ei fiind preluaţi la graniţă de autorităţi pentru triajul epidemiologic.

Românii, însoţiţi de zeci de jandarmi şi poliţişti, sunt trimişi în judeţele în care îşi au domiciliul, pentru a intra în autoizolare timp de 14 zile sau în carantină. O parte dintre ei vor rămâne în centre carantină din judeţul Arad.

Conform autorităţilor, nu au fost semnalate incidente la PTF Nădlac II pe parcursul nopţii. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Bărbat în vârstă de 68 de ani, din Blaj, prins beat la volan. Ce alcoolemie avea

Publicat

etilotest.jpeg

Un bărbat din Blaj a fost oprit de polițiști, pe o stradă din oraș. Polițiștii l-au testat cu aparatul etilotest pe bărbatul de 68 de ani, iar rezultatul a fost de 0,45 mg/l, alcool pur în aerul expirat. 

Drept urmare, bărbatul s-a ales cu dosar penal.

Cazul a fost comunicat de reprezentanții IPJ Alba, în buletiul de presă din data 18 martie 2024.

La data de 17 martie 2024, în jurul orei 11.20, polițiștii rutieri din Blaj au depistat un bărbat de 68 de ani, din municipiul…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Tânără din Mihalț, transportată la spital după ce a fost bătută de fostul soț, într-un magazin. Dosar penal pe numele bărbatului

Publicat

alcoolul și discuțiile în contradictoriu au dus la scandal, într un

O femeie din Mihalț a fost agresată de fostul soț, într-un magazin din localitate. Bărbatul a lovit-o pe femeie, iar în urma agresiunii a fost nevoie ca aceasta să fie transportată la spital. Agresiunea s-a produs duminică, 17 martie 2024. 

Cazul a fost preluat de autoritățile din Blaj, iar bărbatul va ajunge în fața magistraților.

La data de 17 martie 2024, în jurul orei 14.30, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Mihalț au fost sesizați de către o femeie de 27 de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO: Doi adolescenți s-au prăbușit cu mașina într-un lac din Roșia Montană. Au reușit să iasă, dar au ținut incidentul secret

Publicat

video: doi adolescenți s au prăbușit cu mașina într un lac din

Doi adolescenți de 17 și respectiv 14 ani s-au prăbușit cu mașina într-un lac din Roșia Montană. Au reușit să iasă, dar au ținut incidentul secret: s-au dus acasă și nu au anunțat incidentul la Poliție.

La data de 17 martie 2024, în jurul orei 12.00, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Abrud au fost sesizați cu privire la faptul că un autoturism ar fi căzut în lacul Tău Brazi, de pe raza comunei Roșia Montană.

În urma cercetărilor efectuate, a rezultat că,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Granturi pentru campusuri școlare în mediul rural. Sunt vizate zonele cu declin demografic. Condiții de eligibilitate

Publicat

granturi pentru campusuri școlare în mediul rural. sunt vizate zonele

Granturi pentru campusuri școlare în mediul rural. Sunt vizate zonele cu declin demografic. 

Ministerul Educaţiei a anunţat, luni, lansarea unui apel de proiecte pentru granturi destinate construirii şi dotării infrastructurii a trei campusuri şcolare rurale.

Fiecare dintre acestea asigură suportul necesar desfăşurării actului educaţional pentru minimum 300 de copii din unităţile administrativ-teritoriale limitrofe.

Suma alocată este de 29.970.000 de euro (fără TVA),…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe