Connect with us

EVENIMENT

VIDEO: Descinderi în județul Bacău, la persoane bănuite de trafic de migranți. Doi bărbați, arestați preventiv

Publicat

Două persoane au fost arestate preventiv, joi, pentru 30 zile, de judecătorii Tribunalului Bacău, sub acuzaţiile de constituire a unui grup infracţional organizat şi trafic de migranţi.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău, inspectorul Cătălina Păduraru, a declarat că procurorii DIICOT, împreună cu poliţiştii BCCO, au efectuat, miercuri, 10 percheziţii domiciliare la imobilele a 7 persoane bănuite de comiterea acestor infracţiuni.

În urma percheziţiilor au fost reţinute două persoane care ulterior au fost arestate preventiv.

„Din cercetări a reieşit că grupul infracţional ar fi fost constituit în vederea obţinerii de foloase patrimoniale prin tranzitarea migranţilor, în mod ilegal, către ţări din Uniunea Europeana, sens în care liderul grupării, un bărbat, de 35 de ani, începând cu anul 2021, ar fi efectuat activităţi repetate de organizare, îndrumare şi coordonare a transporturilor ilegale de migranţi, atât din România în Ungaria şi Austria, cât şi prin trecerea ilegala a frontierei din Bulgaria spre România”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău.

Potrivit sursei citate, gruparea s-ar fi folosit de diferite persoane interpuse pentru a efectua transportul propriu-zis, iar membrii grupării ar fi supravegheat îndeaproape îmbarcarea migranţilor şi trecerea frontierei terestre.

Totodată, gruparea ar fi folosit autoturisme special amenajate pentru disimularea migranţilor, prin montarea de pereţi falşi sau prin crearea unor compartimente special improvizate pentru a nu fi identificate la controlul vamal, mijloace de natură să le pună în pericol viaţa, integritatea şi sănătatea migranţilor.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Bacău. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

FOTO: Elevii premiați la Olimpiada Națională ”Tinerii Dezbat” 2024, etapa județeană Alba. Echipajele calificate la națională

Publicat

foto: elevii premiați la olimpiada națională ”tinerii dezbat” 2024, etapa

Olimpiada Națională ”Tinerii Dezbat” 2024. Etapa județeană a olimpiadei de argumentare, dezbatere și gândire critică „Tinerii Dezbat” s-a desfășurat în 23 aprilie 2024, la Liceul Tehnologic „Alexandru Domșa” Alba Iulia.

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Angajări la ISU Alba: Cinci posturi vacante, prin încadrare directă. Locurile disponibile

Publicat

angajări la isu alba: cinci posturi vacante, prin încadrare directă.

Angajări la ISU Alba. La nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Unirea” al județului Alba s-a demarat procedura de ocupare prin încadrare directă pentru cinci posturi de execuție.

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO FOTO.Cum se pictează ouă de ciocolată de Paște. Atelier pentru copii și adulți organizat de o ciocolaterie din Cluj-Napoca

Publicat

oua 4.jpeg

O ciocolaterie din Cluj-Napoca a organizat un atelier de pictat ouă de ciocolată, ajutând mai mulți copii și adulți să intre în atmosfera sărbătorilor de Paște prin intermediul unei activități creative. Participanții au avut de pictat matrițe cu ouă de diferite dimensiuni care au fost transformate, apoi, în adevărate decorațiuni.

Realizarea ouălor de ciocolată

„Noi folosim acest meșteșug numit ciocolată artizanală prin pictarea matrițelor cu unt de…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Scandal într-o locuință din Alba Iulia. Femeie agresată de fostul soț. Bărbatul s-a ales cu dosar penal

Publicat

politie masina alba 1000x600.jpg

Scandal într-o locuință din Alba Iulia. O femeie a reclamat la Poliție că a fost agresată de către fostul soț. Polițiștii i-au deschis bărbatului dosar penal pentru violență în familie.

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe