Connect with us

EVENIMENT

VIDEO: Evazioniştii clujeni, „călcați” de Poliție. Grupare care a creat un prejudiciu de 3,3 milioane de lei, destructurată

PublicatO grupare de evazionişti care a creat un prejudiciu de 3,3 milioane de lei a fost destructurată de DIICOT și Poliție în urma a zece percheziții în Cluj, Hargita, Sălaj şi Covasna.
Cele 10 percheziţii au avut loc miercuri în judeţele Cluj, Hargita, Sălaj şi Covasna și au vizat destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în evaziune fiscală.

Conform DIICOT, în cursul anului 2014, cinci suspecţi au constituit un grup infracțional organizat, în scopul comiterii unor infracțiuni de evaziune fiscală, activități infracționale realizate în perioada 2014-2015, prin implicarea unor societăți comerciale cu comportament suspect, care au utilizat documente fiscale fictive și au emis documente fictive către alte societăți implicate în mecanismul evazionist, în scopul sustragerii de la plata obligațiilor fiscale către bugetul de stat și al obținerii de sume de bani în mod ilicit.

Modalitatea de organizare a grupului infracțional a presupus inițial înființarea în cursul anului 2014 a unei societăți comerciale, reprezentată de către o persoană, în calitate de administrator, societate care nu a desfășurat activitate economică și nu a funcționat la sediul social declarat, acesta fiind fictiv.

Societatea a fost folosită pentru emiterea de documente fiscale fictive către alte societăți, care urmau să le folosească în scopul sustragerii de la plata obligațiilor fiscale.

De asemenea, în activitatea grupului infracțional a fost utilizată o altă societate comercială, care a fost preluată în cursul anului 2014 de la asociatul inițial, fiind folosită ulterior în mecanismul infracțional, prin evidențierea în contabilitate de documente fiscale fictive, iar ulterior prin emiterea către alte societăți de documente contabile fictive, în scopul sustragerii de la plata obligațiilor fiscale.

În perioada 2014-2015, respectiva societate comercială nu a desfășurat la sediul declarat activitate economică, a folosit și emis documente fiscale fictive către alte societăți, în baza cărora s-a urmărit și procedat la sustragerea de la plata obligațiilor fiscale și au fost efectuate operațiuni bancare în scopul obținerii de venituri ilicite, fiind retrase sume de bani din conturile acestei societăți.

Tot în cadrul grupului infracțional au fost implicate alte două societăţi comerciale care au fost utilizate atât pentru evidențierea în contabilitate de documente fiscale fictive, cât și pentru emiterea către alte societăți de documente contabile fictive, în scopul sustragerii de la plata obligațiilor fiscale.

În perioada 2014-2015, respectivele societăţi comerciale au utilizat și emis documente fiscale fictive către alte societăți, în baza cărora s-a urmărit și procedat la sustragerea de la plata obligațiilor fiscale și au fost efectuate operațiuni bancare în scopul obținerii de venituri ilicite, fiind retrase sume de bani din conturile societăţilor.

Activitățile membrilor grupului infracțional au fost desfășurate în mod organizat, fiind identificate și utilizate societățile de tip fantomă, cu comportament suspect, care nu au derulat în realitate activități comerciale, dar au generat în schimb documente contabile justificative utilizate de celelalte societăți ”beneficiare”, implicate în mecanismul evazionist, pentru a opera diferite manopere fiscale ilicite, de sustragere de la plata obligațiilor fiscale, transmite DIICOT.

 

Prin utilizarea documentelor justificative fictive, emise de societățile de tip fantomă, s-a urmărit ca prin intermediul societăților „beneficiare” să poată fi virate în conturile acestor societăți sume de bani rezultate din sustragerea de la plata obligațiilor fiscale a firmelor „beneficiare”, sume care ulterior fie au fost retrase în numerar de o parte din membrii grupului infracțional, fie au fost utilizate pentru achiziționarea de diferite bunuri.

