Connect with us

EVENIMENT

Terasele din București, controlate de Protecția Consumatorului. Zeci de amenzi în valoare de 135.000 de lei, într-o singură zi

Publicat

Comisarii de la protecţia consumatorilor au aplicat, sâmbătă, 23 de amenzi în valoare de 135.000 de lei, unor operatori economici care prestează servicii de alimentaţie publică, în zonele Decebal, Unirii, Dorobanţi şi Floreasca din Capitală, în contextul pandemiei de Covid-19.

„Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorior (CRPCR) Bucureşti – Ilfov a continuat verificările la cele mai cunoscute terase din Bucureşti, pentru a vedea modul în care operatorii economici respectă cele mai noi prevederi legale de protecţie a consumatorilor, în contextul pandemiei de Covid-19. Astfel, în data de 27.03.2021, au avut loc alte 23 de acţiuni de control la operatorii economici care prestează servicii de alimentaţie publică, în zonele Decebal, Unirii, Dorobanţi şi Floreasca.

Amenzi în valoare de 135.000 de lei

În urma verificărilor realizate, comisarii CRPCR Bucureşti – Ilfov au aplicat 29 de sancţiuni contravenţionale, respectiv 6 avertismente şi 23 de amenzi, în valoare de 135.000 lei”, se menţionează într-un comunicat al ANPC remis duminică AGERPRES.

De asemenea, au fost dispuse măsuri complementare care au presupus oprirea definitivă de la comercializare a 395 de kilograme de produse alimentare, în valoare de aproximativ 13.000 lei, precum şi oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficienţelor pentru unul dintre operatorii economici controlaţi.

Zeci de produse expirate sau depozitate incorect

Potrivit sursei citate, abaterile constatate de comisarii ANPC în urma controalelor au vizat folosirea de produse şi proceduri nesigure care pot pune în pericol viaţa şi sănătatea consumatorilor, precum materii prime cu data limită de consum depăşită, materii prime fără elemente de identificare, produse cu mucegai (chifle), ulei excesiv de ars, nerespectarea condiţiilor de păstrare şi depozitare a produselor, lipsa panoului de protecţie la casa de marcat, decongelarea materiilor prime congelate la temperatura mediului ambiant,etc.

De asemenea, au fost descoperite ustensile neigienizate cu aspect înnegrit, comercializarea unor produse care prezintă modificări organoleptice şi multe deficienţe de informare către consumator.

Continuă controalele și în perioada următoare

„Controalele pe această temă vor continua şi în perioada următoare, ANPC asigurându-i pe cetăţeni, încă o dată, că supraveghează piaţa cu aceeaşi atenţie şi vigilenţă ca şi până acum, pentru a verifica modul în care este aplicată legea pentru protejarea drepturilor lor de către operatorii economici. Aceste acţiuni sunt intensificate cu atât mai mult cu cât, în contextul actualei crize medicale, este necesară respectarea în detaliu a măsurilor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV 2, pe scară largă”, transmit reprezentanţii ANPC.

Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Dezastrul provocat de droguri, prezentat elevilor de liceu din Teiuș: Discuție dură cu Sergiu Ilieș, fost consumator de heroină

Publicat

dezastrul provocat de droguri, prezentat elevilor de liceu din teiuș:

Liceenii din Teiuș au avut ocazia să asculte povestiri cutremurătoare ale unor oameni care au trăit infernul drogurilor. Evenimentul a avut loc în cadrul ”Săptămâna altfel”.

În cadrul evenimentului, organizat la Casa de Cultură a orașului Teiuș, tinerii au avut ocazia să vadă cum legea îi pedepsește pe cei care propagă acest fenomen, dar și să afle mai multe de la oamenii în uniformă, care au copii și sunt preocupați de viitorul lor.

În cadrul ,,Săptămânii…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO: Srilankezii din Alba Iulia pregătesc o petrecere cu mâncare, muzică și jocuri, din Sri Lanka, pe malul Ampoiului

Publicat

video: srilankezii din alba iulia pregătesc o petrecere cu mâncare,

Pe malul Ampoiului, în jur de 20 de srilankezi s-au adunat pentru a vedea locul unde vor organiza o petrecere în weekendul următor. Este vorba despre comunitatea de srilankezi din Alba Iulia, care pregătește o petrecere pentru ei, dar și pentru locuitorii din oraș. 

Am stat de cu Lakmal și Emil, doi dintre srilankezii din Alba. Sunt veniți în România, relativ recent, însă, au vrut să vorbeasccă în fața camerei în română.

Un gest de respect pentru comunitate, așa l-au…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Emil Boc: 3 milioane de euro, cea mai mare alocare din istoria Clujului pentru sectorul cultural. UNTOLD nu primește bani

Publicat

gala deschidere tiff vakarcs lorand.jpg

3 milioane de euro au fost alocați, marți, sectorului cultural neguvernamental. Este cea mai mate alocare din istoria Clujului pentru acest sector, a anunțat primarul Emil Boc.

Festivalul Internațional de Film Transilvania – TIFF, primește cea mai mare finanțare din partea Primăriei Cluj-Napoca, respectiv 1,8 milioane de lei.

Emil Boc: 3 milioane de euro, cea mai mare alocare din istoria Clujului pentru sectorul cultural. UNTOLD nu primește bani

Consiliul Local…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Comunicat de presă, Gabriel Pleșa: Peste 39 de milioane de lei, prin Programul „Anghel Saligny”, pentru zona Arex din Alba Iulia

Publicat

comunicat de presă, gabriel pleșa: peste 39 de milioane de

Primarul Municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa, transmite că sunt alocate peste 39 de milioane de lei, prin Programul „Anghel Saligny”, pentru zona Arex, din Alba Iulia.

Rețeaua de apă și canal a fost deja introdusă pe 9 din 11 străzi ce străbat cartierul, mai specifică primarul. Asfalt, trotuare, și alte dotări edilitare în zonă sunt în faza de achiziție publică. 

”Unul dintre cele mai importante proiecte edilitare, aflat în plină derulare la Alba Iulia, privește…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe