Connect with us

EVENIMENT

Un avocat din Giurgiu a atacat un tânăr, cu o macetă. A fost reținut pentru tentativă la omor

Publicat

arestat catuse

Un avocat din Giurgiu a fost reținut, luni și este cercetat de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti pentru tentativă la omor, după ce a atacat un tânăr cu o macetă, lovindu-l de mai multe ori.

Potrivit procurorilor, în ziua de 13.04.2020, în jurul orelor 17.00 – 17.30, în municipiul Giurgiu, în loc public, pe fondul unei discuţii contradictorii, inculpatul, avocat în cadrul Baroului Giurgiu, prin utilizarea unui cuţit de vânătoare, de tip macetă, a aplicat, în mod repetat, mai multe lovituri persoanei vătămate, un bărbat în vârstă de 26 de ani, fiind vizate zone vitale ale acesteia, una dintre lovituri cauzându-i persoanei vătămate leziuni traumatice în zona umărului drept.

De asemenea, în aceleaşi împrejurări, inculpatul a proferat ameninţări la adresa persoanelor prezente la locul faptei, acţiunea acestuia fiind de natură a tulbura ordinea şi liniştea publică.

Faţă de inculpat, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti a dispus măsura reţinerii pe o durată de 24 de ore şi a sesizat Curtea de Apel Bucureşti cu propunerea de arestare preventivă.

”Precizăm că activităţile procedurale efectuate în timpul urmăririi penale sunt reglementate de Codul de Procedură Penală şi au drept scop administrarea probatoriului cu respectarea drepturilor şi garanţiilor procesuale, precum şi a principiului prezumţiei de nevinovăţie”, transmit reprezentanții Parchetului.

Urmărește știrile romania24.ro pe Google News


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

EVENIMENT

Peste 300 de cazuri de gripă clinică raportate în România în ultima săptămână

Publicat

Institutul Naţional de Sănătate Publică informează joi că, în săptămâna 9 – 15 mai, au fost raportate 323 de cazuri de gripă clinică, faţă de 23 înregistrate în aceeaşi perioadă a anului trecut.

În acelaşi interval au fost raportate trei cazuri de infecţii respiratorii acute severe (SARI), cu patru mai puţine faţă de săptămâna precedentă şi cu două mai multe faţă de aceeaşi perioadă a sezonului trecut.

La nivel naţional, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripă clinică, IACRS şi pneumonii) a fost de 36.933, de 1,3 ori mai mare comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent (27.409) şi cu 5,9% mai mică comparativ cu cel din săptămâna anterioară (34.862).

Până în prezent au fost înregistrate trei decese confirmate cu virus gripal.

Conform INSP, până pe 15 mai, au fost vaccinate antigripal cu ser distribuit de Ministerul Sănătăţii 1.520.477 persoane din grupele la risc.

sursa: Agerpres

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Pedepse DURE pentru cazurile de cruzime faţă de animale

Publicat

 Amenzile pentru cazurile de cruzime faţă de animale, triple începând de azi. Totodată, se dublează și chiar triplează limitele maxime ale pedepsei cu închisoarea. Zoofilia se pedepsește cu închisoare de la 2 la 7 ani.

Azi intră în vigoare noile prevederi legale privind protecția animalelor, care stabilesc sancțiuni mai aspre pentru cei care comit orice act de cruzime sau violenţă asupra acestora.

Noua lege prevede majorarea limitelor speciale ale pedepselor și ale amenzilor.

Astfel, conform noilor prevederi, se dublează și chiar triplează cuantumul amenzilor contravenționale și limitele maxime ale pedepsei cu închisoarea.

Potrivit noului text de lege:

Se pedepsesc cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă intervenţiile chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal sau altor scopuri necurative, cum ar fi codotomia, cuparea urechilor, secţionarea corzilor vocale, ablaţia ghearelor, coltilotul ciocului şi dinţilor.

Se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă despărţirea puilor de mamă până la vârsta de minimum opt săptămâni de viaţă, în vederea comercializării, exceptând îndepărtarea puilor de mamă înainte de perioada minimă specifică speciei pentru înţărcare.

Se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă folosirea de animale vii pentru dresajul animalelor sau pentru a le controla agresivitatea, dacă le creează suferinţă.

De asemenea, se pedepsește cu închisoare de la un an la 5 ani sau cu amendă folosirea animalelor sălbatice aparţinând subîncrengăturii vertebrate, indiferent de gradul de îmblânzire, născute în captivitate sau capturate din natură, în spectacole de circ, circuri ambulante, caravane şi trupe de artişti ambulanţi, precum şi în orice alte tipuri de spectacole similare.

Se pedepsește cu închisoare de la un an la 5 ani sau cu amendă folosirea armelor cu tranchilizant asupra animalelor în alte situaţii decât pentru imobilizarea acestora.

Se pedepsesc cu închisoare de la un an la 5 ani sau cu amendă practicarea tirului pe animale domestice sau pe animale sălbatice captive și rănirea cu intenţie a animalelor.

Totodată, se pedepsesc cu închisoare de la 2 la 7 ani uciderea animalelor, cu intenţie, fără drept, schingiuirea animalelor, organizarea de lupte între animale sau cu animale și zoofilia.

Pedepse DURE pentru cazurile de cruzime faţă de animale: Elementul de noutate adus de Legea 138/2022 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 205/2004 este zoofilia

Elementul de noutate adus de Legea 138/2022 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 205/2004 este zoofilia, care a fost reglementată în dreptul național, reprezintă infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 2 la 7 ani.

Majorarea limitelor speciale este necesară, întrucât acesta creează premisele responsabilizării cetăţenilor, prin încadrarea faptei într-o categorie superioară a pericolului social.

De asemenea, în cazul condamnării pentru una dintre infracțiunile prevăzute de textul de lege, instanța poate dispune, ca pedeapsă complementară, interdicția de a deține animale, pentru o perioadă de la un an la 5 ani.

Pedepse DURE pentru cazurile de cruzime faţă de animale: care este rolul pedepselor  complementare este de responsabilizare

Din punct de vedere social, rolul pedepselor complementare este de responsabilizare a celui care a fost condamnat pentru o faptă de natură penală.

Dacă în vechea formă a actului normativ, limitele speciale ale amenzii contravenționale erau cuprinse între 1.000 de lei și 3.000 de lei, de acum înainte, polițiștii pot aplica amenzi contravenționale cuprinse între 3.000 de lei și 12.000 de lei, în cazul constatării următoarelor fapte:

– nerespectarea obligației deținătorilor de animale de a asigura acestora un adăpost corespunzător, hrană și apă suficiente, posibilitatea de mișcare suficientă, îngrijire, atenție și asistență medicală;

– folosirea de animale pentru expoziţii, spectacole, publicitate, realizare de filme şi în scopuri asemănătoare, dacă aceste activităţi le provoacă suferinţe fizice şi psihice, afecţiuni sau răniri;

– abandonarea şi/sau alungarea unui animal a cărui existenţă depinde de îngrijirea omului;

– administrarea de substanţe destinate stimulării capacităţilor fizice ale animalelor, în timpul competiţiilor sportive, sub forma dopajului;

– folosirea de mijloace de dresaj, care să provoace traume psihice sau fizice, precum și metode care prejudiciază sănătatea ori bunăstarea animalului.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

EVENIMENT

Accident mortal pe DN 54 în județul Olt. Impact între un moped și un autoturism

Publicat

accident general 112 ambulanta

Un accident mortal a avut loc, joi după-amiază pe DN 54, în județul Olt. Un bărbat a decedat după impactul dintre un moped și un autoturism.

Potrivit Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că pe DN 54, în loc. Vlădila, județul Olt, s-a produs un accident rutier, în care au fost implicate un autoturism și un moped, impact care a dus la decesul conducătorului mopedului.

Circulația rutieră este restricționată pe un sens și se desfășoară pe un singur fir, alternativ, prin dirijare.

Stire in actualizare

Citește mai departe

EVENIMENT

Percheziții la sediul unei firme de construcții din Caraș-Severin. Prejudiciu de 2 milioane de lei

Publicat

1652348310 perchezitii.jpg
Arhivă foto

Mai multe înscrisuri şi documente contabile au fost ridicate, joi, de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Caraş-Severin de la sediul unei firme din judeţ al cărei administrator este cercetat pentru evaziune fiscală, valoarea prejudiciului fiind estimată la 2 milioane de lei.

Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Caraş-Severin, poliţiştii au efectuat joi trei percheziţii domiciliare la sediul şi la punctele de lucru ale unei societăţi comerciale care are ca obiect de activitate prestări servicii în construcţii.

„În urma activităţilor au fost ridicate înscrisuri şi documente contabile de interes în cauză. Din cercetări, a rezultat faptul că administratorul unei societăţi comerciale nu ar fi înregistrat în documentele contabile venituri din prestări servicii în domeniul construcţiilor, cauzând un prejudiciu la bugetul consolidat al statului de aproximativ 2.000.000 de lei”, a precizat IPJ Caraş-Severin.

Percheziţiile au avut loc sub coordonarea Parchetului de pe Tribunalul Caraş-Severin, în cauză fiind deschis un dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală. Agerpres

Citește mai departe