Connect with us

Uncategorized

Un tren de călători și unul de marfă au deraiat. Circulaţia trenurilor ÎNCHISĂ pe relaţiile Bucureşti Obor-Pantelimon şi Reşiţa Nord-Caransebeş

PublicatCompania Naţională de Căi Ferate CFR SA informează că traficul feroviar este închis la această oră pe relaţiile Bucureşti Obor – Pantelimon şi Reşiţa Nord – Caransebeş, din cauza deraierii de vagoane din compunerea a două trenuri, un tren de călători R 8023 şi un tren privat de marfă.

Potrivit unui comunicat al companiei, circulaţia trenurilor este închisă la această oră pe relaţia Bucureşti Obor – Pantelimon (şi retur), după ce primul vagon din compunerea trenului de călători R 8023 a deraiat de un boghiu, la ieşire din staţia Bucureşti Obor. Până la finalizarea operaţiunilor de intervenţie pentru repunerea pe şină a vagonului deraiat şi retragerea garniturii în staţie, trenurile care aveau plecare din staţia Bucureşti Obor pentru direcţia Constanţa, vor avea ca staţie de plecare/sosire Gara Bucureşti Nord.

De asemenea, la această oră este închisă şi circulaţia trenurilor pe relaţia Reşiţa Nord – Caransebeş, din cauza deraierii, la intrare în halta Cornuţel Banat, a 12 vagoane şi răsturnarea unui vagon, din compunerea unui tren privat de marfă. Trenul care aparţine operatorului privat de marfă Tim Rail Cargo, avea în compunere 25 de vagoane încărcate şi circula pe relaţia Reşiţa Nord – Slatina. În cazul acestei deraieri, în perioada necesară operaţiunilor de intervenţie pentru repunerea pe şină a vagoanelor deraiate şi a vagonului răsturnat, SRCF Timişoara va asigura transbordare auto pentru trenurile de călători, pe relaţia Reşiţa Nord – Caransebeş.

“Personalul feroviar al Sucursalelor CF Bucureşti şi Timişoara, pe raza cărora s-au înregistrat cele două evenimente feroviare, va interveni cu trenuri de ajutor cu vinciuri hidraulice, pentru repunerea pe şină a vagoanelor, iar la finalul intervenţiilor personalul de specialitate va verifica starea liniei şi va interveni pentru eventuale remedieri din punct de vedere tehnic, proceduri necesare pentru redeschiderea traficului feroviar în condiţii de siguranţă”, se precizează în comunicatul operatorului feroviar.

Compania Naţională de Căi Ferate CFR S.A. cere scuze călătorilor pentru disconfortul creat de aceste evenimente şi îi asigură că toate intervenţiile desfăşurate la faţa locului au drept scop reluarea traficului feroviar în condiţii de siguranţă.

Societatea de Transport Feroviar de Călători CFR Călători SA este operatorul naţional feroviar de pasageri care efectuează transportul public de călători pe calea ferată. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENT

FOTO: Vrancea: Trei tineri, arestaţi preventiv după ce au fost prinşi furând

Publicat

Trei tineri cu vârste între 18 şi 28 de ani, prinşi în flagrant în timp ce furau catalizatoare auto şi bănuiţi de săvârşirea unor infracţiuni de furt calificat în mai multe localităţi din Vrancea, au fost arestaţi preventiv, a informat, sâmbătă, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Vrancea.

Potrivit Poliţiei, în noaptea de 18 spre 19 februarie, cei trei tineri ar fi sustras trei catalizatoare auto de pe raza judeţului Galaţi, fiind depistaţi în localitatea Năneşti, pe itinerariul de deplasare de la locul săvârşirii faptei către domicilii. În autoturismul cu care cei trei se deplasau au fost găsite cele trei catalizatoare sustrase, un fierăstrău electric, mănuşi şi cagule pe care le foloseau la săvârşirea faptelor.

În urma documentării activităţii infracţionale, aceştia sunt bănuiţi de săvârşirea altor trei infracţiuni de furt calificat, în Focşani, Coteşti şi Poiana Cristei.

Prejudiciul total cauzat de cei trei bărbaţi este de aproximativ 12.500 de lei. Aceştia au fost reţinuţi pentru 24 şi prezentaţi, în cursul zilei de sâmbătă, Parchetului de pe lângă Judecătoria Focşani, care a dispus arestarea lor pentru o perioada de 30 de zile.

Acţiunea la care au participat şi poliţiştii din cadrul Secţiei 6 Poliţie Rurală Năneşti şi cei din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Coteşti, a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei de Operaţiuni Speciale. AGERPRES

Citește mai departe

ACTUALITATE

Municipiul Brașov intră în scenariul roșu. Restaurantele, cafenelele și cinematografele se închid

Publicat

Municipiul Brașov intră în scenariul roșu după ce incidența infectărilor cu virusul SARS CoV-2 a trecut de trei persoane infectate la mia de locuitori. Măsura intră în vigoare vineri și presupune închiderea restaurantelor, a cafenelelor și a cinematografelor.

Potrivit Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, măsura va intra în vigoare la miezul nopții și se va aplica în municipiul Brașov. Restaurantele și cafenelele, cu excepția celor din interiorul hotelurilor și pensiunilor, nu vor mai primi clienți, la fel instituțiile de spectacole, cluburile și sălile pentru jocuri de noroc.

De asemenea, vor fi interzise evenimentele publice și private, dar și circulația pe parcursul nopții.

Măsura va fi valabilă 14 zile.

Sursa: Mediafax

Citește mai departe

ACTUALITATE

Italia: Agenţia medicamentelor prudentă în legătură cu vaccinul AstraZeneca la persoanele trecute de 55 de ani

Publicat

Agenţia italiană a medicamentelor (AIFA) a autorizat sâmbătă vaccinul AstraZeneca împotriva COVID-19 pentru toţi adulţii, dar a recomandat alternative pentru persoanele în vârstă de peste 55 de ani, notează AFP.

“AIFA autorizează vaccinul AstraZeneca pentru prevenirea bolii COVID-19 la persoanele de peste 18 ani, în conformitate cu recomandarea EMA”, Agenţia Europeană pentru Medicamente, a informat ea, subliniind însă că există “un grad de incertitudine” legat de eficienţa pentru cei în vârstă de peste 55 de ani, pentru că această grupă de vârstă este “slab reprezentată” în teste.

În consecinţă. agenţia recomandă “folosirea preferenţială a vaccinului AstraZeneca, aşteptând mai multe informaţii, pentru subiecţii cu vârste între 18 şi 55 de ani” şi propune “folosirea preferenţială a vaccinurilor ARN mesager pentru subiecţii mai în vârstă şi/sau mai fragili”.

Decizia AIFA a intervenit la o zi după unda verde dată de Agenţia Europeană pentru Medicamente utilizării în Uniunea Europeană a vaccinului AstraZeneca/Oxford pentru oricine a împlinit 18 ani, fără limită de vârstă.

În Germania însă, după un prim aviz de joi, autoritatea pentru vaccinare din Germania şi-a repetat vineri recomandarea de a nu se autoriza vaccinul respectiv pentru bătrâni. Experţii apreciază că nu există suficiente date pentru a stabili eficienţa vaccinului la persoanele de peste 65 de ani. AGERPRES

Citește mai departe

Uncategorized

Atenționare meteo: Vânt puternic cu rafale de 90-100 km/h în zona montană a judeţului Cluj

Publicat

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri dimineaţa, o atenţionare nowcasting Cod galben de vânt puternic pentru zona montană a judeţului Cluj.

Astfel, până la ora 9:00, în zona de munte a judeţului Cluj, la peste 1.800 de metri altitudine, se vor semnala intensificări ale vântului cu rafale de 90-100 km/h, viscolind ninsoarea şi determinând scăderea vizibilităţii.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM. AGERPRES

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate