Connect with us

ACTUALITATE

Tu știi în ce mediu trăiești? Vezi care sunt cele mai periculoase bacterii!

Publicat

foto: huffingtonpost.com

Fiți cu băgare de seamă la mediul în care trăiți și păziți-vă! Unele bacterii ne pot pune în pericol viața pentru că dezvoltă boli, care, dacă nu sunt tratate la timp, pot cauza moartea.

Clickpentrufemei.ro face o trecere în revistă a celor mai periculoase dintre ele, după ce Organizația Mondială a Sănătății a publicat lista bacteriilor care au provocat cele mai multe decese în întreaga lume. Acinetobacterul, Stafilococul auriu, Salmonela sunt câteva dintre ele.

Potrivit sursei citate, Acinetobacter este probabil cea mai rezistentă bacterie la ora actuală. Este „păcătoasă” pentru că dă naștere unor anticorpi rezistenți la medicamente, maifestându-se ca o pneumonie agresivă, însoțită de o infecție puternică a tractului urinar. Ca rezultat, descoperirea medicamentului care să lupte împotriva bacteriei este o prioritate în laboratoarele din întreaga lume.

Enterobacteriaceae – face parte dintr-o familie de microorganisme ale căror boli vizează în special sistemul digestiv și excretor, cele mai afectate fiind colonul, stomacul și intestinele. Acest grup de bacterii periculoase este responsabil de gastroenterita infantilă, salmonela, febra tifoidă și dizenterie. Este important de știut că multe dintre aceste bacterii periculoase au o mare rezistență la penicilină.

Salmonela este o formă de Enterobacteriacea, având perioada de incubație de la o săptămână și până la aproape o lună. Provoacă simptome precum febră, vărsături, diaree și durere intensă de stomac. După incubație, simptomele pot dura până la 2 luni în cele mai grave cazuri. Salmonela poate supraviețui pentru perioade lungi de timp în alimente precum untul, laptele și ciocolata.

Stafilococul auriu poate provoca, la rându-i, probleme la nivelul pielii, sistemului respirator și sistemului digestiv. Printre afecțiunile pe care le poate provoca acest microorganism se numără: conjunctivita, celulita infecțioasă, meningita, pneumonia, sepsis (o infecție-purulentă septic care afectează sângele).

Heliobacteria atacă exclusiv stomacul. În general, infectează mucoasa gastrică și generează balonare și poate cauza gastrită, colită iritată, ulcer, limfom. În unele cazuri, oamenii contractă această bacterie, iar simptomele nu sunt prezente o perioadă lungă de timp. Ea poate fi transmisă prin salivă, fecale și placa dentară.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

FOTO: O gospodărie din Frumușica a fost la un pas să se facă scrum

Publicat

foto: o gospodărie din frumușica a fost la un pas

Publicitate

Un incendiu de vegetație uscată a pus în pericol o gospodărie din localitatea Boscoteni, comuna Frumușica. Casa și o anexă au fost la un pas de a fi cuprinse de flăcări. Pompierii de la Punctul de Lucru Flămânzi au acționat rapid și au stins incendiul înainte ca acesta să se extindă.

Au ars aproximativ 500 de metri pătrați de vegetație uscată. Cauza probabilă a incendiului a fost stabilită ca fiind folosirea focului deschis în spații…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO Lecții de curaj și prietenie: Jandarmii botoșăneni, aproape de tinerii români din diaspora

Publicat

foto lecții de curaj și prietenie: jandarmii botoșăneni, aproape de

Publicitate

În această după-amiază, jandarmii botoșăneni s-au întâlnit cu participanții la prima serie a celei de-a XVI-a ediții a Programului de Tabere ARC, destinat elevilor, studenților și tinerilor români din afara granițelor țării.

Centrul de Agrement Codrii de Aramă de la Agafton este una din cele nouă locații din România in care se desfășoară Programul de Tabere ARC 2025, organizat la nivel național de către Departamentul pentru Românii de…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

VIDEO Sub ocrotirea Sfântului Ștefan cel Mare: Lumina care veghează peste Cătămărăști Deal

Publicat

video sub ocrotirea sfântului Ștefan cel mare: lumina care veghează

Publicitate

Două zile de rugăciune, jertfă și bucurie duhovnicească în inima unei comunități unite prin credință

În fiecare suflet de român, în ziua de 2 iulie, se aprinde o flacără veche și totuși neîntrerupt vie, aceea a dragostei și evlaviei față de Sfântul Voievod Ștefan cel Mare. În Cătămărăști Deal, această flacără nu este doar simbolică, ci arde în inimile a zeci de credincioși care se adună, an de an, pentru a-l cinsti pe cel care a…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Ziua Școlii la Liceul Tehnologic „Ștefan cel Mare și Sfânt” Vorona: O sărbătoare a recunoștinței, mândriei și speranței

Publicat

ziua Școlii la liceul tehnologic „Ștefan cel mare și sfânt”

Publicitate

Astăzi, curtea Liceului Tehnologic „Ștefan cel Mare și Sfânt” din Vorona a fost plină de emoție, culoare și forfotă veselă. Elevi, profesori, părinți și invitați de la Inspectoratul Școlar al Județului Botoșani au celebrat împreună Ziua Școlii, un moment devenit tradiție, în care comunitatea se strânge să-și cinstească trecutul și să-și afirme valorile.

Sărbătoarea a început cu un moment solemn: un tedeum de mulțumire pentru…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe