ACTUALITATE
UE estimează că până la 80% din populație a avut COVID

Comisia Europeană estimează că între 60% și 80% din populația UE a fost infectată cu COVID-19, de la începutul pandemiei, în februarie 2020.
Guvernele Uniunii Europene ar trebui să intensifice imunizarea copiilor împotriva COVID-19, au declarat oficiali europeni, precizând că sunt făcute planuri de dezvoltare a unor antivirale, anunță Reuters.
„Se estimează că între 60% și 80% din populația UE a a avut COVID”, a declarat Stella Kyriakides, comisarul european pentru sănătate, în cadrul unei conferințe de presă.
Agenția de sănătate publică a UE a precizat că, până în prezent, cazurile raportate au acoperit aproximativ 30% din populația europeană, dar dacă se adaugă infecțiile neraportate, numărul cazurilor ar putea ajunge la 350 de milioane, adică aproximativ 77% din populația europeană.
Având în vedere scăderea recentă a infecțiilor și a deceselor legate de COVID-19, UE renunță treptat la testarea în masă și la raportarea cazurilor, a spus Kyriakides.
Sunt probabile noi valuri de COVID-19
Dar sunt probabile noi valuri de COVID-19, deoarece se așteaptă ca virusul să continue să sufere mutații și, prin urmare, țările ar trebui să aibă în vigoare planuri pentru a trece din nou la modul de urgență și ar trebui să intensifice vaccinările, a declarat Comisia.
Într-un document care prezintă strategia, Bruxelles-ul a îndemnat guvernele să continue să facă presiuni pentru imunizarea celor nevaccinați, în special a copiilor înainte de începerea noului semestru școlar din toamnă.
Ratele de imunizare sunt sub 15% în rândul copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 9 ani, cel mai tânăr grup de vârstă pentru care vaccinurile COVID-19 au fost autorizate în Europa.
De asemenea, Comisia a declarat că ar putea sprijini dezvoltarea de noi medicamente împotriva COVID-19, în special antivirale care să fie mai ușor de depozitat și de administrat.
UE „va explora posibilitățile de sprijinire a proiectelor
UE „va explora posibilitățile de sprijinire a proiectelor care vizează dezvoltarea de antivirale”, se arată în document.
Pilulele antivirale împotriva COVID-19 dezvoltate de Pfizer și Merck & Co au fost aprobate pentru utilizare în UE. Însă adoptarea lor a fost limitată până în prezent, din mai multe motive, printre care se numără încetinirea pandemiei, prețurile ridicate și procedurile naționale complicate de prescriere a acestora.
De asemenea, executivul UE a declarat că va depune eforturi pentru a sprijini dezvoltarea următoarei generații de vaccinuri COVID-19, care, potrivit așteptărilor sale, va oferi o protecție mai solidă și mai durabilă împotriva infecției sau a transmiterii.
(sursa: Mediafax)
Știrile Romania24.ro pot fi urmărite și pe Google News
ACTUALITATE
Noua taxă auto pentru mașinile poluante va fi stabilită de PRIMĂRII. Anunțul ministrului Finanțelor

Citește mai mult pe Botosani24.ro
ACTUALITATE
Comunele Albești și Coțușca vor avea centrale fotovoltaice proprii. Investiții în energie verde din Fondul pentru Modernizare

Citește mai mult pe Botosani24.ro