EVENIMENT
Topul oraşelor cu cel mai ridicat nivel de trai din lume în 2022
Europa se mândreşte cu şase dintre primele zece oraşe din top. Capitala austriacă Viena a revenit în topul celor mai locuibile oraşe din lume, potrivit unui raport anual al publicaţiei Economist.
„Viena, care a alunecat până pe locul 12 în clasamentul nostru la începutul anului 2021, deoarece muzeele şi restaurantele sale au fost închise, a revenit de atunci pe primul loc, poziţie pe care a ocupat-o în 2018 şi 2019”, se arată în raport.
„Stabilitatea şi infrastructura bună sunt principalele farmece ale oraşului pentru locuitorii săi, susţinute de o bună asistenţă medicală şi de numeroase oportunităţi pentru cultură şi divertisment”.
Europa se mândreşte cu şase dintre primele zece oraşe din top.
Topul oraşelor cu cel mai ridicat nivel de trai din lume în 2022. Pe locurile II și III, capitala daneză Copenhaga şi de oraşul elveţian Zurich
Capitala austriacă a fost urmată de capitala daneză Copenhaga şi de oraşul elveţian Zurich. Oraşul elveţian Geneva s-a clasat pe locul şase, Frankfurt din Germania pe locul şapte, iar Amsterdam din Olanda pe locul nouă, scrie France 24.
Canada are trei oraşe în top zece. Calgary s-a clasat pe locul al treilea, urmat de Vancouver pe locul al cincilea şi de Toronto pe locul al optulea.
Osaka, din Japonia, şi Melbourne, din Australia, au împărţit locul al zecelea.
Capitala Franţei, Paris, a ocupat locul 19, cu 23 de locuri mai sus decât anul trecut.
Capitala belgiană Bruxelles a ocupat locul 24, imediat după Montreal din Canada.
Londra, capitala Regatului Unit, este al 33-lea cel mai locuibil oraş din lume potrivit clasamentului din acest an, în timp ce Barcelona şi Madrid, din Spania, au ocupat locurile 35 şi, respectiv, 43.
Topul oraşelor cu cel mai ridicat nivel de trai din lume în 2022. Orașele de la coada clasamentului
Milano, din Italia, s-a clasat pe locul 49, New York, din SUA, pe 51, iar Beijing, din China, pe 71.
Capitala Rusiei, Moscova, şi-a văzut clasamentul privind gradul de trăinicie scăzând cu 15 locuri, în timp ce Sankt Petersburg a coborât cu 13 locuri.
„Creşterea cenzurii însoţeşte conflictul în curs de desfăşurare”, se arată în raport.
„În plus, oraşele ruseşti înregistrează restricţii în ceea ce priveşte cultura şi mediul înconjurător, ca urmare a sancţiunilor economice occidentale”.
Alte oraşe din oraşe din Europa de Est au fost considerate mai puţin stabile ca urmare a „tensiunilor diplomatice crescute” din cauza războiului din Ucraina.
Capitala Siriei devastate de război, Damasc, şi-a păstrat locul de cel mai puţin locuibil oraş de pe planetă.
(sursa: Mediafax)
EVENIMENT
FOTO: Modernizări finalizate la Spitalul Județean Alba. Cum arată secția de Medicină Internă. Alte investiții în derulare
La Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia au fost finalizate lucrările de modernizare a secției de Medicină internă. Spațiile au fost prezentate miercuri de reprezentanții unității medicale. Investiția a fost de 3,9 milioane lei.
Secția beneficiază acum de aparatură medicală performantă și de mobilier nou.
În total, au fost cheltuiți 3,939.830 lei, investiția fiind susținută de către Consiliul Județeană…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Descoperire importantă în lupta împotriva TUBERCULOZEI. Câte cazuri au fost depistate în Cluj de la începutul anului
Tuberculoza a devenit în 2024 cea mai răspândită boală infecțioasă din lume, depășind COVID-19. Cercetătorii Universității din Otago au făcut o descoperire importantă în lupta împotriva tuberculozei. Aceștia au identificat vulnerabilitatea ascunsă a bacteriei care provoacă această boală.
Oamenii de știință au dezvoltat o nouă tehnologie care le-a permis să găsească „călcâiul lui Ahile” al bacteriei Mycobacterium tuberculosis, chiar și în cazul…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
Alegeri prezidențiale 2024: Aproape 22.600 de deţinuţi au drept de vot la primul tur al alegerilor prezidenţiale, a anunţat, miercuri, Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP).
Conform sursei citate, numărul persoanelor private de libertate cu drept de vot este de 22.577, iar cel al deţinuţilor fără drept de vot de 1.972, transmite Agerpres.
În altă ordine de idei, ANP a informat că unităţile în care…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
RAR eXpert: Cum poți afla ce probleme are mașina, înainte de a o cumpăra. Verifică kilometrajul, defecțiunile ascunse și istoricul
RAR Cluj oferă celor care vor să își cumpere o mașină second-hand, un serviciu de verificare amănunțită cu privire la kilometraj, defecțiuni ascunse sau probleme de identificare a autovehiculului.
Este vorba despre RAR eXpert, implementat în alte regiuni încă de acum doi ani.
”Dacă aduceți mașina în reprezentanță, inginerii îi vor face o verificare amănunțită prin serviciul “RAR eXpert”.
Experiența…
Citește mai mult pe Alba24.ro