Connect with us

EVENIMENT

VIDEO: Evazioniştii clujeni, „călcați” de Poliție. Grupare care a creat un prejudiciu de 3,3 milioane de lei, destructurată

PublicatO grupare de evazionişti care a creat un prejudiciu de 3,3 milioane de lei a fost destructurată de DIICOT și Poliție în urma a zece percheziții în Cluj, Hargita, Sălaj şi Covasna.
Cele 10 percheziţii au avut loc miercuri în judeţele Cluj, Hargita, Sălaj şi Covasna și au vizat destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în evaziune fiscală.

Conform DIICOT, în cursul anului 2014, cinci suspecţi au constituit un grup infracțional organizat, în scopul comiterii unor infracțiuni de evaziune fiscală, activități infracționale realizate în perioada 2014-2015, prin implicarea unor societăți comerciale cu comportament suspect, care au utilizat documente fiscale fictive și au emis documente fictive către alte societăți implicate în mecanismul evazionist, în scopul sustragerii de la plata obligațiilor fiscale către bugetul de stat și al obținerii de sume de bani în mod ilicit.

Modalitatea de organizare a grupului infracțional a presupus inițial înființarea în cursul anului 2014 a unei societăți comerciale, reprezentată de către o persoană, în calitate de administrator, societate care nu a desfășurat activitate economică și nu a funcționat la sediul social declarat, acesta fiind fictiv.

Societatea a fost folosită pentru emiterea de documente fiscale fictive către alte societăți, care urmau să le folosească în scopul sustragerii de la plata obligațiilor fiscale.

De asemenea, în activitatea grupului infracțional a fost utilizată o altă societate comercială, care a fost preluată în cursul anului 2014 de la asociatul inițial, fiind folosită ulterior în mecanismul infracțional, prin evidențierea în contabilitate de documente fiscale fictive, iar ulterior prin emiterea către alte societăți de documente contabile fictive, în scopul sustragerii de la plata obligațiilor fiscale.

În perioada 2014-2015, respectiva societate comercială nu a desfășurat la sediul declarat activitate economică, a folosit și emis documente fiscale fictive către alte societăți, în baza cărora s-a urmărit și procedat la sustragerea de la plata obligațiilor fiscale și au fost efectuate operațiuni bancare în scopul obținerii de venituri ilicite, fiind retrase sume de bani din conturile acestei societăți.

Tot în cadrul grupului infracțional au fost implicate alte două societăţi comerciale care au fost utilizate atât pentru evidențierea în contabilitate de documente fiscale fictive, cât și pentru emiterea către alte societăți de documente contabile fictive, în scopul sustragerii de la plata obligațiilor fiscale.

În perioada 2014-2015, respectivele societăţi comerciale au utilizat și emis documente fiscale fictive către alte societăți, în baza cărora s-a urmărit și procedat la sustragerea de la plata obligațiilor fiscale și au fost efectuate operațiuni bancare în scopul obținerii de venituri ilicite, fiind retrase sume de bani din conturile societăţilor.

Activitățile membrilor grupului infracțional au fost desfășurate în mod organizat, fiind identificate și utilizate societățile de tip fantomă, cu comportament suspect, care nu au derulat în realitate activități comerciale, dar au generat în schimb documente contabile justificative utilizate de celelalte societăți ”beneficiare”, implicate în mecanismul evazionist, pentru a opera diferite manopere fiscale ilicite, de sustragere de la plata obligațiilor fiscale, transmite DIICOT.

 

Prin utilizarea documentelor justificative fictive, emise de societățile de tip fantomă, s-a urmărit ca prin intermediul societăților „beneficiare” să poată fi virate în conturile acestor societăți sume de bani rezultate din sustragerea de la plata obligațiilor fiscale a firmelor „beneficiare”, sume care ulterior fie au fost retrase în numerar de o parte din membrii grupului infracțional, fie au fost utilizate pentru achiziționarea de diferite bunuri.

În cauză se efectuează cercetări fată de un număr de 10 suspecţi.

