EVENIMENT
VIDEO: Evazioniştii clujeni, „călcați” de Poliție. Grupare care a creat un prejudiciu de 3,3 milioane de lei, destructurată
Conform DIICOT, în cursul anului 2014, cinci suspecţi au constituit un grup infracțional organizat, în scopul comiterii unor infracțiuni de evaziune fiscală, activități infracționale realizate în perioada 2014-2015, prin implicarea unor societăți comerciale cu comportament suspect, care au utilizat documente fiscale fictive și au emis documente fictive către alte societăți implicate în mecanismul evazionist, în scopul sustragerii de la plata obligațiilor fiscale către bugetul de stat și al obținerii de sume de bani în mod ilicit.
Modalitatea de organizare a grupului infracțional a presupus inițial înființarea în cursul anului 2014 a unei societăți comerciale, reprezentată de către o persoană, în calitate de administrator, societate care nu a desfășurat activitate economică și nu a funcționat la sediul social declarat, acesta fiind fictiv.
Societatea a fost folosită pentru emiterea de documente fiscale fictive către alte societăți, care urmau să le folosească în scopul sustragerii de la plata obligațiilor fiscale.
De asemenea, în activitatea grupului infracțional a fost utilizată o altă societate comercială, care a fost preluată în cursul anului 2014 de la asociatul inițial, fiind folosită ulterior în mecanismul infracțional, prin evidențierea în contabilitate de documente fiscale fictive, iar ulterior prin emiterea către alte societăți de documente contabile fictive, în scopul sustragerii de la plata obligațiilor fiscale.
În perioada 2014-2015, respectiva societate comercială nu a desfășurat la sediul declarat activitate economică, a folosit și emis documente fiscale fictive către alte societăți, în baza cărora s-a urmărit și procedat la sustragerea de la plata obligațiilor fiscale și au fost efectuate operațiuni bancare în scopul obținerii de venituri ilicite, fiind retrase sume de bani din conturile acestei societăți.
Tot în cadrul grupului infracțional au fost implicate alte două societăţi comerciale care au fost utilizate atât pentru evidențierea în contabilitate de documente fiscale fictive, cât și pentru emiterea către alte societăți de documente contabile fictive, în scopul sustragerii de la plata obligațiilor fiscale.
În perioada 2014-2015, respectivele societăţi comerciale au utilizat și emis documente fiscale fictive către alte societăți, în baza cărora s-a urmărit și procedat la sustragerea de la plata obligațiilor fiscale și au fost efectuate operațiuni bancare în scopul obținerii de venituri ilicite, fiind retrase sume de bani din conturile societăţilor.
Activitățile membrilor grupului infracțional au fost desfășurate în mod organizat, fiind identificate și utilizate societățile de tip fantomă, cu comportament suspect, care nu au derulat în realitate activități comerciale, dar au generat în schimb documente contabile justificative utilizate de celelalte societăți ”beneficiare”, implicate în mecanismul evazionist, pentru a opera diferite manopere fiscale ilicite, de sustragere de la plata obligațiilor fiscale, transmite DIICOT.
Prin utilizarea documentelor justificative fictive, emise de societățile de tip fantomă, s-a urmărit ca prin intermediul societăților „beneficiare” să poată fi virate în conturile acestor societăți sume de bani rezultate din sustragerea de la plata obligațiilor fiscale a firmelor „beneficiare”, sume care ulterior fie au fost retrase în numerar de o parte din membrii grupului infracțional, fie au fost utilizate pentru achiziționarea de diferite bunuri.
În cauză se efectuează cercetări fată de un număr de 10 suspecţi.
Valoarea totală a prejudiciului cauzat bugetului de stat prin sustragerea de la plata obligațiilor fiscale este în sumă de 3.394.926,22 lei.
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
VIDEO: Ororile regimurilor totalitare din România, prezentate la Alba Iulia. Cum funcționa ”Tik-Tok-ul” din secolul XX
Într-o perioadă extrem de agitată pentru România, când milioane de locuitori privesc cu îngrijorare către alegerile din 1 și 8 decembrie, Muzeul de Istorie din Alba Iulia, prezintă o bucată de istorie. O bucată care trebuie să ne aducă aminte ce înseamnă dictatura. Ce înseamnă ororile din regimurile totalitaliste, unde libertatea de exprimare a fost interzisă, unde au oameni au fost închiși pentru păreri anti-sistem, unde oameni au fost executați pentru ca și-au permis să…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Românii vor putea călători în SUA fără vize, din 2025. Anunțul Ambasadei Românei la Washington
Românii vor putea călători în SUA fără vize, din 2025. Anunțul a fost făcut de Ambasada României la Washington: ”2,61% – România a îndeplinit criteriul ratei de refuz al vizelor pentru calificarea în Programul Visa Waiver”.
”2,61% – România a îndeplinit criteriul ratei de refuz al vizelor pentru calificarea în Programul Visa Waiver” se arată în anunțul Departamentului de Stat citat de ambasada României în…
Citește mai mult pe Alba24.ro
Cazurile de hărțuire pot fi reclamate prin petiții anonime. Legea a fost promulgată miercuri de către preşedintele Klaus Iohannis.
Actul normativ completează în acest sens articolul 7 din Ordonanţa Guvernului nr.27/2002 privind reglementarea activităţii de soluţionare a petiţiilor.
Conform articolului 7 din Ordonanţa de urgenţă, petiţiile anonime sau cele în care nu sunt trecute datele de identificare a…
Citește mai mult pe Alba24.ro