EVENIMENT
Studiu: Utilizatorii români de TikTok explorează mai mult cultura offline

Conform rezultatelor unui studiu, 62% dintre utilizatorii români au declarat că au experimentat forme de cultură offline după ce au descoperit TikTok, cum ar fi vizionarea unui film la cinema, cumpărarea de cărți sau participarea la expoziții. Această cifră este cu 4 procente mai mare decât media europeană.
Un studiu recent realizat de Ipsos, arată că 87% dintre utilizatorii români ai TikTok au învățat ceva nou pe platformă, în timp ce 66% au creat ceva inspirat de ceea ce au văzut pe platformă (comparativ cu 62% media europeană).
Acestea sunt o parte dintre concluziile prezentate în Unlocking Culture in Europe, un raport realizat de Ipsos pentru 8 țări europene, printre care și România, care analizează modul în care TikTok permite utilizatorilor europeni (inclusiv români) accesul și participarea la diferite forme culturale și crearea unor noi comunități.
Conform acestuia, 75% dintre utilizatorii TikTok din România (69% dintre utilizatorii TikTok din Europa) au declarat că platforma îi ajută să se exprime liber și să-și împărtășească pasiunea pentru diverse forme de cultură, de la muzică și pictură până la noi preparate culinare locale sau modă.
TikTok este, de asemenea, o platformă care ajută utilizatorii să descopere conținut cultural.
Studiu: Utilizatorii români de TikTok explorează mai mult cultura offline. TikTok le permite artiștilor să găsească noi audiențe și utilizatori pentru a descoperi diferite expresii culturale
Un procent relevant (70%) de utilizatori români (59% media UE) a declarat că TikTok oferă acces la experiențe pe care altfel nu le-ar putea avea în lumea reală.
TikTok le permite artiștilor să găsească noi audiențe și utilizatori pentru a descoperi diferite expresii culturale, în special forme culturale mai tradiționale.
Realizatorii sondajului susțin că prezența pe TikTok a permis muzeelor, precum Uffizi Gallery (IT), National Del Prado Museum (ES), Rijksmuseum (NL), dar și celor mai mari festivaluri culturale din România, precum TIFF și FITS, să rămână conectate cu publicul și să atragă noi audiențe, folosind instrumentele TikTok pentru a găsi modalități noi și inovatoare de a-și prezenta activitățile.
În plus, pentru a marca Ziua Națională a Lecturii în România, TikTok a lansat hashtag-ul oficial #ZiuaLecturii, unde românii sunt încurajați să împărtășească cum i-a influențat cititul, inspirând și mai multe persoane să descopere pasiunea pentru citit.
Pentru a încuraja alți oameni să se alăture inițiativei și pentru a-i inspira să se bucure de literatură, TikTok a lucrat cu o serie de creatori îndrăgiți din România, inclusiv creatori care și-au construit o comunitate pe platformă datorită conținutului dedicat cărților.
Studiu: Utilizatorii români de TikTok explorează mai mult cultura offline. Unul din doi utilizatori români consideră că TikTok aduce oamenii mai aproape,
Din dorința de a susține comunitățile locale și a oferi experiențe autentice, TikTok anunță parteneriatul cu Romanian Creative Week, care are loc în perioada 19-28 mai la Iași, prin care comunitatea TikTok va fi încurajată să intre în universul RCW.
Aici, pasionații de modă și artă de pe platformă vor avea oportunitatea să urmărească show-urile de pe catwalk-ul din Iași și să descopere creațiile designerilor consacrați și emergenți care vor lua parte la ediția de anul acesta a Romanian Fashion Week.
Creatorii vor continua să inspire comunitatea și îi vor conduce pe iubitorii de fashion de pe TikTok în culisele show-urilor de modă, oferindu-le astfel acces pentru prima dată la conținut exclusiv din spatele scenei.
De asemenea, potrivit studiului, unul din doi utilizatori români consideră că TikTok aduce oamenii mai aproape, în timp ce 63% consideră că platforma îi ajută să înțeleagă mai bine ce fac alții și cum trăiesc.
Raportul, comandat de TikTok companiei globale de cercetare de piață Ipsos, se bazează pe rezultatele unui sondaj efectuat pe 8.000 de utilizatori TikTok din opt țări ale Uniunii Europene: Belgia, Germania, Franța, Italia, Polonia, România, Spania și Suedia.
(sursa: Mediafax)

CASS aplicat la pensiile de peste 3.000 de lei: Premierul Ilie Bolojan a declarat, miercuri, că printre măsurile fiscale propuse pentru scăderea deficitului se numără și aplicarea contribuției de asigurări sociale de sănătate (CASS) la pensiile de peste 3.000 de lei.
”Un alt element important este creșterea numărului de contributori la Casa Națională de Sănătate. Avem puțin peste 6 milioane de contributori și avem peste 16 milioane de beneficiari.
Și practic nu avem cum, cu…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Se caută sponsori la Cluj pentru tipărirea unui album de artă. Banii vor ajunge la copiii de la un așezământ din Florești

Se caută sponsori la Cluj pentru tipărirea unui album de artă, iar banii din vânzarea lui vor ajunge la copiii de la un așezământ din Florești. De ce e deosebit albumul? Pentru că are peste 500 de autori, cu toții elevi ai Colegiului Național ”Gheorghe Șincai” din Cluj-Napoca, pe de o parte. Pe de alta, proiectul s-a desfășurat pe o perioadă de 7 (șapte) ani!
Concret, la ora de desen, elevii au avut de realizat câte un desen și un text sau compunere, cu gândul…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Pensiile și salariile bugetarilor, PLAFONATE anul acesta și în 2026. Ilie Bolojan: Este o măsură temporară

Premierul Ilie Bolojan a declarat miercuri că pensiile și salariile din sectorul public vor rămâne plafonate anul viitor, după ce acestea au fost înghețate și în 2025.
Într-o conferință de presă susținută la Palatul Victoria, premierul a explicat că această măsură face parte din strategia guvernamentală de limitare a cheltuielilor și de implementare a unor reforme structurale.
„În ceea ce privește aspectele care țin de limitarea cheltuielilor și de luarea unor măsuri…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Primăria Alba Iulia alocă 150.000 de lei pentru mentenanța semafoarelor și camerelor de supraveghere a traficului din municipiu

Primăria Alba Iulia alocă circa 150.000 de lei pentru interventii si reparatii la semafoarele și camerele de supraveghere a traficului din municipiu, în următoarele 6 luni.
În acest sens, la sfârșitul lunii iunie, administrația locală a lansat o invitație de participare la procedura de atribuire a contractului de prestare a serviciilor de interventii și reparații la instalațiile si echipamentele de dirijare si supraveghere a traficului din municipiul Alba Iulia. Contractul se va…
Citește mai mult pe Alba24.ro