Connect with us

ACTUALITATE

1 din 10 londonezi este probabil infectat cu noul coronavirus (modele ONS)

Publicat

Aproximativ 1 din 10 londonezi era probabil infectat cu noul coronavirus duminică, 19 decembrie, conform unor noi estimări oficiale care evidenţiază nivelul de răspândire al variantei Omicron, transmite vineri Reuters.

Estimările zilnice, oferite de Biroul pentru Statistici Naţionale (Office for National Statistics – ONS), au arătat că aproximativ 9,5% dintre londonezi au avut COVID-19 începând de duminică (19 decembrie). Această estimare a fost publicată la o zi după ce Marea Britanie a înregistrat un record de cazuri produse îndeosebi de varianta Omicron a noului coronavirus – numărul infectărilor a ajuns joi la 119.789, după ce cu o zi înainte se înregistrau 106.122 de cazuri.

De asemenea, în raportul oferit publicităţii ONS susţine că 1 englez din 35 a avut COVID-19 în perioada dintre 13 decembrie şi 19 decembrie.

Numeroase industrii şi reţele de transport se confruntă cu probleme de personal pe măsură ce lucrătorii depistaţi pozitiv intră în autoizolare.

Răspândirea variantei Omicron a condus la o creştere importantă a numărului de cazuri depistate în Marea Britanie în ultimele şapte zile când au fost raportate 678.165 de noi infecţii.AGERPRES


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ACTUALITATE

Rata de INFECTARE urcă la Cluj-Napoca la 13,79 de cazuri la mia de locuitori. Sânmărtin, singura comună VERDE din județ

Publicat

test covid pixabay.jpg

Numărul infectărilor este fără precedent în județul Cluj. Varianta Omicron, care a devenit dominantă și care este foarte contagioasă, a adus rata de infectare în județ la 9,88 de cazuri la mia de locuitori.

La Cluj-Napoca, rata de infectare era miercuri de 13,79 la mie.

Potrivit Direcției de Sănătate Publică, în perioada de raportare, respectiv 2-15 ianuarie, în Cluj-Napoca au fost depistate 4.643 de cazuri de Covid-19.

În întreg județul Cluj, în aceeași perioadă, au fost diagnosticate 7.470 de cazuri noi.

Citește și: RECORD în pandemie la Cluj-Napoca. Cea mai MARE rată de INFECTARE. Aproape 13 cazuri de COVID la mie

Și la Florești, rata de infectare urcă rapid. Miercuri aceasta era de 12,44, fiind raportate 603 cazuri de Covid-19.

Cea mai mare rată de infectare din județ este, în continuarel ma Ciurila – 27 la mie, însă a scăzut față de ieri.

Miercuri, în județul Cluj mai era o osingură comună unde nu s-a înregistrat niciun caz de Covid-19 pentru perioada de raportare – Sânmărtin.

Numărul cazurilor crește foarte repede și foarte mult, iar autoritățile se așteaptă ca în scurt timp să crească și presiunea pe spitale.

La Cluj-Napoca, din cazua infectărilor cu SARS-Cov-2, luni și marți a fost suspendată activitatea cu prezență fizică în 2 licee și în 3 gradinițe.

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News

Vezi mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Municipiul Ploieşti a intrat în SCENARIUL ROȘU

Publicat

Rata de infectare cu noul coronavirus la nivelul municipiului Ploieşti a depăşit, miercuri, trei cazuri la mia de locuitori, arată datele postate pe site-ul oficial al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Prahova.

Conform sursei citate, în scenariul roşu se află 19 unităţi administrativ-teritoriale (UAT), cap de listă fiind staţiunea Sinaia- 8,05, urmată de Azuga- 7,6 şi Buşteni- 5,69.

La Ploieşti, rata de infectare cu noul coronavirus este 3,11, iar municipiul Câmpina are o incidenţă de 4,29 cazuri la mia de locuitori.

Alte 32 de UAT-uri sunt în scenariul galben.

Rata de infectare cu SARS-CoV-2 la nivel judeţean este de 2,52. Agerpres

Citește Romania24.ro pe Google News

Citește mai departe

ACTUALITATE

Ministrul Mediului vorbește despre taxe mai mari pe mașini second hand

Publicat

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a declarat că ia în calcul să majoreze taxele auto pentru a descuraja înmatricularea mașinilor second hand în România. Primarii susțin ideea, a dezvăluit ministrul, însă o astfel de măsură nu va putea fi luată deocamdată.

„Am avut o discuție lungă, de două-trei ore, cu Asociația Municipiilor, Asociația Orașelor și Asociația Comunelor, unde cei de la masă (primarii – n.r.) au susținut clar o descurajare a înmatriculării mașinilor second hand în România și au spus clar: taxare! Există la nivelul autorităților locale o presiune uriașă la înmatriculări. Era un domn primar la masă și spunea că vin 40-50 de cereri de înmatriculare de la aceeași persoană. Sunt oameni care cu asta se ocupă”, a declarat ministrul Mediului, marți, la TVR.

Demnitarul a mai spus că majorarea taxelor auto este solicitată de numeroși primari.

„Există o posibilitate, dar orice majorare de taxe sau orice taxă nouă trebuie pregătită, conform legii, cu 6 luni înainte, să nu fie cu aplicabilitate de pe o zi pe alta. Dacă se va ajunge la o astfel de decizie și, din ce am înțeles de la unii reprezentații unor autorități locale, vor susține în interesul localităților pe care le conduc, în interesul municipiilor”, a explicat Tanczos Barna.

Ministrul Mediului a dezvăluit faptul că majorarea taxelor ar putea fi rediscutată de guvernanți în anul 2023

Citește mai departe

ACTUALITATE

Cum va realiza Primăria Cluj-Napoca 300 de locuințe sociale până în 2024?

Publicat

locuinte sociale 7.jpg

Odată cu adoptarea Strategiei Integrată de Dezvoltare Urbană – SIDU 2021-2030 de către Consiliul Local al municipiului Cluj-Napoca, activiștii de la ”Căți sociale ACUM” au dat startul campaniei din anul 2022 pentru creșterea fondului de locuințe sociale. 

”Legăm cele două momente importante în viața orașului Cluj, pentru că SIDU 2021-2030 integrează în strategia de dezvoltare și capitolul pe locuire. Printre altele, în cadrul campaniei noastre vom monitoriza cum va crea primăria Cluj 300 de locuințe sociale până în 2024, sau 100 de locuințe în anul 2022.

Mesajul nostru către Primăria și Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca constă pe de o parte dintr-o apreciere, și pe de altă parte din câteva întrebări, unele dintre ele legate și de propuneri. Precum am accentuat în poziția Căși sociale ACUM! cu privire la SIDU 2021-2030, formulată și depusă la primărie în noiembrie 2021 în cadrul dezbaterii/ consultării publice pe această temă, și precum am spus și în ședința de consiliu local de ieri, 18 ianuarie, apreciem că autoritățile au recunoscut responsabilitatea lor politică față de două chestiuni majore analizate în raportul Băncii Mondiale din anul trecut”, au spus aceștia.

Ce cred trei sferturi dintre clujeni

Faptul că 72% dintre clujeni consideră că în orașul lor nu pot găsi o locuință bună la un preț rezonabil. Ceea ce înseamnă și că stocul de locuințe sociale este departe de a fi suficient față de nevoile din Cluj-Napoca.

Faptul că în oraș există cinci zone urbane marginalizate, iar locuirea precară și nesigură din aceste zone necesită intervenții ce integrează măsurile locative cu cele sociale. Legate de ZUMuri, în SIDU 2030…

Vezi mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe