Connect with us

EVENIMENT

VIDEO: Poliţiştii de frontieră de pe nava ”Ştefan cel Mare” au salvat 2.000 de migranţi într-o misiune pe Mediterană

Publicat

Poliţiştii de frontieră, membri ai echipajului navei maritime „Ştefan cel Mare”, au revenit luni, în Portul Constanţa, după o operaţiune de prevenire şi combatere a migraţiei, desfăşurată în Marea Mediterană, timp de patru luni, perioadă în care au salvat peste 2.000 de migranţi aflaţi în pericol pe ambarcaţiuni supraaglomerate şi de mici dimensiuni.

Nava maritimă de supraveghere MAI 0201 „Ştefan cel Mare”, din dotarea Poliţiei de Frontieră Române, a participat în perioada 11 august – 1 decembrie la operaţiunea comună „THEMIS”, organizată de Agenţia Europeană FRONTEX (Agenţia Europeană pentru Poliţie de Frontieră şi Gardă de Coastă), ce s-a desfăşurat la frontierele maritime externe ale UE.

„Nava ‘amiral’ a Poliţiei de Frontieră Române a executat misiuni individuale de patrulare, supraveghere, căutare şi salvare în Marea Mediterană, la frontiera maritimă externă din sudul Italiei, alături de forţele de poliţie şi de impunere a legii ale tuturor statelor membre U.E. participante la misiune. S-a avut în vedere întreprinderea de măsuri comune pe linia controlului fluxurilor migraţioniste la limita sudică a spaţiului comunitar, efectuarea cu operativitate a schimbului de date şi informaţii între autorităţile de aplicare a legii din aceste ţări, precum şi un schimb eficient de experienţă între poliţiştii de frontieră europeni”, se arată într-un comunicat transmis de Garda de Coastă.

Poliţiştii de frontieră români au executat 20 de misiuni, cu un total de 56 zile de patrulare, timp în care nava Gărzii de Coastă a parcurs 11.478 mile marine.

„În cadrul misiunilor desfăşurate, poliţiştii de frontieră români au salvat, transbordat şi transportat 2.082 migranţi, care se aflau în pericol pe ambarcaţiuni supraaglomerate şi de mici dimensiuni, ce navigau în Marea Mediterană şi care, ulterior, au fost predaţi autorităţilor italiene pentru efectuarea formalităţilor specifice. Echipajul navei a fost apreciat de către parteneri datorită profesionalismului cu care a acţionat pe timpul misiunilor, seriozităţii şi implicării în munca susţinută depusă. Chiar dacă condiţiile hidrometeorologice au fost de multe ori neprielnice, toate persoanele salvate au fost aduse în siguranţă la mal, nefiind înregistrate probleme de niciun fel”, au informat reprezentanţii Gărzii de Coastă.

Conform sursei citate, obiectivul principal al Operaţiunii Comune „THEMIS” a fost reprezentat de sprijinirea autorităţilor italiene în supravegherea şi controlul frontierelor maritime ale Uniunii Europene, precum şi de căutare şi salvare a persoanelor aflate în dificultate pe mare la frontiera externă a Uniunii Europene.

Activitatea este o continuare a operaţiunilor de control la frontieră organizate de Frontex, în cadrul cărora Poliţia de Frontieră Română a avut o contribuţie semnificativă, atât privind mijloacele tehnice, cât şi din punctul de vedere al numărului, al profilurilor şi al rezultatelor obţinute de experţii detaşaţi, aprecierile venind atât din partea autorităţilor italiene, cât şi din partea Agenţiei. Operaţiunea a fost finanţată de către Frontex. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

„Tatăl” hamburgerului de 6.200 de euro, Avram Gal, renunță la Transylvania Steakhouse și se LANSEAZĂ în gătitul PASTELOR

Publicat

avram gal e1713523159320.jpg

Cunoscut pentru hamburgerul de 6.200 de euro, fostul patron al Transylvania Steakhouse, Avram Gal, se lansează în gătitul pastelor.

„Dragi prieteni, cu stimă și nostalgie vă anunț că m-am retras total din proiectul Transylvania Steakhouse!

Am decis să mă implic într-un alt proiect gastronomic, complet nou, personal, un brand nou-nouț, pe care am de gând să-l multiplic apoi la nivel național.

„Tatăl” hamburgerului de 6.200 de euro, Avram Gal,…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Evaluare Națională și Bacalaureat 2024: profesorii nu vor mai corecta lucrări de acasă. Anunțul ministrului Educației

Publicat

evaluare națională și bacalaureat 2024: profesorii nu vor mai corecta

Evaluare Națională și Bacalaureat 2024: profesorii nu vor mai corecta lucrări de acasă, spune ministrul Educației, Ligia Deca. Aceștia se vor afla în centrele de evaluare, la examenele naționale.

„Nu ne dorim acest lucru (să corecteze de acasă- n.red). Tocmai în ideea de a putea să semnaleze eventuale probleme imediat, pentru a putea să facem ședințele de instruire față în față și să poată fi puse toate întrebările necesare. Ca să nu avem diferențe mari între…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: ”Galerii de buzunar”, expoziție de cărți artistice la Muzeul Național al Unirii. Mini piese unice, între două coperți

Publicat

foto: ”galerii de buzunar”, expoziție de cărți artistice la muzeul

La Muzeul Național al Unirii Alba Iulia este prezentată expoziția de cărți artistice ”Galerii de buzunar”, semnată Elena Cristea.

Organizatorii expoziției sunt Consiliul Județean Alba, Muzeul Național al Unirii Alba Iulia și Fundația Inter-Art Aiud.

„Micile galerii de buzunar ale Elenei Cristea sunt creații realizate în tehnică mixtă. Combină conceptul de carte cu lucrări abundent cromatice.

Prin simpla alegere a stilului aristic (abstracționism) care se…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Clădirea Anatomie, veche de peste 120 de ani, modernizată. Rectorul UMFIH: E nucleul pe care s-a dezvoltat universitatea

Publicat

cladirea anatomia umf cluj 3.jpg

Clădirea Anatomie de pe strada Clinicilor 3-5 din Cluj-Napoca, care este monument istoric, va fi modernizată și reabilitată. Un simbol al educației și al progresului Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu”, aceasta va intra într-un amplu proces de reabilitare, dar și de restaurare.

Investiția de peste 11,2 milioane de euro va fi finalizată în anul 2029.

Clădirea Anatomie, veche de peste 120 de ani, modernizată. Rectorul UMF Cluj: E nucleul…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe