Connect with us

Uncategorized

Trei primari din Olt şi-au pierdut mandatele, anul acesta, în urma unor condamnări sau incompatibilităţi

Publicat


primari olt

Trei primari din judeţul Olt şi-au pierdut mandatele anul acesta din cauza incompatibilităţii ori a unei condamnări definitive, ultimul caz de edil rămas fără mandat în anul 2019 fiind cel al primarului comunei Perieţi, Robert Vâlceleanu, condamnat definitiv la o pedeapsă de doi ani şi 10 luni de închisoare cu suspendare.

Potrivit prefectului judeţului Olt, Silviu Neacşu, instituţia pe care o conduce a emis ordin prin care se constată încetarea mandatului de primar al lui Robert Vâlceleanu din cauza unei condamnări definitive a acestuia, iar în celelalte cazuri a fost vorba de stări de incompatibilitate constatate de ANI, rămase definitive.

“Anul acesta au fost emise ordine prin care se constată încetarea mandatului de primar pentru trei primari din judeţul Olt – primarii localităţilor Crâmpoia şi Coteana, în prima parte a anului şi recent, pentru primarul comunei Perieţi”, a spus prefectul Silviu Neacşu.

Primarii din Crâmpoia şi Coteana, Ionel Mirea şi Vasile Costea, şi-au pierdut mandatul pe motiv de incompatibilitate, constatările ANI rămânând definitive. Primarul din Perieţi, Robert Vâlceleanu, a pierdut mandatul din cauza unei condamnări la închisoare cu suspendare, după ce în luna iunie Curtea de Apel Craiova a respins definitiv apelul declarat de edil împotriva unei soluţii de condamnare cu suspendare pronunţată de Judecătoria Slatina.

În anul 2018, primarul comunei Perieţi, Robert Vâlceleanu, a fost condamnat de Judecătoria Slatina, în primă instanţă, la o pedeapsă de doi ani şi 10 luni de închisoare cu suspendare în dosarul în care a fost trimis în judecată pentru delapidare.

Potrivit soluţiei pronunţate de Judecătoria Slatina, a fost contopită pedeapsa din cauza referitoare la delapidare cu o alta, definitivă, din 2016 privind conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice. Magistraţii au stabilit un termen de supraveghere de patru ani.

Ca pedeapsă complementară, Judecătoria Slatina a decis să-i interzică celui în cauză “exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi de a ocupa funcţia, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfăşura activitatea de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii – primar, pe o perioada de 4 ani de la rămânerea definitivă a prezentei sentinţe”.

Robert Vâlceleanu a fost reţinut în mai 2017, pentru 24 de ore, într-un dosar penal privind infracţiunile de delapidare şi fals intelectual, după ce edilul şi-ar fi însuşit bani din casierie în baza unor facturi fiscale şi chitanţe de la societăţi inactive.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina, din mai 2017, patru angajaţi ai Primăriei comunei Perieţi şi ordonatorul de credit (primarul) al instituţiei au fost inculpaţi într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunilor de delapidare şi fals intelectual.

Procurorii au stabilit că în perioada 2012-2014, cei cinci inculpaţi şi-au însuşit sume de bani din casieria primăriei, pentru care au prezentat facturi fiscale şi chitanţe de la societăţi inactive. Totodată, inculpaţii au întocmit state de plată pentru prestaţii sociale fictive şi au încasat banii. AGERPRES

Uncategorized

VIDEO: Reacția petrecăreților de la Electric Castle, după ce Tommy Cash a pus manele

Publicat

sursa foto: Electric Castle/ Facebook

Spectatorii prezenți vineri la renumitul festival Electric Castle de la Castelul Bunffy din Bonțida au avut parte de un moment inedit, după ce DJ-ul estonian Tommy Cash a inclus în reprezentația sa o manea. Este vorba despre piesa ”Așa sunt zilele mele” de Adi Minune, cea care a putut fi ascultată și acum cateva zile, la Festivalul de la Constanța ”Neversea”.

Imediat după prestatia DJ-ului pe scenă, organizatorii festivalului au anunțat că a fost ultima sa reprezentație la Electic Castle: ”Mulțumim, Tommy Cash pentru ultima ta reprezentație Electric Castle” – este mesajul publicat pe Facebook de organizatori.

Astfel, DJ-ul are interzis deocamdată la festival, deși reacția publicului, luat prin surprindere, a fost una entuziastă, cei prezenți char au fredonat melodia.

Festivalul din Bonțida se va încheia duminică.

 

 

Citește mai departe

EVENIMENT

O femeie și doi copii au ajuns la spital, după accident rutier la Huedin – Cluj

Publicat

masina rasturnata huedin

O maşină în care se aflau trei copii şi o femeie s-a răsturnat, miercuri, la ieşirea din orașul Huedin – județul Cluj.

O autospecială cu modul de descarcerare și un echipaj SMURD au intervenit pentru a gestiona o situație de urgență ca urmare a unui accident rutier care a avut loc la ieșirea din orașul Huedin, miercuri, 17 iulie, în jurul orei 12.50.

Echipajele de pompieri au găsit un autoturism răsturnat în afara părți carosabile, fără a fi persoane blocate înăuntru.

Au fost consultați de către echipajul SMURD trei copii și o femeie, dintre care femeia în vârstă de aproximativ 30 de ani, și doi copii, un băiat de 6 ani și o fetiță de 9 ani, au fost transportați cu afecțiuni ușoare la spital, pentru investigații suplimentare.

Citește mai departe

Uncategorized

Ministerul Mediului suplimentează cu 15 milioane de lei Programul ”Rabla Plus”, începând de luni, 15 iulie

Publicat

rabla

Toate tichetele pentru persoane fizice disponibile în “Rabla Plus” au fost epuizate după patru luni de la demararea programului şi, ca atare, bugetul va fi suplimentat începând de luni, 15 iulie, cu suma de 15 milioane de lei, a anunţat Ministerul Mediului, într-un comunicat transmis vineri AGERPRES.

“Iată că decizia Guvernului de a transforma România într-un etalon al eco-mobilităţii, la nivel european, s-a dovedit una câştigătoare. În premieră, în doar patru luni de la lansare, bugetul programului ‘Rabla Plus’ pentru persoane fizice a fost consumat în întregime, cu 334 de rezervări. Acest lucru este îmbucurător, mai ales în contextul discuţiilor despre reducerea emisiilor şi îmbunătăţirea calităţii aerului pe care le-am avut, ieri şi astăzi, în cadrul Consiliului miniştrilor mediului de la Helsinki. Aceste deziderate s-au aflat printre priorităţile Preşedinţiei României la Consiliul UE şi iată că ţara noastră livrează rezultate concrete. Şi pentru că apetitul românilor pentru maşini curate este în creştere, am decis să suplimentăm bugetul ‘Rabla Plus’ pentru persoane fizice cu încă 15 milioane de lei, începând de luni. Ne dorim ca şi această nouă alocare să fie consumată până la sfârşitul anului”, a declarat viceprim-ministrul şi ministrul mediului, Graţiela Gavrilescu.

Potrivit ministerului de resort, în cadrul Programului “Rabla Plus”, românii pot beneficia de un ecotichet de 45.000 lei, dar care să nu reprezinte mai mult de 50% din preţul de comercializare al unui autovehicul nou, pur electric.

În cazul achiziţionării unui autovehicul nou, electric, plug-in, cu sursă de alimentare externă, cumpărătorul poate primi 20.000 lei, dar nu mai mult de 50% din preţul de comercializare al autovehiculului. Acest tip de autovehicul hibrid trebuie să genereze o cantitate de emisii de CO2 mai mică de 50 g/km (maximum 70 g CO2/km, conform standardului WLTP).

Accesarea programului nu este condiţionată de casarea şi radierea unui autovehicul uzat, însă prima de casare oferită în cadrul Programului “Rabla Clasic” se poate cumula cu ecotichetul prevăzut de extensia “Rabla Plus”.

În cazul în care solicitantul casează o maşină mai veche de opt ani şi decide să achiziţioneze un autovehicul nou electric, beneficiază atât de prima de casare de 6.500 lei, cât şi de ecotichetul de 45.000 lei.

Totodată, în situaţia achiziţionării unui autovehicul electric hibrid plug-in, cumpărătorul va încasa atât prima de casare de 6.500 de lei, cât şi ecotichetul în valoare de 20.000 de lei. AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO: Iarnă în miezul verii. La Bâlea Lac a nins viscolit cu tunete și fulgere. Pe Vârful Omu în Bucegi, temperaturi negative

Publicat

ninsoare

Răcirea bruscă din ultimele zile s-a accentuat, astfel că la munte, în mai multe zone din țară, a nins, iar temperaturile au coborât până la valori mult sub zero grade Celsius, vreme neobișnuită pentru această perioadă din an.

În Munții Bucegi, pe Vârful Omu, temperatura a coborât sub zero grade și a nins viscolit. În doar câteva ore, s-a așternut un strat nou de zăpadă de 3-4 centimetri.

Citește și Fenomene extreme: Ninsoare în plină vară pe Vârful Pietrosu Rodnei din Maramureș

Un fenomen meteorologic neobișnuit a avut  și la Bâlea Lac, unde a nins cu… tunete și fulgere.

La începutul săptămânii a nins și pe Vârful Pietrosu Rodnei din Maramureș.

Temperaturi scăzute se înregistrează de obicei la munte și în perioada verii, însă foarte rar în luna iulie.

sursa foto/ video: facebook/ Sergiu Serge

Citește mai departe