Connect with us

ACTUALITATE

Unde găsim carne de MIEL la Cluj și la ce trebuie să fim ATENȚI. Prețul s-a dublat față de anul trecut

Publicat

miel miei paste pixabay.jpg

Tradițional, masa de Paști include preparate din carne de miel. Chiar dacă în acest an prețul este mare, între 40 și 50 de lei pe kilogram, dublu față de anul trecut, gospodinele vor găsi soluții să o aibă pe masă.

Și în acest an carnea de miel se va găsi în magazinele de specialitate, în supermarketuri și în piețele agroalimentare, spune directorul Direcției Direcției Sanitar-Veterinare Cluj, Nicolae Pivariu.

„În piețele agroalimentare, producătorii pot aduce doar mieii tăiați în abatoare specializate, unde condițiile de igienă sunt respectate, iar produsele sunt controlate sanitar-veterinar. Așa clujenii știu că este vorba de un produs de calitate”, a declarat Nicolae Pivariu pentru Cluj24.

În acest an, în județ au fost deschise și două puncte temporare de sacrificare a mieilor, ambele la Turda.

Șeful DSV Cluj spune că cei care cumpără carne trebuie să știe că atât mieii tăiați în abatoarele specializate, cât și cei sacrificați în punctele temporare poartă ștampilă.

De asemenea, spune șeful DSP Cluj ouăle, la mare căutate și ele de Paști, trebuie achiziționate din unitățile autorizate.

„Micii producători pot și ei să comercializeze ouă, în condițiile în care merg la circumscripțiile de cortol și le verifică”, a precizat Nicolae Pivariu.

Cei care preferă și peștele la masa de sătbători sunt sfătuiți să cumpere doar din spațiile unde acesta este ținut în spații frigorifice sau este pus pe ghiață.

Și pentru că e sărbătoare, iar clujenii mănâncă inclusiv porc crescut în gospodării, DSV anunță faptul că în circumscripțiile de contol alimentar programul a fost prelungit pentru efectuarea trichineloscopiei.

Foto:…

Vezi mai mult pe Cluj24.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

,,Sacrul în artă”, expoziție la Muzeul Ștefănești

Publicat

fb img 1714127943595 1000x600.jpg

Publicitate

Muzeul Judetean Botosani, Secția de Artă Plastică – Etnografie organizează expoziția intitulată „Sacrul în artă”.

Într-o perioadă cu profunde valențe spirituale, demersul expozițional devine un gest firesc de pioșenie în fața divinității, concretizat prin aducerea în fața publicului a unui număr de 13 icoane din patrimoniul etnografic al Muzeului Județean Botoșani, precum și a lucrărilor semnate de artiștii vizuali Anca și Alina Albătoaie, Constantin Livadaru, Florin Grosu, Bebe Hetriuc, Ioana-Gina Poleac, Liviu Șoptelea, Cristina Turiceanu, Marius Vatamanu și Karmen Zaharia. Expoziția, etalată la #Muzeul „#Ștefan_Luchian”…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

14 mai, ultima zi în care se mai pot face înscrieri la școala de agenți de poliție în 2024. Acte, calendar, condiții candidați

Publicat

academia de politie.jpg

Publicitate

Școala de Agenți de Poliție a anunțat că până pe 14 mai, cei interesați să devină agenți de poliție sunt invitați să trimită cereri de înscriere. Există un total de 1880 de locuri disponibile la cele trei școli postliceale. Procesul de admitere are loc în perioada aprilie – iulie, relatează alba24.ro. Cererile de înscriere trebuie trimise la inspectoratele de poliție județene, în funcție de domiciliu.

Înscrierile se fac doar electronic (cerere de înscriere trimisă prin e-mail la IPJ, compartiment resurse umane) până în 14 mai. Apoi, până în 21 mai se depun actele pentru dosarele de recrutare, tot la inspectoratele de poliție.

Proba…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Botoșani: Amenzi pentru șoferi depistați cu microbuzul ticsit cu călători

Publicat

maxi 696x555 1.jpg

Publicitate

În cadrul activităților desfășurate a fost verificată legalitatea transportatorilor de persoane, prilej cu care au fost depistate două microbuze de transport călători, care aveau peste 22 de persoane, respectiv peste 16 persoane în plus față de numărul de locuri.

 

Cei doi conducători auto au fost sancționați contravențional cu amendă în cuantum de 8.000 de lei fiecare, iar persoanele care erau în plus au coborât și au așteptat un nou transport pentru a se deplasa la destinație.

Publicitate

Fotografie cu caracter ilustrativ


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Botoșani: Sute de mii de euro aruncați pe un centru pentru sinistrați într-o zonă fără calamități. „E frumos tare, dar gol”

Publicat

index 9 1000x600.webp.webp

Publicitate

Autoritățile locale din Cândești au ridicat, cu 700.000 de euro, un centru pentru sinistrați în caz de calamități naturale, care zace nefolosit de doi ani. Clădirea urma să adăpostească potențiali sinistrați într-o zonă unde s-au înregistrat inundații o singură dată în trei decenii, scrie ADEVĂRUL.

Comuna Cândești se află pe malul stâng al Siretului, la granița cu județul Suceava și la aproximativ 50 de kilometri de municipiul Botoșani. Este o zonă frumoasă care a făcut cândva parte din Bucovina Habsburgică renumită mai ales pentru bisericile din lemn și peisajele absolut superbe din lunca Siretului. Comuna a ajuns însă faimoasă și…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe