ACTUALITATE
Vâlcea: Daniela Nane, într-un recital de muzică şi poezie, de Dragobete

Actriţa Daniela Nane va fi prezentă pe 24 februarie, de Dragobete, pe scena Teatrului „Anton Pann” cu un recital inedit de muzică şi poezie de dragoste, intitulat „Pianul cu poeme”, informează, printr-un comunicat de presă, reprezentanţii instituţiei teatrale vâlcene.
Vezi: Iubește românește de Dragobete 2019. MESAJE pentru persoana iubită de Ziua Îndrăgostiților la români
Potrivit sursei citate, alături de Daniela Nane, pe scenă se va afla pianista Ioana Maria Lupaşcu, în cadrul unuia dintre cele mai apreciate spectacole realizate de cele două artiste, din 2010 (când a fost pus în scenă) şi până în prezent având zeci de reprezentaţii pe scene importante ale teatrelor şi filarmonicilor din România şi din străinătate, inclusiv la Ateneul Român.
„Publicul reacţionează spectaculos peste tot, pentru că recitalul este clădit cu măiestrie şi interpretat cu emoţie şi virtuozitate, astfel încât să declanşeze catharsisul. Pianul conduce publicul pe note muzicale semnate de mari compozitori români sau încântă cu prelucrări folclorice inedite. „Pianul cu poeme” este un recital de calitate, care corespunde unor înalte standarde şi pe care oamenii ar fi încântaţi să îl primească în dar în orice colţ al lumii. Este numai bine venit acest recital de muzică şi poezie de dragoste, într-o zi în care la români se sărbătoreşte dragostea – Dragobetele”, se arată în comunicatul Teatrului „Anton Pann”.
Recitalul Danielei Nane şi al Ioanei Maria Lupaşcu va avea loc duminică, de la ora 19,00, preţul unui bilet fiind de 25 de lei. El este oferit de Teatrul „Anton Pann” , cu sprijinul Consiliului Judeţean (CJ) Vâlcea care, în această săptămână, a pregătit mai multe evenimente culturale, reunite sub genericul „Vâlcea iubeşte româneşte”, cu scopul de a promova tradiţia populară autentică.
„Prin acest demers al nostru vrem nu numai să marcăm evenimentul, ci şi să păstrăm şi să promovăm tradiţia populară, să-i învăţăm pe tineri, care au împrumutat deja tradiţii ale altor popoare, să preţuiască sărbătorile româneşti, moştenite din generaţie în generaţie. Ei trebuie să afle că Dragobetele este unul dintre cele mai frumoase obiceiuri străvechi ale poporului român, care nu trebuie înlocuit, ci păstrat, peste timp, pentru generaţiile următoare. Ziua de 24 februarie sau Dragobetele, percepută ca fiind începutul primăverii, era considerată de strămoşii noştri drept ziua când natura se trezeşte la viaţă, păsările îşi caută perechea pentru a-şi face cuiburi, iar omul, impulsionat să participe şi el la bucuria renaşterii naturii, îşi exteriorizează sentimentele faţă de persoana iubită”, a transmis preşedintele CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu.
Vineri, începând cu ora 10,00 la Muzeul Judeţean din Râmnicu Vâlcea, va fi organizat un târg de Dragobete, în cadrul căruia cuplurile de îndrăgostiţi vor putea să se căsătorească simbolic pentru o zi. AGERPRES

…
Citește mai mult pe Botosani24.ro
ACTUALITATE
Alocațiile și ajutoarele sociale vor fi plătite în AVANS înainte de Paște. ANPIS a anunțat data virării banilor

Citește mai mult pe Botosani24.ro