Connect with us

EVENIMENT

VREMEA de FLORII, pe regiuni din ţară. Temperaturi în scădere, în următoarele zile. Prognoza meteo până în 21 aprilie

Publicat

flori

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) transmite prognoza de vreme pentru perioada 8-21 aprilie, în regiuni din ţară. Temperaturile sunt în scădere în această săptămână, dar va fi din nou mai cald, de Florii. Sunt posibile ploi, mai ales în intervalul 9-13 aprilie.

Citește și MESAJE de FLORII 2019: Idei de urări pentru cei care poartă nume de flori. Felicitări în zi de sărbătoare

Transilvania

Vremea se va răci treptat, astfel încât media temperaturilor maxime va scădea de la 17-18 grade, în primele 3 zile de prognoză, până în jurul a 11 grade în intervalul 14-16 aprilie. Apoi această medie va fi în creștere, iar spre sfârșitul celei de-a doua săptămâni se estimează revenirea la un regim termic normal, cu maxime de 16-17 grade, în medie.

Temperaturile minime vor avea o evoluție asemănătoare, media lor fiind în scădere, mai însemnată în intervalul 15-18 aprilie, când va putea coborî sub pragul de îngheț, însă ulterior se estimează că va crește până la 1-2 grade, în diminețile de 20 și 21 aprilie.

Vezi și Cum va fi vremea de Florii și de Paște 2022. Prognoza meteo PE REGIUNI, până în 24 aprilie

Se vor semnala precipitații predominant sub formă de ploaie, cu o probabilitate de apariție mai ridicată în intervalul 9-13 aprilie, când local pot fi moderate cantitativ.

Banat

În prima săptămână, vremea se va răci treptat, astfel încât de la temperaturi maxime de 19-21 de grade, în medie, specifice primelor 3 zile de prognoză, media temperaturilor maxime se va situa pe 13 aprilie în jurul a 13 grade. Ulterior, până în jurul datei de 17 aprilie, aceeași medie va crește doar cu aproximativ 2 grade, însă spre sfârșitul celei de-a doua săptămâni se estimează revenirea la un regim termic normal, cu maxime de 18-19 grade, în medie. Temperaturile minime vor avea o evoluție asemănătoare, media lor fiind în scădere spre 2-3 grade în intervalul 16-18 aprilie, iar apoi în creștere până la 5-6 grade, în diminețile de 20 și 21 aprilie.

Va ploua aproape în fiecare zi a celor două săptămâni, iar în intervalul 9-13 aprilie, ploile se vor semnala pe arii mai extinse și vor fi local mai însemnate cantitativ.

Crişana

În prima săptămână, vremea se va răci treptat, astfel încât de la temperaturi maxime de 19-21 de grade, în medie, specifice primelor 3 zile de prognoză, media temperaturilor maxime se va situa pe 13 aprilie în jurul a 12 grade. Ulterior, până pe 17 aprilie, aceeași medie va crește doar cu 1-2 grade, însă spre sfârșitul celei de-a doua săptămâni se estimează revenirea la un regim termic normal, cu maxime de 18-19 grade, în medie. Temperaturile minime vor avea o evoluție asemănătoare, media lor fiind în scădere spre 1-2 grade în intervalul 16-18 aprilie, iar apoi în creștere până la 5-6 grade, pe 20 și 21 aprilie.

Va ploua aproape în fiecare zi a celor două săptămâni, iar în intervalul 9-13 aprilie, ploile se vor semnala pe arii mai extinse și pot fi local mai însemnate cantitativ.

Maramureş

Vremea se va răci treptat, astfel încât media temperaturilor maxime va scădea de la 19-20 de grade, în primele 2 zile de prognoză, până în jurul a 11 grade în intervalul 13-16 aprilie. Apoi această medie va fi în creștere, iar spre sfârșitul celei de-a doua săptămâni se estimează revenirea la un regim termic normal, cu maxime de 17-18 grade, în medie. Temperaturile minime vor avea o evoluție asemănătoare, media lor fiind în scădere, mai însemnată în intervalul 15-18 aprilie, când va putea coborî sub pragul de îngheț, însă ulterior se estimează o crește până la 3-4 grade, în diminețile de 20 și 21 aprilie.

Se vor semnala precipitații, predominant ploi, cu o probabilitate de apariție mai ridicată în intervalul 10-13 aprilie, când local și temporar cantitățile de apă pot fi mai însemnate.

Muntenia

În perioada de până la 12 aprilie, temperaturile maxime vor avea medii de 16-17 grade, apropiate de cele normale pentru a doua decadă a lunii aprilie. Ulterior va urma un proces de răcire, astfel încât, pe 15 aprilie, media temperaturilor maxime urmează să atingă 11 grade, dar până pe 21 aprilie se estimează că va crește spre 18-19 grade. Pe parcursul celor două săptămâni, regimul temperaturilor minime va avea o evoluție asemănătoare și anume media acestora va oscila ușor în jurul a 7 grade până pe 14 aprilie, apoi va scădea până la 2 grade pe 16-17 aprilie, iar până pe 21 aprilie ea va crește spre 4-5 grade.

Temporar vor fi ploi, cu o probabilitate mai mare de apariție în intervalul 9-14 aprilie, când local și temporar vor fi moderate cantitativ.

Oltenia

Procesul de răcire a vremii din intervalul 10-15 aprilie va determina scăderea mediei temperaturilor maxime de la 17 la 11 grade. Începând din data de 16 aprilie și până la sfârșitul celei de a doua săptămâni se va reveni treptat la un regim termic normal, astfel încât media maximelor termice urmează să atingă valoarea de 18 grade pe 20 și 21 aprilie. Media minimelor termice va scădea până la 1 grad în 17 aprilie, iar ulterior va crește, atingând la finalul intervalului de prognoză 4-5 grade.