În cauză se efectuează cercetări fată de un număr de 10 suspecţi.

Valoarea totală a prejudiciului cauzat bugetului de stat prin sustragerea de la plata obligațiilor fiscale este în sumă de 3.394.926,22 lei.


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENT

FOTO: Bărbat luat de viitură, în județul Neamț

Publicat

Un bărbat a fost luat de viitură, vineri seara, într-o localitate din județul Neamț. Este resuscitat la această oră.

Pompierii nemțeni au fost înștiințați că un bărbat a fost luat de viitură în localitatea Almaș din comuna Gârcina.

Au mers acolo pompierii din Piatra Neamț cu o autospecială complexă pentru intervenție cu o barcă și o autospecială pentru stingere.

Bărbatul a fost scos din pârâu și este resuscitat la această oră.

Este vorba despre un bărbat de aproximativ 78 de ani. MEDIAFAX

Citește mai departe

EVENIMENT

Calea Lactee îşi pierde din viteza de rotaţie

Publicat

Sursă foto: Enigmatica.ro - Enigme ale Istoriei

Calea Lactee se roteşte în jurul propriei axe cu viteza de 210 km/s, însă un nou studiu a ajuns la concluzia că de la formarea sa, în urmă cu aproximativ 14 miliarde de ani, galaxia şi-a pierdut cel puţin 24% din viteza de rotaţie, încetinire pusă pe seama materiei întunecate, transmite vineri Space.com.

“Astrofizicienii au suspectat de multă vreme că viteza de rotaţie a galaxiei noastre scade, iar noi am descoperit primele dovezi că lucrurile stau într-adevăr aşa”, a declarat unul dintre co-autorii noului studiu, Ralph Schoenrich, astrofizician la University College London.

Acest nou studiu oferă noi date despre rotaţia Căii Lactee şi deschide o fereastră spre analiza naturii celei mai misterioase forme de materie din Univers, materia întunecată.

Materia întunecată este încă un tip necunoscut de materie despre care se consideră că ar conţine o mare parte din masa totală a Universului. Materia întunecată nu emite şi nici nu absoarbe lumina sau radiaţiile electromagnetice sau de altă natură, şi implicit nu poate fi observată direct cu telescoapele. Astrofizicienii estimează că materia întunecată constituie 73% din materia din Univers şi 23% din masa-energia sa. Deocamdată, existenţa ei nu poate fi demonstrată direct, pe cale experimentală, din cauză că ea nu emite radiaţii.

Calea Lactee este o galaxie spiralată cu o concentraţie mare de stele în zona sa centrală şi uriaşe braţe pivotante care se extind în cosmos. Oamenii de ştiinţă sunt de părere că galaxia noastră este înconjurată de un halou de materie întunecată, la fel ca şi alte galaxii.

În noul studiu, cercetătorii au folosit datele culese de Gaia, o misiune a Agenţiei Spaţiale Europene (ESA) care cartografiază poziţiile a miliarde de stele, pentru a studia Hercules Stream, un roi dens de stele care se învârt în jurul centrului Căii Lactee cu aceeaşi viteză de rotaţie a zonei galactice centrale.

Stelele din Hercules Stream sunt captive gravitaţional faţă de nucleul galactic, iar încetinirea vitezei de rotaţie a nucleului galactic ar avea ca efect deplasarea spre exterior a acestor stele, pentru a-şi menţine orbitele în mişcare sincronă cu nucleul galactic.

Cercetătorii au descoperit dovezi ale acestei migraţii cosmice spre exteriorul Căii Lactee a stelelor din Hercules Stream, atunci când au analizat compoziţia chimică a acestor stele. Stelele din Hercules Stream sunt bogate în elemente chimice mai grele, ceea ce sugerează că aceste stele s-au format mai aproape de centrul galactic, unde stelele sunt cu până la de zece ori mai bogate în metale decât cele care nu se află în centrul galactic.

Pornind de la aceste observaţii, astrofizicienii au ajuns la concluzia că centrul galactic a încetinit cu aproximativ 24% faţă de viteza sa iniţială. Dar ce ar putea frâna o galaxie pivotantă de dimensiunea Căii Lactee?

“Contragreutatea care a încetinit viteza de rotaţie trebuie să fie materia întunecată. Până acum, nu am putut identifica acţiunea materiei întunecate decât prin calculul potenţialului gravitaţional al galaxiilor din care am extras contribuţia gravitaţională adusă de materia vizibilă (ordinară sau barionică)”, conform lui Schoenrich.

Rezultatele acestui studiu au fost publicate în ultimul număr al Monthly Notices of the Royal Astronomical Society. AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

Cod roșu de furtună în Cluj. Cod portocaliu în București și alte zone

Publicat

Meteorologii au emis o avertizare de vreme severă imediată, Cod roşu de furtună, valabilă în intervalul 19.05 – 19:45, pentru mai multe zone din Cluj.

Avertizarea vizează localitățile Cojocna, Feleacu, Petreștii de Jos, Ciurila, Tureni și Aiton din județul Cluj.

Se vor semnala vijelie puternică, grindină de mari dimensiuni și averse torențiale ce vor depăși 40….50 l/mp.

Până la ora 20.30 și Bucureştiul se află sub avertizare Cod portocaliu. Meteorologii anunță în Capitală averse torențiale ce vor depăși 30…35 l/mp.

În intervalul 19.15 – 20.30 este Cod portocaliu în localitățile Slatina, Balș, Drăgănești-Olt, Piatra-Olt, Osica de Sus, Fărcașele, Mărunței, Curtișoara, Fălcoiu, Izvoarele, Găneasa, Valea Mare, Dobrosloveni, Strejești, Pleșoiu, Brâncoveni, Bobicești, Pârșcoveni, Coteana, Teslui, Brebeni, Bârza, Slătioara, Grădinari, Voineasa, Cezieni, Dobrun, Osica de Jos, Șopârlița, Milcov și Ipotesti din județul Olt și Pielești, Robănești, Teslui, Drăgotești din județul Dolj.

Se anunță averse torențiale care vor acumula 35…40 l/mp, vijelie, frecvente descărcări electrice, grindină de mici dimensiuni.

Până la ora 20.00 este alertă de vreme rea și în Bârlad, Zorleni, Murgeni, Fălciu, Banca, Berezeni, Vinderei, Pădureni, Lunca Banului, Vetrișoaia, Roșiești, Tutova, Hoceni, Epureni, Grivița, Mălușteni, Bogdănești, Dimitrie Cantemir, Ivești, Șuletea, Băcani, Vutcani, Găgești, Viișoara, Blăgești, Dodești, Fruntișeni, Pochidia, Pogonești, Ciocani din județul Vaslui. Aici se vor semnala averse torențiale ce vor depăși 35…45 l/mp, frecvente descărcări electrice, izolat vijelie. MEDIAFAX

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Maşină zdrobită de alta, după ce a intrat pe contrasens, în Hunedoara. Un polițist a murit

Publicat

Accident rutier grav, vineri, pe DN 76, pe raza comunei Șoimuș, județul Hunedoara.

Din primele cercetări a reieșit că un bărbat în vârstă de 38 de ani, din municipiul Deva, care conducea un autoturism din direcția Brad spre Deva, a pătruns pe contrasens și a intrat în impact frontal cu un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 40 de ani.

În urma impactului a rezultat decesul conducătorul auto de 38 de ani și rănirea ușoară a unui pasager din autovehiculul condus de bărbatul de 40 de ani.

Șoferul care a murit era agent la Serviciul Rutier, aflat în timpul liber.

Polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală. Traficul este momentan afectat.

Citește mai departe