Valoarea totală a prejudiciului cauzat bugetului de stat prin sustragerea de la plata obligațiilor fiscale este în sumă de 3.394.926,22 lei.

EVENIMENT

Tânăr de 24 de ani din Săcele, județul Brașov, reţinut în cazul femeii găsită decedată în scara unui bloc din municipiu

Publicat

Un tânăr de 24 de ani, din municipiul Săcele, a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore, fiind bănuit că ar fi ucis-o pe femeia de 65 de ani, găsită decedată duminică, în scara unui bloc, a informat, miercuri, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Braşov.

“În urma activităţilor investigativ-operative desfăşurate de către poliţişti din cadrul IPJ Braşov-Serviciul de Investigaţii Criminale, sub delegarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, împreună cu Biroul Investigaţii Criminale Braşov, Poliţia municipiului Săcele, Serviciul Criminalistic Braşov şi Unitatea Teritorială de Analiză a Informaţiilor la data de 24 noiembrie a fost identificat autorul infracţiunii de omor săvârşită pe raza municipiului Săcele”, se arată într-o informare transmisă de IPJ Braşov.

Iniţial, după primele cercetări, în cazul femeii a fost deschis un dosar pentru “ucidere din culpă”, însă, după efectuarea autopsiei, poliţiştii au schimbat încadrarea faptei în “omor”, constatându-se că decesul persoanei s-a produs din cauze violente. Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Mașină făcută scrum într-o localitate din județul Sibiu: O femeie și trei copii au scăpat teferi

Publicat

O mașină s-a făcut scrum într-o localitate din județul Sibiu.

În jurul orei 12:30, pompierii militari din cadrul ISU Sibiu – Secția Mediaș au fost solicitați să intervină de urgență pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la un autoturism.

În primele informații proprietara autoturismului afirma că, în timp ce parca autoturismul, a văzut ieșind fum gros din bordul acestuia. Astfel că ea împreună cu cei trei copii s-au autoevacuat și au sunat pe numărul de urgență 112.

Pompierii militari au lichidat prompt incendiul fără probleme.

Cauza probabilă de izbucnire a fost determinată de un scurtcircuit electric.

A ars bordul și compartimentul motor al autoturismului.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Accident rutier pe Valea Oltului, cu trei persoane implicate. Două autoturisme s-au ciocnit

Publicat

arhiva foto

Un accident rutier în care au fost implicate trei persoane s-a produs, miercuri, pe Valea Oltului, în zona Balta Verde din județul Vâlcea.

Conform Poliției, accidentul s-a produs pe DN 7, la kilometrul 234, zona Balta Verde.

În accident au fost implicate două autorisme, iar traficul în zonă se desfășoară alternativ.

O persoană a fost rănită în urma impactului.

La fața locului se află polițiștii Serviciului Rutier care efecturază cercetări pentru stabilirea cu exactitate a situației de fapt.

Potrivit ISU Vâlcea, accidentul s-a produs în Câineni și în el au fost implicate două autoturisme cu trei persoane.

Citește mai departe

EVENIMENT

Broaşte ţestoase ţinute captive, descoperite de Garda de Mediu într-un restaurant din Timișoara

Publicat

Comisarii Gărzii de Mediu Timiş au descoperit 28 de broaşte ţestoase de apă în incinta unui restaurant din Timişoara, ţinute în captivitate, acestea fiind predate Centrului de Salvare şi Reabilitare a Animalelor Sălbatice “Luana”.

Comisarii Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Judeţean Timiş au efectuat un control privind ţinerea în captivitate a ţestoaselor de apă (Emys orbicularis), iar reprezentanţii restaurantului nu au putut prezenta documente de provenienţă a animalelor şi au dispus ţinerea în custodie până la predarea spre un centru abilitat pentru îngrijirea, verificarea stării de sănătate şi eliberarea ulterioară a acestora, se arată, miercuri, într-o postare pe site-ul instituţiei.

Totodată, se vor aplica prevederile legale privind Regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei şi faunei sălbatice. AGERPRES

Sursa foto:  Garda de Mediu TIMIS/Facebook.com

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate