Connect with us

LIFESTYLE

Tinerii fermieri vor beneficia în acest an, în premieră, de terenuri concesionate de la Agenţia Domeniilor Statului

Publicat


Adrian Oros, Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că tinerii fermieri vor beneficia în acest an, în premieră, de terenuri concesionate de la Agenţia Domeniilor Statului.

“Pentru prima dată, în 2020, pentru tinerii fermieri, pe lângă banii alocaţi acestui program de sprijin, vom încerca să alocăm şi câte 50 de hectare de teren agricol, hectare pe care le-am identificat în contractele de concesionare care expiră în anul acesta şi care nu vor mai fi prelungite. Considerăm că este foarte important ca de acest teren să beneficieze şi cei care se încadrează în această categorie de tineri fermieri, ţinând cont de fenomenul de îmbătrânire a fermierilor şi a forţei de muncă din agricultură”, a spus Adrian Oros.

El a menţionat că Agenţia Domeniilor Statului gestionează 319.390 ha, terenul statului român, din care 111.640 ha sunt cadastrate.

“De asemenea, avem 230.000 de hectare suprafaţă concesionată, din care niciun hectar pentru tinerii fermieri”, a arătat Adrian Oros.

Potrivit acestuia, vor fi modificate şi redevenţele obţinute de pe aceste terenuri concesionate, despre care spune că sunt “ridicole”, fiind cuprinse între 300 şi 800 kg grâu/ ha, în condiţiile în care se obţin 10.000 – 12.000 kg de grâu/hectar.

“Sunt terenuri concesionate către firme din ţări ale UE şi extra UE, care sunt şi beneficiare de subvenţii”, a completat ministrul Adrian Oros. AGERPRES

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Filmul ”Aquaman” va fi adaptat într-un serial de animaţie, difuzat pe platforma HBO Max

Publicat

aquamen

Viitoarea platformă de streaming HBO Max va lansa un serial de animaţie inspirat din “Aquaman”, intitulat “King of Atlantis”, care va fi coordonat de James Wan, regizorul celui mai recent film dedicat acestui supererou al adâncurilor, relatează EFE.

Acţiunea din “King of Atlantis” va începe cu prima zi după urcarea pe tron a regelui Atlantidei, a anunţat miercuri WarnerMedia, compania care deţine drepturile audiovizuale ale asupra supereroilor din universul benzilor desenate DC Comics.

Serialul de animaţie va avea trei părţi, iar Aquaman va fi însoţit în aventurile sale de eruditul Vulko şi de prinţesa războinică Mera, pentru a încerca să ajungă la o înţelegere cu locuitorii de pe uscat şi să rezolve problemele supuşilor săi.

James Wan, care a regizat filmul “Aquaman” (2018), va fi producătorul acestui serial de televiziune, alături de Victor Courtright şi Marly Halpern-Graser.
“Aquaman: King of Atlantis” este primul serial confirmat din universul DC Comics care va fi realizat pentru platforma HBO Max, deşi se speculează că vor mai exista şi alte formate, la fel ca cele realizate de rivalul său Marvel şi serviciul de streaming Disney+.

HBO Max va fi lansat în mai 2020 şi va include în oferta sa HBO, DC Entertainment, CNN, TNT, TBS, The CW, Cartoon Network, Adult Swim şi Looney Tunes.

Astfel, noul serial se alătură unei liste de producţii originale care vor fi difuzate pe noua platformă, precum “Ballers”, “Barry”, “Euphoria”, “Gentleman Jack”, “High Maintenance”, “His Dark Materials”, “Insecure”, “Spookys”, “Lovecraft Country”, “Mare of Easttown”, “Mrs. Fletcher”, “The Nevers”, “My Brilliant Friend”, “The Plot Against America”, “Perry Mason”, “Righteous Gemstones”, “Succession”, “Westworld” şi “Watchmen”, printre altele.AGERPRES

Citește mai departe

INTERNAȚIONAL

Whitney Houston, Depeche Mode şi Notorious B.I.G. intră în celebrul Rock and Roll Hall of Fame

Publicat

Whitney Houston, trupa britanică Depeche Mode şi rapper-ul american Notorious B.I.G. fac parte din promoţia 2020 a panteonului muzicii pop-rock, celebrul Rock and Roll Hall of Fame.

Promoţia 2020 a Rock and Roll Hall of Fame a fost anunţată miercuri, însă laureaţii vor fi introduşi oficial în panteonul pop-rock în cadrul unei ceremonii ce va fi organizată la 2 mai la Cleveland. Din această promoţie mai fac parte formaţiile T. Rex (glam rock), Nine Inch Nails (industrial), precum şi Doobie Brothers (soft rock, blues), conform comunicatului Rock and Roll Hall of Fame.

La fel ca în fiecare an, mai multe formaţii sau solişti de renume, care au fost preselecţionaţi, nu au rămas printre cei aleşi. Anul acesta marii nemulţumiţi sunt fanii trupelor Motorhead, Soundgarden şi Kraftwerk.

Whitney Houston îşi face intrarea în panteonul muzicii pop-rock la 8 ani după ce a murit, la vârsta de 48 de ani, scufundată în propria cadă după ce a ingerat o cantitate mare de cocaină. În pofida unui final de carieră marcat de abuzul de droguri, artista rămâne una dintre cele mai mari voci ale genului R’n’B din ultimii 30 de ani.

Formaţie emblematică a stilului new wave, trupa britanică Depeche Mode este de mai bine de patru decenii o forţă impresionantă în lumea muzicii. Născută odată cu muzica electronică, la începutul anilor ’80, Depeche Mode a evoluat de-a lungul timpului spre un univers mai sumbru în care se regăseşte însă publicul ce i-a rămas fidel de la primul până la ultimul album.

Newyorkezul Notorious B.I.G. este considerat drept una dintre figurile legendare ale rap-ului american, chiar dacă a avut o carieră foarte scurtă. Asasinat în 1997 la Los Angeles, pe când avea doar 24 de ani, “Biggie” nu a avut timp să scoată decât două albume – cel de-al doilea fiind lansat la câteva săptămâni după moartea sa. Numeroase dintre piesele sale au devenit cântece “clasice” ale genului.

Muzeul din Cleveland (Ohio) a inclus deja în panteonul său mai mulţi cântăreţi rap sau artişti din zona folk, reggae, soul şi R&B. Un artist devine eligibil după 25 de ani de la data lansării primei înregistrări. AGERPRES

Citește mai departe

ACTUALITATE

Unul dintre cei mai cunoscuți maneliști, trimis în judecată pentru un videoclip cu peste 18 milioane de vizualizări. Care este motivul

Publicat

Dani Mocanu, unul dintre cei mai cunoscuți maneliști, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, el fiind acuzat că a lansat în aprilie 2019 un videoclip pe canalul Youtube, în care incita la ură împotriva femeilor.

“În data de 27.04.2019, inculpatul a încărcat pe platforma online Youtube un videoclip filmat şi montat anterior, prin intermediul căruia a instigat publicul larg la ură şi discriminare împotriva femeilor. La finalul lunii noiembrie 2019, videoclipul înregistra peste 18 milioane de vizualizări şi a generat venituri de aproximativ 34.000 USD, ce au constat în drepturi de publicitate aferente videoclipului”, se arată într-un comunicat al Parchetului.

Videoclipul respectiv se numeşte “Curwa” şi avea în ianuarie 2020 peste 20 milioane de vizualizări.

Dosarul a fost trimis la Judecătoria Piteşti. AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Poveștile supraviețuitorilor unor accidente de circulație, salvați de centurile de siguranță. Ce campanie au făcut autoritățile din Noua Zeelandă

Publicat

Știm cu toții că centurile de siguranță salvează vieți, dar, totuși, există persoane care dispar inutil în fiecare an, pur și simplu pentru că nu au fost aglomerate.

În efortul de a răspândi cuvântul despre importanța centurii de siguranță, Agenția de Transport din Noua Zeelandă și Clemenger BBDO Wellington au realizat o campanie inedită în cadrul căreia au folosit o serie de fotografii supraviețuitori.

Întrucât statisticile arată că tinerii au mai puține șanse să folosească centura de siguranță, organizațiile s-au îndreptat către 10 tineri din Noua Zeelandă ale căror vieți au fost salvate atunci când au luat această mică măsură pentru a se proteja.

Autoritățile au lansat chiar un apel național pentru ca tinerii care au supraviețuit accidentelor de mașină să se prezinte și să-și spună poveștile. Din sutele de tineri care și-au împărtășit experiențele, zece au fost aleși pentru a transmite mesajul puternic al campaniei.

Folosind fotografii de după accident, o echipă de machiaj a recreat rănile. Participanții la campanie au fost apoi fotografiați la casele lor.

În timp ce leziunile lor pot părea groaznice, alternativele ar fi fost mult mai grave.

Printurile au fost amplasate pe panouri stradale în orașul natal al fiecăruia dintre participanți, dar și în restul țării, scopul final fiind acela de a schimba percepția potrivit căreia aruncarea este necesară doar copiilor sau persoanelor în vârstă.

Foto: mymodernmet.com/

Citește mai departe