Connect with us

EVENIMENT

Spitalul ”Victor Babeş” din Timiș a rămas fără Remdesivir. Ministrul Tătaru afirmă că în depozite mai sunt 4.000 de flacoane

Publicat

Şeful Clinicii 2 Infecţioase din cadrul Spitalului „Victor Babeş” din Timişoara, Virgil Musta, a declarat că unitatea medicală a rămas fără Remdesivir, unul dintre antiviralele administrate în tratarea bolnavilor cu COVID-19. Nelu Tătaru spune că în depozite mai există 4.000 de doze de Remdesivir.

„Discutăm despre o fază controlabilă pe care am avut-o până acum şi despre o fază necontrolabilă a pandemiei, în care lucrurile vor scăpa de sub control şi va fi foarte rău pentru comunitate. (…) Am primit un stoc destul de consistent, dar l-am folosit. Sunt mulţi pacienţi care necesită terapie. Este un medicament util, pe care l-am folosit. Urmează, foarte probabil, să primim. Am făcut comandă la minister, dar în momentul de faţă nu îl avem în spital. Avem medicamente similare ca eficienţă”, a afirmat Virgil Musta.

El a subliniat că niciun medicament antiviral nu are eficienţă clar dovedită şi că nici Remdesivir nu poate fi administrat la orice pacient, ci în funcţie de comorbidităţile pe care le are.

De la începutul pandemiei, în judeţul Timiş au fost confirmate 4.380 de cazuri COVID-19. În ultimele 24 de ore, în judeţ au fost înregistrate 82 de noi cazuri, din care 46 de noi îmbolnăviri în Timişoara.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat marţi că în depozite mai există 4.000 de doze de Remdesivir, folosit în terapia contra COVID-19, dar că acest medicament nu este „un panaceu universal”, în condiţiile în care nu există un tratament specific pentru noul coronavirus.

„De la începutul lunii iulie noi am folosit în terapia cu Remdesivir 11.820 de flacoane. În acest moment în depozite avem 4.000 de flacoane. Acest tratament cu Remdesivir este un tratament care face parte din protocol. Se adaugă la cel cu Hidroxiclorochină sau Kaletra, la diferite cazuri selectate, în anumite criterii pe care medicul curant le acceptă pentru pacientul respectiv. Noi trebuie să ştim că este un tratament care se dă pentru cinci zile (…), dar nu trebuie să îl vedem ca pe un panaceu universal. Nu avem un tratament specific pentru SARS-CoV-2. Avem combinaţii de medicamente, pe care le folosim în anumite etape”, a precizat ministrul Sănătăţii, în cadrul unei emisiuni la TVR1.

Nelu Tătaru a adăugat faptul că în acest moment există o transmitere comunitară accentuată a virusului, iar deciziile privind suspendarea anumitor activităţi se iau în funcţie de evoluţia locală a pandemiei şi de transmiterea SARS-CoV-2 în comunitate.

Ministrul Sănătăţii a precizat că întregul corp medical face eforturi pentru a putea gestiona situaţia chiar dacă va fi vorba de 3.000 sau 4.000 de noi cazuri zilnice de COVID-19, dar că populaţia trebuie să încerce să respecte regulile impuse de autorităţi.  AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Elevă a Școlii Gimnaziale „Avram Iancu” din Alba Iulia, calificată la faza națională a Olimpiadei de religie, cultul baptist

Publicat

elevă a Școlii gimnaziale „avram iancu” din alba iulia, calificată

Elisa Jeler, elevă în clasa a VI-a B, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeană a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind să se califice la faza națională.

Acest rezultat remarcabil a fost obținut datorită interesului deosebit pentru religie, dar și datorită profesoarei Simona Florea, care s-a implicat în pregătirea pentru etapa județeană, au transmis reprezentanții instituției de…
Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Clujenii din Gârbău și Aghireșu vor avea accese noi, betonate, la casele de pe marginea drumului județean

Publicat

drum garbau aghiresu cj 7.jpg

Se lucrează pe județean DJ 108C. Clujenii din Gîrbău și Aghireșu, care au case pe marginea acestui drum, vor avea accese noi la proprietăți prin intermediul unui proiect al Consiliului Județean.

Practic, arată reprezentanții CPJ Cluj, în urma lucrărilor de întreținere, vor fi realizate aproape 150 de accese la proprietățile oamenilor.

Clujenii din Gârbău și Aghireșu vor avea accese noi, betonate, la casele de pe marginea drumului județean

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Horoscop de weekend 20-21 aprilie: Sfârșit de săptămână benefic pentru majoritatea zodiilor. Sfaturi pentru două zile minunate

Publicat

horoscop de weekend 20 21 aprilie: sfârșit de săptămână benefic pentru majoritatea

Horoscop de weekend 20-21 aprilie: 

Horoscopul are 12 semne zodiacale, fiecare asociat cu un anumit interval de date în calendarul anului.

Berbec (21 martie – 19 aprilie):

Weekendul acesta este despre auto-reflecție, Berbec. Ia-ți timp să te concentrezi asupra nevoilor tale interioare și să faci lucrurile care îți aduc bucurie.

Poate fi benefic să petreci timp în natură sau să te dedici unor activități creative care te ajută să te conectezi cu sinele tău interior.

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Radare de weekend în județul Alba: Lista drumurilor pe care se vor afla echipaje de poliție

Publicat

radar politia romana 1000x600.jpeg

Radare de weekend în județul Alba. Reprezentanții IPJ Alba au făcut publică lista drumurilor din județ, pe care vor fi amplasate echipaje de poliție dotate cu radare, pentru supravegherea traficului rutier. 

Amplasarea radarelor în perioada 20-21 aprilie 2024

Drumul Naţional 1 – Alba Iulia – Sântimbru – Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj

Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu

Drumul…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe