EVENIMENT
Soluția oferită de Casa de Asigurări de Sănătate atunci când sistemul informatic nu funcționează

Decontarea serviciilor se va face pe baza raportărilor ulterioare atunci când Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate (PIAS) nu funcţionează, informează un comunicat al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) transmis AGERPRES.
„Decontarea serviciilor medicale efectuate se va face pe baza raportărilor ulterioare, iar în situaţia în care vor exista probleme legate de decontarea vreunui serviciu, acestea se pot soluţiona prin dialog între furnizorul respectiv de servicii medicale şi casa cu care acesta se află în contract, conform unei proceduri deja reglementate de actele normative în vigoare”, arată sursa citată.
Totodată, CNAS precizează că, pentru intervalul de timp în care platforma informatică a fost declarată indisponibilă, se face derogare de la regula transmiterii serviciului efectuat în interval de trei zile lucrătoare după data acordării serviciului respectiv, urmând ca transmiterea către PIAS să se poată efectua până la termenul de raportare a întregii activităţi pe luna iulie 2019, după încheierea acestei luni. Acest termen este diferenţiat pe categorii de furnizori de servicii medicale.
Privind situaţia în care medicul nu poate stabili calitatea de asigurat a unui pacient, mai arată CNAS, cadrul medical are posibilitatea de a solicita clarificări (telefonic sau prin e-mail) casei de asigurări de sănătate cu care se află în contract.
Totodată, CNAS subliniază că serviciile necesare în situaţiile de urgenţă medicală sunt incluse în pachetul minimal şi se acordă atât persoanelor asigurate, cât şi celor neasigurate. „Prin urmare, toţi pacienţii pot şi trebuie să fie îngrijiţi, oricare ar fi situaţia sistemului informatic”, menţionează Casa.
La ora actuală, precizează CNAS, au loc „testele finale pentru revenirea la modul de lucru uzual, online”, al platformei PIAS. AGERPRES
EVENIMENT
FOTO-VIDEO: „Descoperă Rowmania” 2025, la Alba Iulia. 12 echipe se întrec în concursul de vâslit în canotci, pe râul Mureș

O nouă ediție a competiției de vâslit „Descoperă Rowmania” a început sâmbătă dimineața, în zona podului rutier peste râul Mureș din cartierul albaiulian Partoș.
12 echipe se întrec în concursul de vâslit viteză, în canotci de 10+1 locuri.


Este vorba despre echipele:
- Start la mișcare
- Vâslașii
- Sirenele de pe Mureș
- Teiuș power team
- Apulum
- Hidroelectrica
- Dragonii Cetății junior
- Acapulco 2025
- Alba…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Adrian Papahagi, mesaj tranșant pentru Bolojan și Nicușor Dan: „Nu le-am dat un cec în alb. Vrem să vedem capete tăiate la vârf”

Universitarul Adrian Papahagi de la UBB Cluj-Napoca își exprimă sprijinul pentru prim-ministrul Ilie Bolojan și președintele Nicușor Dan, dar avertizează că susținerea sa nu este necondiționată, într-o postare pe rețelele de socializare. Papahagi arată că, deși i-a susținut activ în campanie, nu le oferă un cec în alb.
Profesorul precizează că nu este asociat direct cu Nicușor Dan sau Ilie Bolojan, dar a luptat activ împotriva adversarilor politici ai…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Bărbat din Alba Iulia, REȚINUT de polițiști după ce i-a amenințat pe doi cetățeni cu o bucată de lemn, pe o stradă din municipiu

Un bărbat de 38 de ani din Alba Iulia a fost reținut de polițiști pentru amenințare și tulburarea ordinii și liniștii publice. Potrivit IPJ Alba, la data de 4 iulie 2025, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia au luat măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de un bărbat, în vârstă de 38 de ani, din municipiul Alba Iulia, cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de amenințare și tulburarea ordinii și liniștii publice.
Din cercetările efectuate de…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Start-Up Nation 4, deblocat: 444 de milioane de euro pentru tinerii antreprenori. Ce a decis ministrul Economiei

Programul Start-Up Nation 4 a fost deblocat oficial de Ministerul Economiei, Digitalizării, Antreprenoriatului și Turismului.
Ministrul Radu Miruță a anunțat că a semnat ordinul de deblocare și că tinerii care au aplicat deja pot merge mai departe spre finanțare.
Problema: prea puțini aplicanți sub 30 de ani
„Inițial, tot proiectul de 444 de milioane de euro era blocat pentru că nu se atinsese pragul minim de 25.000 de aplicanți sub 30 de ani”, a explicat…
Citește mai mult pe Cluj24.ro