Connect with us

Uncategorized

Trei primari din Olt şi-au pierdut mandatele, anul acesta, în urma unor condamnări sau incompatibilităţi

Publicat


primari olt

Trei primari din judeţul Olt şi-au pierdut mandatele anul acesta din cauza incompatibilităţii ori a unei condamnări definitive, ultimul caz de edil rămas fără mandat în anul 2019 fiind cel al primarului comunei Perieţi, Robert Vâlceleanu, condamnat definitiv la o pedeapsă de doi ani şi 10 luni de închisoare cu suspendare.

Potrivit prefectului judeţului Olt, Silviu Neacşu, instituţia pe care o conduce a emis ordin prin care se constată încetarea mandatului de primar al lui Robert Vâlceleanu din cauza unei condamnări definitive a acestuia, iar în celelalte cazuri a fost vorba de stări de incompatibilitate constatate de ANI, rămase definitive.

“Anul acesta au fost emise ordine prin care se constată încetarea mandatului de primar pentru trei primari din judeţul Olt – primarii localităţilor Crâmpoia şi Coteana, în prima parte a anului şi recent, pentru primarul comunei Perieţi”, a spus prefectul Silviu Neacşu.

Primarii din Crâmpoia şi Coteana, Ionel Mirea şi Vasile Costea, şi-au pierdut mandatul pe motiv de incompatibilitate, constatările ANI rămânând definitive. Primarul din Perieţi, Robert Vâlceleanu, a pierdut mandatul din cauza unei condamnări la închisoare cu suspendare, după ce în luna iunie Curtea de Apel Craiova a respins definitiv apelul declarat de edil împotriva unei soluţii de condamnare cu suspendare pronunţată de Judecătoria Slatina.

În anul 2018, primarul comunei Perieţi, Robert Vâlceleanu, a fost condamnat de Judecătoria Slatina, în primă instanţă, la o pedeapsă de doi ani şi 10 luni de închisoare cu suspendare în dosarul în care a fost trimis în judecată pentru delapidare.

Potrivit soluţiei pronunţate de Judecătoria Slatina, a fost contopită pedeapsa din cauza referitoare la delapidare cu o alta, definitivă, din 2016 privind conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice. Magistraţii au stabilit un termen de supraveghere de patru ani.

Ca pedeapsă complementară, Judecătoria Slatina a decis să-i interzică celui în cauză “exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi de a ocupa funcţia, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfăşura activitatea de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii – primar, pe o perioada de 4 ani de la rămânerea definitivă a prezentei sentinţe”.

Robert Vâlceleanu a fost reţinut în mai 2017, pentru 24 de ore, într-un dosar penal privind infracţiunile de delapidare şi fals intelectual, după ce edilul şi-ar fi însuşit bani din casierie în baza unor facturi fiscale şi chitanţe de la societăţi inactive.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina, din mai 2017, patru angajaţi ai Primăriei comunei Perieţi şi ordonatorul de credit (primarul) al instituţiei au fost inculpaţi într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunilor de delapidare şi fals intelectual.

Procurorii au stabilit că în perioada 2012-2014, cei cinci inculpaţi şi-au însuşit sume de bani din casieria primăriei, pentru care au prezentat facturi fiscale şi chitanţe de la societăţi inactive. Totodată, inculpaţii au întocmit state de plată pentru prestaţii sociale fictive şi au încasat banii. AGERPRES

Uncategorized

Un muncitor a căzut 12 metri de pe o schelă, în Brașov. Lucra la construcția unui bloc

Publicat

actiune politia santiere cluj

Un accident de muncă grav s-a petrecut vineri după-amiaza la Brașov. Un muncitor a căzut de pe o schelă, de la o înălțime de aproximativ 12 metri.

Potrivit IPJ Brașov, bărbatul, de aproximativ 50 de ani, se afla pe o schelă a unui bloc în construcție din zona bld. Griviței din municipiu, în momentul în care s-a dezechilibrat și a căzut.

Muncitorul a fost preluat și transportat la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale.

Polițiștii efectuează cercetări în vederea stabilirii cauzelor și împrejurărilor în care a avut loc incidentul.

foto: arhivă

Citește mai departe

EVENIMENT

Program prelungit de circulație a metroului, pentru partida de fotbal România-Suedia

Publicat

Circulaţia trenurilor de metrou va fi prelungită vineri cu o oră, ca urmare a desfăşurării partidei de fotbal dintre selecţionatele României şi Suediei, conform unui comunicat Metrorex remis AGERPRES.

“Ministerul Transporturilor şi Metrorex, alături de Federaţia Română de Fotbal, vin în sprijinul publicului participant la partida de fotbal dintre selecţionatele României şi Suediei, ce se va desfăşura pe stadionul “Arena Naţională” şi anunţă că vineri, 15 noiembrie 2019, trenurile vor circula, pe toate magistralele de metrou, după un program prelungit cu o oră”, se menţionează în comunicat.

Astfel, ultimele trenuri de metrou vor pleca de la staţiile capăt de magistrală la ora 00:30 pe Magistrala 1, Magistrala 2 şi Magistrala 3, respectiv la ora 00:45 pe Magistrala 4. Intervalul de succedare al trenurilor va fi de aproximativ 10-12 minute.

Partida de fotbal ce se va desfăşura în data de 15 noiembrie 2019 este un eveniment de interes public şi de importanţă naţională pentru calificarea la EURO 2020, precizează Metrorex. AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

Ministrul Sănătăţii asigură cadrele medicale că plata salariilor aferente lunii decembrie va fi realizată la timp

Publicat

Cadrele medicale vor primi la timp drepturile salariale aferente lunii decembrie, a dat asigurări marţi ministrul Sănătăţii, Victor Costache.

“Am avut o primă întâlnire cu ministrul Finanţelor Publice, în prezenţa premierului Ludovic Orban şi a vicepremierului Raluca Turcan, în care am discutat despre necesitatea unei rectificări bugetare pozitive pentru plata salariilor şi suplimentarea fondurilor Sănătăţii, astfel încât să nu existe discontinuităţi în derularea programelor şi proiectelor existente, precum şi în plata salariilor. Cadrele medicale vor primi drepturile salariale conform muncii prestate şi a prevederilor legale”, a declarat ministrul Sănătăţii, Victor Costache, potrivit unui comunicat remis presei marţi.

Premierul Ludovic Orban declara la finalul săptămânii trecute că nu sunt bani suficienţi pentru a încheia anul nici în ceea ce priveşte programele de sănătate şi nici în ceea ce priveşte bugetul CNAS.

“Rezultatul la rectificare va fi o evaluare a necesităţilor care vor fi identificate de domnul ministru împreună cu echipa sa. Încă nu vă putem spune o cifră. Cert este că nu sunt bani suficienţi pentru a încheia anul nici pe programe de sănătate, nici în ceea ce priveşte bugetul Casei. Şi aşa, evident, nu sunt bani de salarii”, spunea Orban, într-o conferinţă de presă la MS, unde a participat la preluarea mandatului de ministru al Sănătăţii de către Victor Costache.

Ministrul Sănătăţii a subliniat atunci, în context, că este necesară găsirea unei soluţii pentru o rectificare bugetară pozitivă, fiind necesară suma de aproximativ 4 miliarde de lei. În replică, premierul Orban îi răspundea: “Fiţi liniştit, domnule ministru, că deja am vorbit cu ministrul Finanţelor (despre rectificarea bugetară – n.r.)”. AGERPRES

Citește mai departe

Uncategorized

Jucării contrafăcute în valoare de aproape 150.000 lei, confiscate în Portul Constanţa Sud Agigea

Publicat

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie de mărfuri contrafăcute, pe numele unui cetăţean român, în urma descoperirii împreună cu lucrătorii vamali, într-un container sosit din China, a unor bunuri în valoare de peste 146.000 lei.

În luna octombrie, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au participat la controlul amănunţit efectuat la un container sosit din China de către lucrătorii vamali din cadrul Biroului Vamal Constanţa Sud, ce avea ca destinatar o societate comercială de pe raza municipiului Bucureşti.

În urma controlului, au fost descoperite 1392 jucării (maşinuţe) susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unor mărci cunoscute.

Astfel, poliţiştii de frontieră au extins cercetările şi, în urma confirmării din partea titularului de marcă a faptului că bunurile aduc atingere dreptului de proprietate intelectuală al unor mărci cunoscute, în data de 11.11.2019 s-au sesizat din oficiu sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate.

De asemenea, s-a stabilit faptul că administratorul firmei este o femeie, cetăţean român, în vârstă de 39 de ani.

Bunurile, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, ar fi avut valoarea totală de aproximativ 146.210 lei. Acestea au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Citește mai departe