Connect with us

ACTUALITATE

Statele Unite vor furniza Ucrainei asistenţă macroeconomică suplimentară

Publicat

sua steag america sursa foto pixabay

Administraţia Statelor Unite Ale Americii va începe să transfere Ucrainei, în următoarele săptămâni, fonduri din cadrul planului de asistenţă financiară în valoare de 4,5 miliarde de dolari (4,37 miliarde de euro), a declarat marţi secretarul american al Trezoreriei, Janet Yellen, citată de agenţia Reuters.

Fondurile, aprobate la Washington în septembrie, au rolul „consolidării stabilităţii economice şi susţinerii serviciilor guvernamentale de bază”, a declarat Janet Yellen.

Oficialul american a îndemnat şi alte naţiuni să furnizeze asistenţă financiară suplimentară Ucrainei.

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunţat marţi după-amiază transferul a 2,5 miliarde de euro Ucrainei, în cadrul asistenţei financiare pentru acoperirea nevoilor curente, în contextul războiului cu Rusia.

„Comisia Europeană transferă Ucrainei încă 2,5 miliarde de euro.

Plănuim să oferim 18 miliarde în 2023, prin tranşe constante, pentru remedierea urgentă a problemelor şi relansarea rapidă, care să conducă la o reconstrucţie de succes. Vom continua să susţinem Ucraina cât va fi necesar”, a declarat Ursula von der Leyen, prin Twitter.

Statele Unite vor furniza Ucrainei asistenţă macroeconomică suplimentară. Banca Mondială (BM) a anunţat marţi că va furniza Ucrainei încă 4,5 miliarde de dolari

La rândul său, Banca Mondială (BM) a anunţat marţi că va furniza Ucrainei încă 4,5 miliarde de dolari (4,37 miliarde de euro) pentru acoperirea necesităţilor bugetare curente.

„Fondurile au rolul menţinerii în funcţiune a serviciilor esenţiale şi a instituţiilor guvernamentale. Vor putea fi plătite salariile angajaţilor spitalelor, funcţionarilor guvernamentali şi personalului din învăţământ.

De asemenea, vor putea fi plătite pensiile, salariile angajaţilor din sectorul de stat şi indemnizaţiile sociale”, a comunicat Banca Mondială. Până acum, Banca Mondială a furnizat Ucrainei asistenţă financiară în valoare de 17,8 miliarde de dolari de la începerea invaziei militare ruse.

(sursa: Mediafax)

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Fostul primar din Vințu de Jos și fostul contabil-șef scapă de un dosar penal pentru delapidare. Faptele s-au prescris

Publicat

primaria vintu de jos.jpg

Magistraţii Judecătoriei Alba Iulia au dispus, joi, încetarea procesului penal într-un dosar care îi privește pe fostul primar şi pe fostul contabil-şef din cadrul Primăriei comunei Vinţu de Jos. Cei doi au fost trimişi în judecată pentru câte şapte fapte de delapidare.

Cei doi erau acuzaţi că şi-au însuşit bani proveniţi din sponsorizări acordate administraţiei locale.

Faptele acestora s-au prescris, iar acţiunea primăriei, care era parte civilă în dosar, a fost respinsă.

”În temeiul art. 396 alin. 6 C.pr.pen. raportat la art. 16 alin. 1 lit. f…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Clujeni, puteți ajuta cu un „LIKE” și un „SHARE” la dotarea cu panouri fotovoltaice a Liceului pentru Deficienți de Auz

Publicat

banner2.jpg

Liceul Tehnologic Special pentru Deficienți de Auz Cluj-Napoca, a fost selectat, alături de alte trei școli din țară, în cadrul campaniei „Facem școala bine”, care prevede dotarea unităților de învățământ preuniversitar cu panouri fotovoltaice. Pentru a câștiga e nevoie de like-uri.

Campania „Facem școala bine” e una de „like-uri” și cu siguranță elevii și profesorii liceului pot să devină câștigători.

Clujeni, puteți ajuta cu un „like” la dotarea cu panouri fotovoltaice a Liceului pentru Deficienți de Auz

Pentru ca liceul clujean să fie desemnat câștigător, postarea…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Florin Piersic joacă de ziua lui de naștere la Cluj-Napoca în ”Străini în noapte” cu casa închisă

Publicat

florin piersic cinema inaugurare 4.jpg

Actorul Florin Piersic joacă, vineri, de ziua lui de naștere, în piesa ”Străini în noapte”, alături de Medeea Marinescu, la Cluj-Napoca, pe scena Casei de Cultură a Studenților  cu casa închisă.

Spectacolul are loc de la ora 19 și este „sold out”, prețul unui bilet fiind 150 de lei.

Sala are o capacitate de 800 de locuri.

Florin Piersic împlinește, vineri, 87 de ani.

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

De la 1 martie se majorează INDEMNIZAȚIA lunară minimă pentru creșterea copilului. Ce alte ajutoare mai primesc românii în 2023

Publicat

mama.jpg

Indemnizația lunară minimă primită de mame pentru creștere a copilului va fi majorată de la 1 martie, o dată cu majorarea valorii ISR, relatează alba24.ro. De la aceeași dată vor fi majorate și alte ajutoare sociale.

Ajutoare sociale majorate de la 1 martie 2023. De la această dată, ISR crește cu 13,8%, de la 525,5 lei, cât e acum, la 598 de lei. În aceste condiții, toate ajutoarele sociale calculate pe baza valorii ISR se vor majora din martie, scrie avocatnet.ro.

Vezi și: VIDEO. „Invitatul Zilei” la Botoșani24.ro: Bogdan Dăscălescu, vicepreședinte Consiliul Județean Botoșani

Din martie va crește indemnizația lunară minimă primită de mame pentru creșterea copilului. Indemnizația are o valoare de 2,5 la valoarea ISR. Pragul minim al…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe