Connect with us

EVENIMENT

Șpagă pentru a modifica probele biologice în cazul unor şoferi prinşi băuţi. Asistentă medicală din Maramureș, trimisă în judecată

Publicat

O asistentă medicală de la Serviciului Județean de Medicină Legală Maramureș a fost trimisă în judecată, fiind acuzată că a scris în buletinele toxicologice valori mai mici ale concentrațiilor de alcool în sânge, astfel încât beneficiarii să nu fie trași la răspundere.

Potrivit unui comunicat al DGA, Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureș a dispus trimiterea în judecată a unui număr de 3 persoane: o asistentă medicală principală la Serviciul Județean de Medicină Legală Maramureș pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită (10 acte materiale), favorizarea făptuitorului, fals intelectual și sustragerea sau distrugerea de probe ori de înscrisuri și a alot două persoane pentru dare de mită și cumpărare de influenţă, respectiv complicitate la dare de mită și complicitate la cumpărare de influenţă.

Citește și Polițișt din Sibiu, cercetat într-un dosar de luare de mită. Cât cerea șpagă ca să-i ”ierte” pe șoferi

Conform procurorilor, în perioade 2015-2021, asistenta a primit de la un alt inculpat în 10 situații sume de bani cuprinse între 1.000 lei și 5.000 lei, provenind de la mai multe persoane, în schimbul facilitării obținerii și înscrierii în buletinele de analiză toxicologică a unor valori inferioare ale concentrațiilor de alcool în sânge, astfel încât beneficiarii acestora depistați anterior în timp ce conduceau autoturisme pe drumuri publice sub influența băuturilor alcoolice să evite tragerea la răspundere penală pentru faptele comise.

În martie, aprilie și mai 2022, polițiștii anticorupție din Maramureș au făcut 5 percheziţii domiciliare, din care una la sediul Serviciului Județean de Medicină Legală Maramureș, și 4 percheziții auto.

Asistenta și un alt inculpat au fost reținuți și ulterior arestați preventiv pe perioade de 30 de zile.

(sursa: Mediafax)

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Europarlamentarii AUR au VOTAT împotriva oricărei implicări militare a UE în Ucraina

Publicat

64791.jpeg 1140x641 1.jpeg

Delegația AUR din Parlamentul European s-a poziționat împotriva unei rezoluții privind „necesitatea ca UE să sprijine Ucraina continuu”. Textul redactat de grupul Popularilor Europeni, din care fac parte atât partidul Ursulei von der Leyen, cât și PNL, propune aruncarea Europei în haos economic și aducerea frontului de luptă mai aproape ca oricând de casele noastre.

În loc să facă un apel la pace, Rezoluția îndeamnă la implicarea militară directă a NATO

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Atenție, ȘOFERI! Restricții de circulație pe A3. Se TOARNĂ asfalt

Publicat

a3 1 e1694943010194.jpg

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Cluj atrage atenția șoferilor că se toarnă covor asfaltic pe A3 în data de 18 iulie 2024.

„Restricții de circulație în data de 18.07.2024, intervalul orar 08:00 – 18:00 pe A3, km 51+000, calea 2 (sensul Nădășelu-Turda), banda II și Nodul Rutier Gilău, breteaua A și breteaua B, județul Cluj.

Atenție, ȘOFERI! Restricții de circulație pe A3. Se TOARNĂ asfalt

Se efectuează lucrări de așternere a mixturilor…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Marius Lulea (AUR): Ciolacu și Ciucă bagă țara în FALIMENT

Publicat

marius lulea scaled 2 e1721131850518.jpg

„Guvernarea PSD-PNL a înregistrat o nouă „performanță” în materie economică. Datoria guvernamentală a urcat, în aprilie 2024, până la 852,816 miliarde lei. Ca procent din PIB, datoria guvernamentală a crescut la 52,1%.

La această valoare a datoriei, conform legii, guvernul este obligat să ia măsuri urgente! Doar că, așa cum s-a întâmplat și până acum, vedem zero măsuri luate pentru reducerea cheltuielilor publice.

Marius Lulea (AUR): Ciolacu și…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Prețul aurului a atins un nou maxim istoric. Care este explicația

Publicat

aur coronavirus.jpg

Prețul aurului a urcat la un nou maxim istoric, arată analistul economic Radu Georgescu pentru Cluj24.ro.

În același timp, leul a luat o pauză de apreciere.

Prețul aurului a atins un nou maxim istoric. Care este explicația

Prețul aurului a urcat miercuri la maximul istoric de 361,0678 lei, după ce metalul galben a atins, după două luni, un nou record de 2.482,80 dolari/uncie.

Creșterea se datorează comentariilor făcute la începutul acestei săptămâni de…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe