Connect with us

ACTUALITATE

Ucraina spune că armele occidentale fac diferența, dar are nevoie de mai mult

Publicat

ucraina razboi
fotografie cu caracter ilustrativ

Furnizarea de arme occidentale de înaltă precizie ajută Ucraina să încetinească invazia Rusiei, dar volumul de arme nu este suficient, iar soldații au nevoie de timp pentru a se adapta la utilizarea acestora, a declarat vineri un înalt oficial ucrainean din domeniul securității, conform Reuters.

Kievul a declarat la sfârșitul lunii trecute că a primit sisteme de rachete HIMARS fabricate în SUA și de atunci le-a lăudat pentru succesele de pe câmpul de luptă, cum ar fi distrugerea depozitelor și a posturilor de comandă rusești, precum și alungarea trupelor ruse de pe Insula Șerpilor.

„Când au venit, mașinăria de război rusă a putut să simtă instantaneu efectul”, a declarat Oleksiy Danilov, secretar al Consiliului pentru Securitate Națională și Apărare, într-un interviu acordat Reuters la Kiev. „Ceea ce ei (rușii) voiau să facă în trei zile, acum fac în două sau o săptămână și jumătate”.

Dar primirea unui ajutor militar occidental sporit este vitală pentru Ucraina, care se pregătește pentru un asalt rus asupra regiunii estice Donețk.

Săptămâna trecută, Moscova și-a folosit superioritatea numerică zdrobitoare în materie de artilerie pentru a revendica controlul asupra regiunii învecinate Luhansk.

Ucraina spune că armele occidentale fac diferența, dar are nevoie de mai mult: Bătălia pentru Luhansk a scos la iveală lipsa de muniție a Kievului

Bătălia pentru Luhansk, pe care unii comandanți au comparat-o cu luptele lente și crâncene din Primul Război Mondial, a scos la iveală lipsa de muniție a Kievului pentru artileria din epoca sovietică, spun analiștii militari, ceea ce sporește importanța livrărilor occidentale.

„Problema în prezent este că ne-a rămas foarte mult armament sovietic, care folosește obuze de calibru 122 mm și 152 mm. Nu există multe (astfel de obuze) în lume, așa că trecem printr-o tranziție către calibrul de 155 mm al NATO”, a declarat Danilov.

Întrebat dacă Occidentul ar putea încerca să împingă Ucraina să accepte o încetare a focului cu Rusia dacă Moscova reușește să captureze restul Donbasului, Danilov a spus că speră ca Occidentul să rămână unit în spatele Kievului.

„Dacă există o fractură în unitate, poate apărea o situație diferită”, a spus el, adăugând că, în orice caz, orice acord cu Moscova va trebui să aibă sprijinul poporului ucrainean.

În ciuda faptului că a lăudat ajutorul militar occidental, el a recunoscut că soldații au nevoie de timp pentru a învăța cum să folosească armele.

„Acesta este un proces – nu poți să iei o armă și să știi cum să o folosești într-o jumătate de oră”.

(sursa: Mediafax)

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

,,Sacrul în artă”, expoziție la Muzeul Ștefănești

Publicat

fb img 1714127943595 1000x600.jpg

Publicitate

Muzeul Judetean Botosani, Secția de Artă Plastică – Etnografie organizează expoziția intitulată „Sacrul în artă”.

Într-o perioadă cu profunde valențe spirituale, demersul expozițional devine un gest firesc de pioșenie în fața divinității, concretizat prin aducerea în fața publicului a unui număr de 13 icoane din patrimoniul etnografic al Muzeului Județean Botoșani, precum și a lucrărilor semnate de artiștii vizuali Anca și Alina Albătoaie, Constantin Livadaru, Florin Grosu, Bebe Hetriuc, Ioana-Gina Poleac, Liviu Șoptelea, Cristina Turiceanu, Marius Vatamanu și Karmen Zaharia. Expoziția, etalată la #Muzeul „#Ștefan_Luchian”…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

14 mai, ultima zi în care se mai pot face înscrieri la școala de agenți de poliție în 2024. Acte, calendar, condiții candidați

Publicat

academia de politie.jpg

Publicitate

Școala de Agenți de Poliție a anunțat că până pe 14 mai, cei interesați să devină agenți de poliție sunt invitați să trimită cereri de înscriere. Există un total de 1880 de locuri disponibile la cele trei școli postliceale. Procesul de admitere are loc în perioada aprilie – iulie, relatează alba24.ro. Cererile de înscriere trebuie trimise la inspectoratele de poliție județene, în funcție de domiciliu.

Înscrierile se fac doar electronic (cerere de înscriere trimisă prin e-mail la IPJ, compartiment resurse umane) până în 14 mai. Apoi, până în 21 mai se depun actele pentru dosarele de recrutare, tot la inspectoratele de poliție.

Proba…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Botoșani: Amenzi pentru șoferi depistați cu microbuzul ticsit cu călători

Publicat

maxi 696x555 1.jpg

Publicitate

În cadrul activităților desfășurate a fost verificată legalitatea transportatorilor de persoane, prilej cu care au fost depistate două microbuze de transport călători, care aveau peste 22 de persoane, respectiv peste 16 persoane în plus față de numărul de locuri.

 

Cei doi conducători auto au fost sancționați contravențional cu amendă în cuantum de 8.000 de lei fiecare, iar persoanele care erau în plus au coborât și au așteptat un nou transport pentru a se deplasa la destinație.

Publicitate

Fotografie cu caracter ilustrativ


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Botoșani: Sute de mii de euro aruncați pe un centru pentru sinistrați într-o zonă fără calamități. „E frumos tare, dar gol”

Publicat

index 9 1000x600.webp.webp

Publicitate

Autoritățile locale din Cândești au ridicat, cu 700.000 de euro, un centru pentru sinistrați în caz de calamități naturale, care zace nefolosit de doi ani. Clădirea urma să adăpostească potențiali sinistrați într-o zonă unde s-au înregistrat inundații o singură dată în trei decenii, scrie ADEVĂRUL.

Comuna Cândești se află pe malul stâng al Siretului, la granița cu județul Suceava și la aproximativ 50 de kilometri de municipiul Botoșani. Este o zonă frumoasă care a făcut cândva parte din Bucovina Habsburgică renumită mai ales pentru bisericile din lemn și peisajele absolut superbe din lunca Siretului. Comuna a ajuns însă faimoasă și…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe