ACTUALITATE
Tu știi în ce mediu trăiești? Vezi care sunt cele mai periculoase bacterii!
Fiți cu băgare de seamă la mediul în care trăiți și păziți-vă! Unele bacterii ne pot pune în pericol viața pentru că dezvoltă boli, care, dacă nu sunt tratate la timp, pot cauza moartea.
Clickpentrufemei.ro face o trecere în revistă a celor mai periculoase dintre ele, după ce Organizația Mondială a Sănătății a publicat lista bacteriilor care au provocat cele mai multe decese în întreaga lume. Acinetobacterul, Stafilococul auriu, Salmonela sunt câteva dintre ele.
Potrivit sursei citate, Acinetobacter este probabil cea mai rezistentă bacterie la ora actuală. Este „păcătoasă” pentru că dă naștere unor anticorpi rezistenți la medicamente, maifestându-se ca o pneumonie agresivă, însoțită de o infecție puternică a tractului urinar. Ca rezultat, descoperirea medicamentului care să lupte împotriva bacteriei este o prioritate în laboratoarele din întreaga lume.
Enterobacteriaceae – face parte dintr-o familie de microorganisme ale căror boli vizează în special sistemul digestiv și excretor, cele mai afectate fiind colonul, stomacul și intestinele. Acest grup de bacterii periculoase este responsabil de gastroenterita infantilă, salmonela, febra tifoidă și dizenterie. Este important de știut că multe dintre aceste bacterii periculoase au o mare rezistență la penicilină.
Salmonela este o formă de Enterobacteriacea, având perioada de incubație de la o săptămână și până la aproape o lună. Provoacă simptome precum febră, vărsături, diaree și durere intensă de stomac. După incubație, simptomele pot dura până la 2 luni în cele mai grave cazuri. Salmonela poate supraviețui pentru perioade lungi de timp în alimente precum untul, laptele și ciocolata.
Stafilococul auriu poate provoca, la rându-i, probleme la nivelul pielii, sistemului respirator și sistemului digestiv. Printre afecțiunile pe care le poate provoca acest microorganism se numără: conjunctivita, celulita infecțioasă, meningita, pneumonia, sepsis (o infecție-purulentă septic care afectează sângele).
Heliobacteria atacă exclusiv stomacul. În general, infectează mucoasa gastrică și generează balonare și poate cauza gastrită, colită iritată, ulcer, limfom. În unele cazuri, oamenii contractă această bacterie, iar simptomele nu sunt prezente o perioadă lungă de timp. Ea poate fi transmisă prin salivă, fecale și placa dentară.
Citește mai mult pe Botosani24.ro