Connect with us

EVENIMENT

Trei bărbaţi care vindeau droguri elevilor din Giurgiu, trimişi în judecată

Publicat

sentinta proces tribunal
Arhivă foto

Procurorii de la DIICOT – Structura Centrală au înaintat actul de trimitere în judecată a trei bărbați din Giurgiu, pe care îi acuză de trafic de droguri provenite din Spania și de distribuirea acestor substanțe către elevi.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, în perioada martie – mai 2023, unul dintre bărbaţi a comercializat canabis şi haşiş, în mod repetat (11 acte materiale), către consumatori din judeţul Giurgiu, inclusiv minori.

Astfel, la data de 17 martie 2023, el a vândut unui adolescent de 13 ani cantitatea de un gram de haşiş, din care acesta a confecţionat o ţigară pe care a consumat-o împreună cu alte trei fete, în Parcul Elevilor din municipiul Giurgiu.

Ulterior, una dintre eleve a acuzat stări de rău, fiind transportată la spital, unde i s-au acordat îngrijiri medicale.

De asemenea, la data de 8 mai 2023, doi dintre inculpaţi au introdus pe teritoriul României droguri de risc şi mare risc (989,78 grame rezină de canabis şi 19,82 grame cocaină), fiind prinşi în flagrant imediat după săvârşirea faptei.

Anterior, la începutul lunii aprilie 2023, traficanţii au introdus pe teritoriul României cantitatea de 500 grame rezină de canabis.

Trei bărbaţi care vindeau droguri elevilor din Giurgiu, trimişi în judecată. Dosarul se va judeca la Tribunalul Giurgiu

În ambele situaţii, drogurile au fost disimulate în interiorul unor colete, care au fost expediate din Spania şi introduse pe teritoriul ţării prin intermediul unor societăţi de transport.

Prin rechizitoriu s-a solicitat menţinerea măsurii arestului preventiv faţă de cei trei traficanţi, confiscarea specială a cantităţilor de droguri ridicate pe parcursul percheziţiilor domiciliare, a mai multor terminale mobile, a sumelor de bani identificate ca provenind din comercializarea drogurilor, precum şi obligarea inculpaţilor la plata unor cheltuielile judiciare avansate de stat.

Totodată, s-a dispus disjugerea cauzei cu privire la trei suspecţi, cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de deţinere de droguri de risc, fără drept, în scopul consumului propriu.

Dosarul se va judeca la Tribunalul Giurgiu. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Caz şocant la Cluj. Spitalul Judeţean, obligat să plătească 300.000 de euro urmaşilor unui pacient care a murit

Publicat

caz medical emanuel ungureanu.jpg

Spitalul Județean din Cluj-Napoca este obligat de instanţă, conform deputatului Emanuel Ungureanu, să plătească despăgubiri în valoare de 300.000 de euro fiului şi soţiei unui bărbat care a murit în urma unei operaţii.

Pacientul a murit în urma unei operaţii

„”Mi-au omorât tatăl…”. Dreptate pentru Denair Bali după 7 ani de chinuri în instanțele judecătorești din România! Spitalul Județean din Cluj-Napoca obligat să plătească 300.000 de euro…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO: Părintele din Alba Iulia, Dumitru Vanca, a explicat importanța postului și care este darul făcut de Dumnezeu de Crăciun

Publicat

video: părintele din alba iulia, dumitru vanca, a explicat importanța

Despre post, colinde, și Ziua de Crăciun, au fost subiectele dezbătute de preotul Dumitru Vanca, la radio alba24.ro. 

Principala temă abordată a fost postul. Ce înseamnă postul și când a apărut. Preotul Vanca a explicat atât din punct de vedere istoric, dar și religios cum a apărut noțiunea de post. 

De asemenea, un alt subiect pe care jurnalistul Emil Pojar l-a abordat este darul. De ce dam și primim daruri de Sfântul Nicolae, dar și de Crăciun.

Preotul Dumitru Vanca a…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: De prin TÂRGUL de Crăciun din Cluj adunate. „De urat am boteza/ Dar ni-i c-om abera”

Publicat

targ 1.jpg

Se apropie sărbătorile de iarnă. Clujul și-a pregătit arsenalul festiv și abia așteaptă să-i calce clujenii pragurile târgurilor de Crăciun. Bineînțeles, cine-și permite. Da’ uitatul e pe gratis, spune-o vorbă din bătrâni. Așa că, bine hrănit de-acasă ori cu buget predestinat evenimentului, cetățeanul urbei își ia familia și iese seara la bradul din Piața Unirii, la roata panoramică și la căsuțele îmbietoare.

Începând de anul ăsta, de…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Cel mai mic telefon din lume a fost introdus în Penitenciarul Aiud ascuns într-o ciocolată. Zanco, microtelefonul de 7 centimetri

Publicat

cel mai mic telefon din lume a fost introdus în

Zanco Fly este cel mai mic telefon din lume și ar fi fost creat special pentru a fi introdus în închisori.  Telefonul are opțiuni de disimulare a vocii. Asta face ca vocea unui deținut să nu fie recunoscută în convorbiri. 

Un astfel de telefon a fost trimis către un deținut închis în penitenciarul Aiud, iar modul în care fost ascuns este unul inedit. Cazul a fost făcut public într-o hotărâre la Judecătoria Aiud, în data de 28 noiembrie 2023.

Mai exact telefonul de 2…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe