Connect with us

EVENIMENT

Un sfert dintre europeni au primit cel puţin o doză de vaccin anti-COVID19

Publicat

Peste un sfert din populaţia UE a primit cel puţin o doză de vaccin anti-COVID19, a anunţat marţi Comisia Europeană, şi peste 9% dintre locuitorii blocului comunitar sunt de acum complet vaccinaţi, relatează AFP.

”Vaccinarea se accelerează în Europa: tocmai am trecut pragul de 150 de milioane de vaccinări (…) Vom avea suficiente doze pentru a vaccina 70% dintre adulţii din UE în iulie”, a scris pe Twitter Ursula von der Leyen, preşedinta executivului european.

În detaliu, cel puţin 153,8 milioane de doze au fost administrate la aproximativ 112,4 milioane de persoane, reprezentând 25,1% din populaţia Uniunii Europene, potrivit cifrelor oficiale înregistrate marţi de AFP.

Cel puţin 41,9 milioane de persoane sunt complet vaccinate (cu două doze sau cu vaccinul cu doză unică de la Johnson & Johnson), reprezentând 9,4% din populaţie.

Comisia, responsabilă cu precomenzile de vaccinuri în numele statelor membre, se aşteaptă să livreze cel puţin 410 milioane de doze în total pe parcursul celui de-al doilea trimestru (250 de milioane de doze BioNTech-Pfizer, 35 de milioane de la Moderna, 55 de milioane de la Johnson & Johnson, precum şi 70 de milioane de la AstraZeneca).

Bruxellesul a fost puternic criticat pentru lentoarea campaniilor de vaccinare în UE din cauza întârzierilor în procesul de aprobare a reglementărilor şi a deficienţelor AstraZeneca în livrări.

În pofida accelerării recente, UE rămâne în continuare în urma Statelor Unite (aproximativ 30% din populaţie complet vaccinată), a Israelului (58%) şi a Regatului Unit (23%).

În Franţa, începând cu 3 mai, aproximativ 22,82 de milioane de doze au fost administrate în total la 16,13 milioane de persoane, adică 23,9% din populaţie. Dintre aceste persoane, 6,75 milioane sunt complet vaccinate (10% din populaţie).

În Belgia, au fost administrate 3,99 milioane de doze şi peste 856.000 de persoane sunt complet vaccinate (7,4% din populaţie).AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Șase străzi din Blaj vor beneficia de relocarea în subteran a cablurilor de energie și comunicații. Precizările primarului Rotar

Publicat

Șase străzi din blaj vor beneficia de relocarea în subteran

Șase străzi din Blaj vor beneficia de relocarea în subteran a cablurilor de energie electrică și comunicații. Este vorba despre străzile Clujului, Simion Bărnuțiu, Tudor Vladimirescu 1 și 2, Episcop Ioan Lemeny și Mitropolit Andrei Șaguna.

„O nouă veste bună! Proiectul de relocare în subteran a cablurilor de energie electrică și comunicații (internet, tv, telefonie) va continua pe alte șase străzi din municipiul Blaj: Clujului, Simion Bărnuțiu, Tudor Vladimirescu 1 și 2,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Ce faci dacă ai vândut mașina, dar primești amendă pentru lipsa rovinietei sau peajului

Publicat

masina.jpg

Ai vândut mașina, dar primești amendă pentru lipsa rovinietei sau peajului. Sunt câteva lucrui pe care le puteți face pentru a scăpa de astfel de neplăcere.

În situația în care ați primit un proces-verbal pentru lipsa rovinietei sau peajului după înstrăinarea vehiculului, acest lucru se datorează faptului că nou proprietar nu a efectuat transcrierea dreptului de proprietate asupra vehiculului în termenul prevăzut de lege.

Ce faci dacă ai vândut mașina, dar…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Amenzi de peste 40.000 de lei date de polițiști și jandarmi în Alba, în ultimele 24 de ore. Câți șoferi au fost verificați

Publicat

amenzi de peste 15.000 de lei și permise reținute în

Polițiștii și jandarmii din Alba au aplicat, în ultimele 24 de ore, amenzi de peste 40.000 de lei. Au fost testați, pentru alcool sau droguri la volan, 60 de șoferi.

În cadrul activităților desfășurate în 22 aprilie, au fost legitimate, prin intermediul aplicației eDAC, 352 de persoane și au fost verificate 194 de autovehicule.

Au fost constatate 112 abateri de natură contravențională. Majoritatea au fost la normele legale privind circulația pe drumurile publice.

În total,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Hoți surprinși de proprietarul unei gospodării din Crăciunelu de Jos, în timp ce îi furau bunuri din curte. Ce au făcut polițiștii

Publicat

bărbat din ocna mureș, cercetat penal după ce a condus

Un bărbat și o femeie din Crăciunelu de Jos au fost surprinși de proprietarul unei gospodării din Crăciunelu de Jos, în timp ce-i furau bunuri din curte. Cei doi au fost reținuți de polițiști.

Potrivit IPJ Alba, în 22 aprilie, polițiștii de Secției 5 Poliție Rurală Blaj au identificat și reținut un bărbat de 28 de ani și o femeie de 32 de ani, din comuna Crăciunelu de Jos. Aceștia sunt bănuiți de săvârșirea unei infracțiuni de furt calificat.

Duminică seara (21…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe