EVENIMENT
Zi cu multe intervenţii pentru salvamontiști, în Poiana Brașov: 17 persoane accidentate sau rămase blocate pe pârtii au cerut ajutor

Salvamontiştii din Poiana Braşov au fost solicitaţi să intervină luni în cazul a 17 persoane care s-au accidentat sau au rămas blocate în timp ce practicau sporturile de iarnă pe pârtiile de schi sau săniuş din Poiana Braşov şi Masivul Postăvaru.
”O zi cu multe evenimente şi cu multe persoane rămase blocate pe pârtiile de schi din partea superioară a masivului, după închiderea instalaţiilor de transport pe cablu.
Astăzi, 01.02.2021, Serviciul Public Local Salvamont Braşov a fost solicitat să intervină în 14 cazuri, însumând 17 persoane care s-au accidentat sau au rămas blocate în timp ce practicau sporturile de iarnă pe pârtiile de schi sau săniuş din Poiana Braşov şi Masivul Postăvaru.
Salvatorii montani ajunşi la locul solicitării au acordat persoanelor accidentate primul ajutor, le-au transportat la baza muntelui, unde trei dintre acestea au fost trimise, cu echipajele SMURD venite în sprijin, către unităţile spitaliceşti”, se arată pe pagina de Facebook a Salvamont Poiana Braşov.
Salvamontiştii vin şi cu recomandări pentru schiorii începători: să nu mai urce în masiv în apropierea orei de închidere a instalaţiilor de transport pe cablu şi să nu mai aleagă pârtii care sunt peste nivelul lor de pregătire.
”Recomandăm schiorilor începători, care nu sunt însoţiţi de un monitor de schi, să nu mai urce în masiv în apropierea orei de închidere a instalaţiilor de transport pe cablu şi să nu mai aleagă pârtii care sunt peste nivelul lor de pregătire, atât fizică, cât şi tehnică. Aceştia ar trebui să rămână pe pârtiile destinate începătorilor, de la baza masivului – pârtia Bradu şi pârtia Stadion. Pârtiile din partea superioară sunt foarte lungi, cu secţiuni foarte înclinate şi se adresează nivelurilor medii şi avansate”, precizează salvamontiştii.
De la începutul sezonului de schi, salvamontiştii din Poiana Braşov au intervenit în 230 de cazuri, implicând 237 de persoane care s-au accidentat, rătăcit sau care au trebuit să fie evacuate. Agerpres
EVENIMENT
Marius și Marius Bîcu jr., de la Ferma cu Omenie din Alba, au participat la Chefi la Cuțite. Au primit ”cuțitul prieteniei”

Marius și Marius Bîcu jr, tatăl și fiul care dețin ”Ferma cu Omenie” din Alba au fost prezenți la emisiunea Chefi la Cuțite de pe Antena 1, marți, 1 aprilie.
Aceștia au fost prezenți în platoul emisunii unde și-au spus povestea afacerii pe care o dețin din 1993. La ferma lor produc în jur de 7000 de litri de lapte pe zi, și cumpără încă 15.000 de litri.
Asta însemană undeva la 22.000 de litri de lapte din care produc aproape patru tone de brânză pe zi. Cei doi…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Cât câștigă un funcționar public la Cluj-Napoca? Salariile angajaților Primăriei, de la primar la muncitori necalificați

Primăria municipiului Cluj-Napoca a publicat lista salariilor angajaților pentru luna martie 2025. Cel mai mare venit îl are primarul, cu un salariu brut lunar de 32.603 lei.
În comparație cu luna septembrie 2024, când lista a fost actualizată ultima dată, salariile au rămas aceleași. Singura excepție o constituie salariul muncitorilor necalificați, care a crescut de la 3.717 lei la 4.051 lei, ca urmare a majorării salariului minim pe economie.
Lista publicată de…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Gradație de merit 2025: înscrieri, în luna mai. Modificări de punctaj la dosar pentru unele activități. Calendarul concursului

Gradație de merit 2025: înscrierile pentru concursul de gradație de merit ar urma să fie organizate în luna mai. Sunt modificări de punctaj pentru anumite activități derulate de profesori.
Datele se regăsesc în proiectul de metodologie ce urmează să fie discutat de Comisia de Dialog Social, potrivit edupedu.ro
Gradația de merit se acordă pentru o perioadă de 5 ani, prin concurs. La aceasta au acces profesorii, directorii și personalul didactic auxiliar. Pe baza gradației de…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Parcările publice și private, reglementate în Codul rutier. Inițiativă legislativă, la Senat

Parcările publice și private, reglementate în Codul rutier. Parlamentarii propun introducerea în Codul rutier a unor reglementări privind parcările publice și private, în prezent dispersate în mai multe acte normative. Astfel, un proiect de lege pentru modificarea și completarea OUG 195/2002 definește clar parcările publice și private.
Propunerea legislativă pentru modificarea și completarea art.63, alin.(4) și a art.65 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr.195/2002…
Citește mai mult pe Alba24.ro