Connect with us

LIFESTYLE

Tinerii fermieri vor beneficia în acest an, în premieră, de terenuri concesionate de la Agenţia Domeniilor Statului

PublicatAdrian Oros, Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că tinerii fermieri vor beneficia în acest an, în premieră, de terenuri concesionate de la Agenţia Domeniilor Statului.

“Pentru prima dată, în 2020, pentru tinerii fermieri, pe lângă banii alocaţi acestui program de sprijin, vom încerca să alocăm şi câte 50 de hectare de teren agricol, hectare pe care le-am identificat în contractele de concesionare care expiră în anul acesta şi care nu vor mai fi prelungite. Considerăm că este foarte important ca de acest teren să beneficieze şi cei care se încadrează în această categorie de tineri fermieri, ţinând cont de fenomenul de îmbătrânire a fermierilor şi a forţei de muncă din agricultură”, a spus Adrian Oros.

El a menţionat că Agenţia Domeniilor Statului gestionează 319.390 ha, terenul statului român, din care 111.640 ha sunt cadastrate.

“De asemenea, avem 230.000 de hectare suprafaţă concesionată, din care niciun hectar pentru tinerii fermieri”, a arătat Adrian Oros.

Potrivit acestuia, vor fi modificate şi redevenţele obţinute de pe aceste terenuri concesionate, despre care spune că sunt “ridicole”, fiind cuprinse între 300 şi 800 kg grâu/ ha, în condiţiile în care se obţin 10.000 – 12.000 kg de grâu/hectar.

“Sunt terenuri concesionate către firme din ţări ale UE şi extra UE, care sunt şi beneficiare de subvenţii”, a completat ministrul Adrian Oros. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENT

Ministrul sănătății a anunțat data când când se vor deschide terasele și plajele. Condițiile în care vor putea funcționa

Publicat

ministrul sanatatii tataru

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat marţi că de la 1 iunie vor fi aplicate noi măsuri de relaxare şi a dat exemplul teraselor, care vor fi redeschise cu condiţia păstrării distanţării fizice.

“La sfârşitul acestei săptămâni vom avea şi evaluarea acestei prime perioade de 14 zile de relaxare şi vom putea spune şi măsurile de relaxare care vin după 1 iunie. Deocamdată putem spune destul de sigur că vom redeschide terasele. (…)

Distanțare socială de un metru și jumătate

Păstrăm aceeaşi distanţare socială, de un metru şi jumătate, şi precauţii pentru locurile comune, cum sunt toaletele. Pot fi mai multe măsuri, dar evaluarea o vom face la sfârşitul acestei săptămâni.

Vor apărea ordine de ministru comune în care vom relata şi zonele care se vor deschide, dar vom avea şi acele măsuri care dau modul de desfăşurare şi funcţionare a acestor activităţi care vor fi relaxate”, a declarat, la B1TV, ministrul Sănătăţii.

Nelu Tătaru a adăugat că din 15 iunie pot fi redeschise şi plajele iar din lunile iulie-august, românii să aibă “o viaţă cvasi-normală”.

“Dacă lucrurile decurg normal, din 15 iunie ne gândim să deschidem şi plajele.

Distanţarea fizică rămâne un principiu de bază, spaţiile comune, suprafeţele comune, igiena rămân principii de bază. Dacă respectăm aceste precauţii, ne putem permite în timp şi alte relaxări”, a precizat Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătăţii a menţionat că în spaţiile deschise, cum sunt terasele, nu există obligativitatea măsurării temperaturii clienţilor. AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

Cântăreața pop Rihanna, în topul celor mai bogaţi muzicieni din Marea Britanie

Publicat

Rihanna a intrat în prima parte a clasamentului pe care îl publică anual The Sunday Times privind cei mai bogaţi muzicieni din Marea Britanie, cu o avere estimată la 468 de milioane de lire sterline, potrivit mass-media locale citate de EFE.

Născută în Barbados, populara artistă care trăieşte în prezent la Londra, a devansat în acest clasament artişti britanici de renume precum Elton John şi Mick Jagger, ocupând locul trei. Pe primul loc s-au clasat Andrew Lloyd Webber şi fostul component al trupei The Beatles Paul McCartney, ambii cu averi identice de 800 de milioane de lire (893 milioane de euro).

Câştigurile artistei, al cărei nume complet este Robyn Rihanna Fenty, se datorează în principal firmei sale de produse cosmetice Fenty Beauty, unde are o participare de 15%, cu acţiuni estimate la 351 milioane de lire sterline (391 milioane de euro).

“Într-un fel ne-a luat pe toţi prin surprindere”, a recunoscut Robert Watts, responsabil cu întocmirea listei anuale a averii artiştilor pentru publicaţia britanică menţionată. El a declarat pentru BBC că “puţină lume ştia că Rihanna trăieşte din vara trecută în Marea Britanie”.

Cântăreaţa, care a împlinit în februarie 32 de an, iar din 2016 nu a mai lansat niciun album, reprezintă o excepţie în acest clasament al celor mai bogaţi muzicieni britanici care, în majoritatea lor, au devenit vedete în deceniile 60 şi 70.

Rihanna este şi proprietara unei linii de lenjerie, “Savage X Fenty” şi primeşte bani din drepturile de difuzare ale unor hituri ca ”SOS”, ”Umbrella” sau ”Only Girl In The World”. Ea devine astfel cea mai bogată artistă feminină, nu numai din Marea Britanie ci şi pe plan global, devansând vedete precum Madonna, Celine Dion şi Beyonce, potrivit BBC.

În acest top, muzicieni britanici tineri precum Ed Sheeran şi Adele ocupă poziţii în partea a doua a clasamentului, cu averi estimate la 200 şi respectiv 150 milioane de lire sterline. Mai jos în clasament se află artişti din noua generaţie pop britanică, precum Dua Lipa, 24 de ani, şi George Ezra, 26 de ani, cu averi de 16 milioane de lire şi, respectiv, 17,8 milioane de lire.AGERPRES

Foto: facebook

Citește mai departe

EVENIMENT

Gala premiilor Oscar din 2021 ar putea fi amânată cu patru luni, din cauza pandemiei de coronavirus

Publicat

oscar 2020

Gala premiilor Oscar de anul viitor ar putea fi amânată cu patru luni pentru a permite filmelor ale căror lansări au fost reprogramate din cauza pandemiei de COVID-19 să devină eligibile pentru a fi nominalizate anul viitor la aceste trofee decernate de Academia de film americană, informează contactmusic.com.

Ceremonia este de obicei organizată la începutul anului, dar, din cauza pandemiei declanşate de noul coronavirus, ediţia din 2021 ar putea avea loc în mai sau iunie.

Decizia de modificare a calendarului acestei gale pentru, prima dată în istoria sa de 93 de ani, ar putea fi luată în contextul crizei sanitare globale, care a avut un impact sever asupra lansărilor de filme din 2020. Numeroase producţii cinematografice au fost obligate să îşi amâne premierele, întrucât cinematografele din lumea întreagă au fost închise în virtutea măsurilor de izolare adoptate în multe ţări.

Academy of Motion Picture Arts and Sciences (AMPAS), instituţia care decernează premiile Oscar, a decis să ofere studiourilor cinematografice o perioadă mai mare de timp în care să îşi lanseze filmele eligibile la aceste trofee, ceea ce înseamnă că lungmetrajele ale căror premiere au fost amânate ar putea totuşi să se regăsească în palmaresul ediţiei din 2021.

O sursă din industria cinematografică a făcut câteva dezvăluiri în acest sens pentru rubrica “Bizarre” din tabloidul The Sun: “Actuala criză de coronavirus a făcut valuri mari în industria noastră şi a decimat planurile ce vizau multe lansări din acest an. Organizatorii galei Oscar discută de mai multe săptămâni dacă gala din 2021 poate avea loc ţinând cont de faptul că atât de multe premiere au fost amânate”.

“Va exista o revoltă dacă nu vor fi făcute nişte modificări şi industria noastră ar putea fi complet devastată, dacă studiourile de film îşi opresc producţiile pentru ca acestea să fie eligibile de abia în 2022”, a adăugat aceeaşi sursă.

“Ei propun amânarea galei, ce ar trebui să aibă loc pe 28 februarie 2021, fie pentru sfârşitul lunii mai, fie pentru începutul lunii iunie. Procedând astfel, filmele obligate să îşi amâne lansările vor putea fi proiectate în partea a doua a acestui an, sau la începutul lui 2021 şi vor fi în continuare eligibile la Oscaruri”, a mai spus aceeaşi sursă.

“Studiourile cinematografice au fost informate în legătură cu aceste planuri şi în prezent îşi alcătuiesc calendarul de lansări în funcţie de noile precizări. Dar, în contextul incertitudinilor actuale, acest plan este în acest moment mai degrabă o tentativă”, a adăugat sursa.

Noile informaţii au apărut în presa internaţională după ce AMPAS a anunţat luna trecută un set de măsuri concepute pentru a ajuta marile studiouri de la Hollywood, inclusiv pentru a permite filmelor, care nu au mai putut fi proiectate în cinematografe în ultimele luni şi au fost lansate direct pe platformele de streaming, să poată să se califice în continuare pentru a fi nominalizate la premiile Oscar. AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

Chitara estimată la 1 milion de dolari, folosită de Kurt Cobain la un concert Nirvana susținut înainte cu 5 luni înainte de moartea sa, scoasă la licitaţie

Publicat

Chitara acustică folosită de rockerul american în timpul concertului ”MTV Unplugged”, susţinut de trupa Nirvana în 1993, cu doar cinci luni înainte de moartea artistului, ar putea fi vândută cu aproximativ 1 milion de dolari în cadrul unei licitaţii ce va fi organizată în iunie, potrivit Reuters.

Organizatorul licitaţiei, casa Julien’s Auctions, a anunţat luni că acea chitară fabricată în 1959 în gama Martin D-18E, la care Kurt Cobain a cântat în timpul legendarului concert din 1993, înregistrat live, va fi pusă în vânzare. Chitara va fi scoasă la licitaţie alături de o husă veche, care conţine în compartimentul de depozitare o punguţă din piele întoarsă, în care, potrivit unor informaţii rămase neconfirmate, muzicianul îşi păstra rezerva de heroină, substanţă de care devenise dependent în ultimii săi ani de viaţă.

Trupa Nirvana a înregistrat concertul ”Unplugged” în noiembrie 1993. Cântăreţul Kurt Cobain s-a sinucis la vârsta de 27 de ani în locuinţa sa din Seattle, în aprilie 1994.

Potrivit directorului executiv al casei Julien’s Auctions, Darren Julien, chitara ”şi-a câştigat locul pe care îl merita în istorie drept instrumentul la care a cântat unul dintre cei mai influenţi muzicieni şi simboluri în una dintre cele mai importante şi memorabile interpretări live din toate timpurile”.

Albumul ”MTV Unplugged in New York”, care conţine versiuni acustice ale unor melodii precum ”About a Girl”, ”Apologies” şi un cover al cântecului ”The Man Who Sold the World”, din repertoriul lui David Bowie, a fost lansat după moartea lui Kurt Cobain şi a ajuns pe prima poziţie în clasamentul Billboard, câştigând şi un premiu Grammy.

Cardiganul verde purtat de Kurt Cobain în timpul acelui concert a fost adjudecat cu 334.000 de dolari în cadrul unei licitaţii desfăşurate în octombrie 2019, o sumă record pentru un astfel de articol vestimentar, potrivit casei de licitaţii.

Suma de 1 milion de dolari pentru care ar putea fi adjudecată chitara reprezintă doar o estimare iniţială, potrivit Julien’s Auctions. Recordul mondial pentru un astfel de instrument vândut la licitaţie a fost stabilit în iunie 2019, când chitara neagră Fender Stratocaster a lui David Gilmour, chitaristul trupei Pink Floyd, s-a vândut cu 3,9 milioane de dolari la o licitaţie organizată la New York.

În cadrul licitaţiei, progrmată în perioada 19-20 iunie în Beverly Hills, vor fi scoase la vânzare şi alte obiecte care i-au aparţinut lui Kurt Cobain, printre care o chitară Fender Stratocaster la care artistul a cântat în timpul turneului Nirvana ”In Utero” din 1994 (estimată la o sumă cuprinsă între 60.000 şi 80.000 de dolari), un tricou argintiu metalizat, pe care rockerul l-a purtat în timpul înregistrării videoclipului din 1993 ”Heart-shaped Box” (estimat la o valoare cuprinsă între 10.000 şi 20.000 de dolari) şi lista de melodii, într-un document bătut la maşină, pe care a folosit-o pentru celebrul concert MTV (estimată la un preţ cuprins între 4.000 şi 6.000 de dolari).

Toate obiectele din cadrul licitaţiei provin de la colaboratori ai lui kurt Cobain sau de la cunoştinţe de familie, a mai precizat casa Julien’s Auctions.

Chitara acustică a lui Kurt Cobain va fi expusă pentru public la Hard Rock Cafe din Piccadilly Circus, Londra, începând cu 15 mai, şi la galeriile Julien’s Auctions din Beverly Hills în perioada 15-19 iunie. AGERPRES

Citește mai departe