Va ploua aproape în fiecare zi a celor două săptămâni, iar în intervalul 9-10 aprilie și 11-14 aprilie, ploile se vor semnala pe arii mai extinse și temporar vor fi moderate cantitativ.

Dobrogea

În perioada de până la 12 aprilie, temperaturile maxime vor avea medii de 14-15 grade, apropiate de cele normale pentru a doua decadă a lunii aprilie. Ulterior va urma un proces de răcire, astfel încât, pe 15 aprilie, media temperaturilor maxime urmează să atingă 9 grade, iar până pe 21 aprilie ea va crește spre 15-16 grade. Pe parcursul celor două săptămâni, regimul temperaturilor minime va avea o evoluție asemănătoare și anume media acestora va fi de 7-8 grade până pe 14 aprilie, apoi va scădea până la 3 grade pe 16-17 aprilie, iar până pe 21 aprilie ea va crește spre 6-7 grade.

Va ploua aproape în fiecare zi a celor două săptămâni, iar în intervalul 9-14 aprilie, ploile se vor semnala pe arii mai extinse și temporar pot fi moderate cantitativ.

Moldova

Procesul de răcire a vremii din intervalul 10-15 aprilie va determina scăderea mediei temperaturilor maxime de la 19 la 10 grade. Începând din data de 16 aprilie și până la sfârșitul celei de a doua săptămâni se va reveni treptat la un regim termic normal, astfel încât media maximelor termice urmează să atingă valoarea de 17 grade pe 20 și 21 aprilie. Media minimelor termice va scădea până la 0 grade în 16 aprilie, iar ulterior va crește, până la finalul intervalului de prognoză, spre 4-5 grade.

Temporar vor fi precipitații, predominant ploi în general slabe, cu o probabilitate mai mare de apariție în intervalele 9-11 și 12-14 aprilie.

La munte

Procesul de răcire a vremii din intervalul 10-15 aprilie va determina scăderea mediei temperaturilor maxime de la 9 la 2 grade. Începând din data de 16 aprilie și până la sfârșitul celei de a doua săptămâni se va reveni treptat la un regim termic normal, astfel încât media maximelor termice urmează să atingă valoarea de 8 grade pe 20 și 21 aprilie. Media minimelor termice va scădea sub 0 grade în data de 12 aprilie, atingînd -6 grade pe 16 aprilie, iar ulterior va fi în creștere și la finalul intervalului de prognoză va atinge 0 grade.

Se vor semnala precipitații, predominant ploi, cu o probabilitate de apariție mai ridicată în intervalul 9-14 aprilie, când local și temporar cantitățile de apă pot fi mai însemnate.

Potrivit ANM, estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

sursa: meteoromania.ro

 

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

FOTO. Weekend dedicat experiențelor SENZORIALE, la Iulius Mall Cluj: Street Food Picnic și Festivalul ARGO

Publicat

04 1 e1714137327306.png

Ești pregătit pentru un weekend plin de experiențe senzoriale în Iulius Parc? În acest final de săptămână, food-truck-urile de la Street FOOD Picnic – ediția de primăvară, te așteaptă cu o varietate de sortimente internaționale savuroase, iar lineup-ul vibrant de DJ te invită la dans și multă distracție. Tot în Iulius Parc vei descoperi și o lume a experimentelor captivante în cadrul Argo Fest, eveniment științific dedicat pentru întreaga familie.

argoargo

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO Transapuseana: A fost recepționat lotul I al celui mai spectaculos drum din Alba. O nouă destinație de vară în județ

Publicat

foto transapuseana: a fost recepționat lotul i al celui mai

FOTO Transapuseana: Vicepreședintele Consiliului Judeațean Alba, Marius Hațegan, a anunțat vineri că instituția a recepționat lucrările la lotul I al unuia dintre cele mai frumoase drumuri din țară. Este vorba despre Transapuseana sau Transalpina de Apuseni. Lotul II va fi recepționat în august. 

Drumul străbate pe de o parte una dintre cele mai frumoase regiuni din țară, cu păduri vechi, neumblate și cu puncte de belvedere aflate pe creasta muntelui, dar totodată și una…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FCU Craiova 1948 – „U” Cluj. „Șepcile roșii” LUPTĂ pentru a obține primul loc în play-out

Publicat

438081789 1072291041018304 1759389965002682957 n e1714144230971.jpg

FCU Craiova 1948 și FC Universitatea Cluj se vor întâlni sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 17:30 pe Stadionul „Ion Oblemenco” din Craiova unde vor disputa partida din etapa cu numărul șapte a play-out-ului Superligii, deplasare în urma căreia „U” Cluj trebuie să obțină victoria pentru a deveni lider în play-out.

FC Universitatea Cluj vine după o victorie obținută pe teren propriu împotriva echipei Poli Iași, victorie care a îndepărtat-o la opt puncte de…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Sâmbăta lui Lazăr sau Moșii de Florii, marea sărbătoare care precede Floriile. Tradiții, obiceiuri și semnificații

Publicat

calendar ortodox: 6 octombrie, apostolul toma, patronul arhitecților. de unde

Sâmbăta lui Lazăr sau Moșii de Florii, este o sărbătoare creștină ortodoxă care precede Floriile și Săptămâna Mare sau Săptămâna Patimilor (Săptămâna Sfântă).

Această sărbătoare cade în fiecare an în sâmbăta dinaintea Duminicii Floriilor și este celebrată pentru a comemora evenimentul biblic al învierii lui Lazăr din Betania de către Isus Hristos, așa cum este relatat în Evanghelia după Ioan (Ioan 11:1-45).

Învierea lui Lazăr

Potrivit Bibliei,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe