Connect with us

EVENIMENT

VIDEO: Evazioniştii clujeni, „călcați” de Poliție. Grupare care a creat un prejudiciu de 3,3 milioane de lei, destructurată

Publicat

O grupare de evazionişti care a creat un prejudiciu de 3,3 milioane de lei a fost destructurată de DIICOT și Poliție în urma a zece percheziții în Cluj, Hargita, Sălaj şi Covasna.
Cele 10 percheziţii au avut loc miercuri în judeţele Cluj, Hargita, Sălaj şi Covasna și au vizat destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în evaziune fiscală.

Conform DIICOT, în cursul anului 2014, cinci suspecţi au constituit un grup infracțional organizat, în scopul comiterii unor infracțiuni de evaziune fiscală, activități infracționale realizate în perioada 2014-2015, prin implicarea unor societăți comerciale cu comportament suspect, care au utilizat documente fiscale fictive și au emis documente fictive către alte societăți implicate în mecanismul evazionist, în scopul sustragerii de la plata obligațiilor fiscale către bugetul de stat și al obținerii de sume de bani în mod ilicit.

Modalitatea de organizare a grupului infracțional a presupus inițial înființarea în cursul anului 2014 a unei societăți comerciale, reprezentată de către o persoană, în calitate de administrator, societate care nu a desfășurat activitate economică și nu a funcționat la sediul social declarat, acesta fiind fictiv.

Societatea a fost folosită pentru emiterea de documente fiscale fictive către alte societăți, care urmau să le folosească în scopul sustragerii de la plata obligațiilor fiscale.

De asemenea, în activitatea grupului infracțional a fost utilizată o altă societate comercială, care a fost preluată în cursul anului 2014 de la asociatul inițial, fiind folosită ulterior în mecanismul infracțional, prin evidențierea în contabilitate de documente fiscale fictive, iar ulterior prin emiterea către alte societăți de documente contabile fictive, în scopul sustragerii de la plata obligațiilor fiscale.

În perioada 2014-2015, respectiva societate comercială nu a desfășurat la sediul declarat activitate economică, a folosit și emis documente fiscale fictive către alte societăți, în baza cărora s-a urmărit și procedat la sustragerea de la plata obligațiilor fiscale și au fost efectuate operațiuni bancare în scopul obținerii de venituri ilicite, fiind retrase sume de bani din conturile acestei societăți.

Tot în cadrul grupului infracțional au fost implicate alte două societăţi comerciale care au fost utilizate atât pentru evidențierea în contabilitate de documente fiscale fictive, cât și pentru emiterea către alte societăți de documente contabile fictive, în scopul sustragerii de la plata obligațiilor fiscale.

În perioada 2014-2015, respectivele societăţi comerciale au utilizat și emis documente fiscale fictive către alte societăți, în baza cărora s-a urmărit și procedat la sustragerea de la plata obligațiilor fiscale și au fost efectuate operațiuni bancare în scopul obținerii de venituri ilicite, fiind retrase sume de bani din conturile societăţilor.

Activitățile membrilor grupului infracțional au fost desfășurate în mod organizat, fiind identificate și utilizate societățile de tip fantomă, cu comportament suspect, care nu au derulat în realitate activități comerciale, dar au generat în schimb documente contabile justificative utilizate de celelalte societăți ”beneficiare”, implicate în mecanismul evazionist, pentru a opera diferite manopere fiscale ilicite, de sustragere de la plata obligațiilor fiscale, transmite DIICOT.

 

Prin utilizarea documentelor justificative fictive, emise de societățile de tip fantomă, s-a urmărit ca prin intermediul societăților „beneficiare” să poată fi virate în conturile acestor societăți sume de bani rezultate din sustragerea de la plata obligațiilor fiscale a firmelor „beneficiare”, sume care ulterior fie au fost retrase în numerar de o parte din membrii grupului infracțional, fie au fost utilizate pentru achiziționarea de diferite bunuri.

În cauză se efectuează cercetări fată de un număr de 10 suspecţi.

Valoarea totală a prejudiciului cauzat bugetului de stat prin sustragerea de la plata obligațiilor fiscale este în sumă de 3.394.926,22 lei.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Prognoza meteo în Alba în săptămâna 22 – 28 aprilie, pe localități. Cum va fi vremea de Florii

Publicat

prognoza meteo în alba în săptămâna 22 – 28 aprilie,

Prognoza meteo în Alba în săptămâna 22 – 28 aprilie, pe localități. Cum va fi vremea de Florii. Ultimele zile ale lunii aprilie aduc o vreme potrivită perioadei în care ne aflăm. Temperaturile sunt plăcute, specifice primăverii. La fel sunt și perioadele în care alternează zile ploioase cu cele însorite.

Temperaturile cresc câte puțin în fiecare zi, așa încât în weekend vom avea temperaturi maxime de 18 până la 23 de grade Celsius și minime care nu coboară mai mult…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Prevenirea bolilor ficatului. Metode simple pentru o viață sănătoasă. Cât rău poate face alcoolul

Publicat

prevenirea bolilor ficatului. metode simple pentru o viață sănătoasă. cât

Prevenirea bolilor ficatului: Există câteva metode simple pentru o viață sănătoasă și pentru protejarea acestui organ vital pentru funcționarea organismului. 

Ficatul este un organ care îndeplinește peste 500 de funcții vitale în organism. Acesta elimină substanțele dăunătoare de la nivelul sângelui, toxinele și contribuie semnificativ la combaterea infecțiilor.

De asemenea, descompune grăsimile, sprijină buna funcționare a digestiei și ajută la stocarea vitaminelor…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Un cap tractor cu remorcă a rămas BLOCAT pe calea ferată, în Baciu. Traficul feroviar a fost OPRIT

Publicat

pompieri incendiu bun e1703346529669.jpg

Un cap tractor cu remorcă a rămas blocat, duminică, pe calea ferată, în Baciu. Traficul feroviar a fost oprit până pompierii au deblocat calea ferată.

„Pompierii din cadrul Detașamentului 1 Cluj-Napoca au intervenit, de puține momente, pentru a scoate de pe trecerea la nivel cu calea ferată, situată pe strada Fabricilor din localitatea Baciu, un ansamblu de vehicule care a rămas blocat pe liniile de tren.

Un cap tractor cu remorcă a rămas BLOCAT pe calea…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

ALBA: Aproape 900 de persoane legitimate și sute de mașini verificate prin aplicația eDAC. Valoare RECORD a amenzilor

Publicat

alba: aproape 900 de persoane legitimate și sute de mașini

ALBA: Aproape 900 de persoane legitimate și sute de mașini verificate prin aplicația eDAC, în doar două zile. Valoarea amenzilor a ajuns la un record: a depășit 100.000 de lei. 

În perioada 19-20 aprilie 2024, polițiștii și jandarmii din județul Alba au continuat acțiunile, în sistem integrat, pentru combaterea faptelor de natură penală și contravențională și pentru prevenirea incidentelor care ar putea afecta liniștea cetățenilor din județ.

În cadrul activităților…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe