Connect with us

ACTUALITATE

Timiş: Peste 8.000 de persoane s-au autorecenzat în primele două zile

Publicat

Arhivă foto

În primele două zile de la lansarea recensământului populaţiei, în judeţ s-au autorecenzat 8.446 de persoane, astfel de puncte de autorecenzare fiind deschise inclusiv în centre comerciale, a declarat, joi, directorul executiv al Direcţiei Regionale de Statistică (DRS) Timiş, Sorin Belea.

Acesta spune că estimările indică o posibilă creştere a numărului populaţiei judeţului cu aproximativ 20.000 de persoane faţă de recensământul din 2011, când au fost înregistrate 683.000 de persoane, jumătate fiind populaţie activă.

Directorul DRS Timiş a subliniat importanţa recensământului, întrucât statul alocă pentru fiecare persoană o sumă de bani necesară serviciilor medicale, sociale, şcolarizării, iar dacă nu sunt corect declarate datele, aceste sume nu mai însoţesc persoana.

„În fiecare localitate, recensământul este făcut de primarul localităţii, care ar trebui să fie foarte interesat, întrucât pentru fiecare persoană statul român alocă o anumită sumă. Dacă persoana locuieşte într-o localitate, suma alocată se alocă acelei localităţi, pentru că persoana are nevoie de servicii medicale, medici de familie, farmacişti, are nevoie de învăţământ, şcoală, infrastructură, drumuri, canalizare. Suma alocată trebuie să urmeze persoana indiferent unde se mută. Dacă persoana îşi schimbă domiciliul, dar în acte nu apare această schimbare, suma alocată rămâne localităţii din care a plecat şi nu ajunge în localitatea în care a plecat”, a detaliat Sorin Belea.

El a mai menţionat că recensământul este momentul în care, o dată la 10 ani, se face o radiografie a ţării.

„La recensământ declari singur unde locuieşti, nu contează ce scrie în buletin, ci ceea ce spui tu”, a punctat Belea.

Etapa de autorecenzare se desfăşoară în perioada 14 martie – 15 mai, după care urmează recenzarea clasică, la toţi cei care nu s-au înregistrat singuri. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

„Invitatul Zilei” la Botoșani24.ro: Prof. dr. Daniel Botezatu, candidat independent CL Botoșani

Publicat

botezatu 1 1000x600.jpg

Publicitate

„Invitatul Zilei” la Interviurile Botoșani24.ro a fost astăzi Daniel Botezatu, profesor doctor în istorie, candidat independent la Consiliul Local Botoșani.
Fost liberal și unul dintre cei mai cunoscuți profesori de istorie de la Botoșani, Daniel Botezatu a decis să candideze din poziția de independent la Consiliul Local Botoșani, iar astăzi a vorbit despre ideile sale și despre șansa de a deveni consilier local din această poziție. Un interviu realizat în studioul on-line al publicației Botoșani24.ro de editorul șef Tudor Carare.

Urmăriți Botosani24.ro și…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO: Acțiune comună a „Cutezătorilor” din Botoșani și „Cercetașilor” din Italia, filiala „Vulturii” din Veneția, la Ștefănești

Publicat

img 8294 1000x600.jpg

Publicitate

Pe 21 aprilie, Organizaţia Naţiunilor Unite aniversează anual „Ziua Mondială a Creativităţii şi Inovaţiei.” Cu acest prilej, la Muzeul „Ștefan Luchian” au avut loc o serie de activități desfășurate în parteneriat cu Cercetașii României, filiala „Cutezătorii” din Botoșani, și Cercetașii din Italia, filiala „Vulturii” din Veneția.

Pe lângă vizitarea muzeului, s-a desfășurat și un atelier de pedagogie muzeală, unde participanții au pictat și desenat, punându-și astfel în valoare creativitatea.

Publicitate

 


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Orașul catacombelor din nordul Moldovei, redescoperit cu ajutorul tehnologiei. Detaliile confirmării științifice a unei legende

Publicat

index 7 1000x600.webp.webp

Una dintre cele mai misterioase legende urbane din nordul Moldovei a fost confirmată. Catacombele Botoșaniului, o rețea de beciuri adânci, întinsă pe kilometri întregi, a fost scanată cu ajutorul tehnologiei moderne. Aceste catacombe de refugiu din calea năvălitorilor vor putea fi vizitate, scrie ADEVĂRUL.

Municipiul Botoșani are o vechime considerabilă fiind atestat documentar, ca târg, încă din secolul al XV-lea. Din punct de vedere arheologic, Botoșaniul este atestat chiar mai devreme, începând cu secolele XIII-XIV.

Oraș multi-etnic, târgul  a fost un hub comercial important până la începutul secolului XX. Și astăzi orașul este împânzit de case și monumente istorice care evocă acele vremuri. Tocmai datorită vechimii sale, Botoșaniul…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

„Bișnițar” din Piața mare din municipiul Botoșani, aspru amendat de polițiști după ce l-au prins cu țigări

Publicat

tigari.jpg

Sâmbătă, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani- Biroul de Ordine Publică, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, în Piața Centrală din municipiul Botoșani, au identificat un bărbat, de 46 de ani, din aceeași localitate, care avea asupra sa aproximativ 70 de pachete de țigarete, de diferite mărci, de proveniență Republica Moldova și Duty free, pentru care nu deținea documente legale.

 

Băarbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 20.000 de lei, iar țigaretele au fost supuse confiscării.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Ultimele articole pe…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe