Connect with us

ACTUALITATE

Tu știi în ce mediu trăiești? Vezi care sunt cele mai periculoase bacterii!

Publicat

foto: huffingtonpost.com

Fiți cu băgare de seamă la mediul în care trăiți și păziți-vă! Unele bacterii ne pot pune în pericol viața pentru că dezvoltă boli, care, dacă nu sunt tratate la timp, pot cauza moartea.

Clickpentrufemei.ro face o trecere în revistă a celor mai periculoase dintre ele, după ce Organizația Mondială a Sănătății a publicat lista bacteriilor care au provocat cele mai multe decese în întreaga lume. Acinetobacterul, Stafilococul auriu, Salmonela sunt câteva dintre ele.

Potrivit sursei citate, Acinetobacter este probabil cea mai rezistentă bacterie la ora actuală. Este „păcătoasă” pentru că dă naștere unor anticorpi rezistenți la medicamente, maifestându-se ca o pneumonie agresivă, însoțită de o infecție puternică a tractului urinar. Ca rezultat, descoperirea medicamentului care să lupte împotriva bacteriei este o prioritate în laboratoarele din întreaga lume.

Enterobacteriaceae – face parte dintr-o familie de microorganisme ale căror boli vizează în special sistemul digestiv și excretor, cele mai afectate fiind colonul, stomacul și intestinele. Acest grup de bacterii periculoase este responsabil de gastroenterita infantilă, salmonela, febra tifoidă și dizenterie. Este important de știut că multe dintre aceste bacterii periculoase au o mare rezistență la penicilină.

Salmonela este o formă de Enterobacteriacea, având perioada de incubație de la o săptămână și până la aproape o lună. Provoacă simptome precum febră, vărsături, diaree și durere intensă de stomac. După incubație, simptomele pot dura până la 2 luni în cele mai grave cazuri. Salmonela poate supraviețui pentru perioade lungi de timp în alimente precum untul, laptele și ciocolata.

Stafilococul auriu poate provoca, la rându-i, probleme la nivelul pielii, sistemului respirator și sistemului digestiv. Printre afecțiunile pe care le poate provoca acest microorganism se numără: conjunctivita, celulita infecțioasă, meningita, pneumonia, sepsis (o infecție-purulentă septic care afectează sângele).

Heliobacteria atacă exclusiv stomacul. În general, infectează mucoasa gastrică și generează balonare și poate cauza gastrită, colită iritată, ulcer, limfom. În unele cazuri, oamenii contractă această bacterie, iar simptomele nu sunt prezente o perioadă lungă de timp. Ea poate fi transmisă prin salivă, fecale și placa dentară.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Salariu majorat la cerere! Când și cum să ceri o mărire de salariu la orice firmă din România, ca să nu fii refuzat niciodată

Publicat

salariu majorat la cerere! când și cum să ceri o

Publicitate

Ai ajuns în punctul în care știi că meriți mai mulți bani. Muncești din greu, ai rezultate bune, colegii te respectă, șefii se bazează pe tine, dar… salariul tău a rămas același. Nu-i așa că e frustrant? Asta pentru că mărirea de salariu nu vine de la sine. Trebuie să o ceri, dar să știi exact când și cum să o faci, ca să nu fii refuzat. Nu e vorba doar de noroc, ci de strategie. Dacă ai abordarea potrivită, vei pleca din biroul șefului…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

MOMENTUL DE CULTURĂ. CU GEORGICĂ MANOLE (339)

Publicat

momentul de culturĂ. cu georgicĂ manole (339)

Publicitate

O rubrică realizată de profesor Georgică Manole, scriitor, epigramist

 

DIN CAIETUL MEU DE ÎNSEMNĂRI

 

Daniel Sur, în „Apostrof” nr. 5 din 2019, reluând o idee a lui Yuval Noah Harari despre viitorul omului: „…crede că principala boală de care va suferi omul într-un viitor imediat este irelevanţa. Că omul va deveni inutil…”;

 

Publicitate

Constantin…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Botoșani: Bani pentru consolidarea seismică a unei unități medicale din județul Botoșani

Publicat

botoșani: bani pentru consolidarea seismică a unei unități medicale din

Publicitate

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației alocă suma de 16.487.522,20 lei pentru lucrările de consolidare în vederea reducerii riscului seismic la clădirea Sanatoriului de Neuropsihiatrie din satul Podriga, comuna Drăgușeni (jud. Botoșani) – a anunțat ministrul Cseke Attila.

‘Avem toate premisele administrative, organizatorice și financiare ca să implementăm programe de investiții pe consolidare de risc seismic, avem sute de…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

„Invitatul Zilei” la Botosani24.ro: Claudiu Ilaș, primarul comunei Dângeni

Publicat

„invitatul zilei” la botosani24.ro: claudiu ilaș, primarul comunei dângeni

Publicitate

„Invitatul Zilei” la Interviurile Botosani24.ro a fost astăzi Claudiu Ilaș, primarul comunei Dângeni.

Claudiu Ilaș a vorbit despre investițiile care se fac în comuna Dângeni cu bani de la Uniunea Europeană, prin PNRR, dar și prin Programul Național „Anghel Saligny” , Compania Națională de Investii, AFM sau chiar cele din PNDL2. A vorbit despre drumuri, despre frețelele de apă și chiar despre reluarea proiectelor pentru a aduce gaz metan în…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe