ACTUALITATE
Unde găsim carne de MIEL la Cluj și la ce trebuie să fim ATENȚI. Prețul s-a dublat față de anul trecut
Tradițional, masa de Paști include preparate din carne de miel. Chiar dacă în acest an prețul este mare, între 40 și 50 de lei pe kilogram, dublu față de anul trecut, gospodinele vor găsi soluții să o aibă pe masă.
Și în acest an carnea de miel se va găsi în magazinele de specialitate, în supermarketuri și în piețele agroalimentare, spune directorul Direcției Direcției Sanitar-Veterinare Cluj, Nicolae Pivariu.
„În piețele agroalimentare, producătorii pot aduce doar mieii tăiați în abatoare specializate, unde condițiile de igienă sunt respectate, iar produsele sunt controlate sanitar-veterinar. Așa clujenii știu că este vorba de un produs de calitate”, a declarat Nicolae Pivariu pentru Cluj24.
În acest an, în județ au fost deschise și două puncte temporare de sacrificare a mieilor, ambele la Turda.
Șeful DSV Cluj spune că cei care cumpără carne trebuie să știe că atât mieii tăiați în abatoarele specializate, cât și cei sacrificați în punctele temporare poartă ștampilă.
De asemenea, spune șeful DSP Cluj ouăle, la mare căutate și ele de Paști, trebuie achiziționate din unitățile autorizate.
„Micii producători pot și ei să comercializeze ouă, în condițiile în care merg la circumscripțiile de cortol și le verifică”, a precizat Nicolae Pivariu.
Cei care preferă și peștele la masa de sătbători sunt sfătuiți să cumpere doar din spațiile unde acesta este ținut în spații frigorifice sau este pus pe ghiață.
Și pentru că e sărbătoare, iar clujenii mănâncă inclusiv porc crescut în gospodării, DSV anunță faptul că în circumscripțiile de contol alimentar programul a fost prelungit pentru efectuarea trichineloscopiei.
Foto:…
Citește mai mult pe Botosani24.ro